Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Veselka Petrova

Веселка Петрова e редактор в Българския портал за мода Fashion.bg.

Брой статии: 1113
Veselka Petrova

Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Sofia Fashion Week 2015: Кожени облекла от ENIGMA за Есен-Зима 2015/2016


Sofia Fashion Week 2015: Кожени облекла от ENIGMA за Есен-Зима 2015/2016Студио за кожени облекла ENIGMA предлага за предстоящия студен сезон качествени бутикови тоалети от естествена кожа - авангардни, нестандартни и винаги стилни. Моделите са оригинални, като същевременно са съобразени с актуалните модни тенденции от световните подиуми.

подробно...


Елегантна мъжка мода за Есен-Зима 2015/2016 от Cesare Attolini


Елегантна мъжка мода за Есен-Зима 2015/2016 от Cesare AttoliniПрез 1930 година, Vincenzo Attolini проектирал, скроил и ушил мъжко сако с линия, която не била виждана никога досега и с необичайни довършителни детайли, придаващи на сакото мекотата и лекотата на риза. Революционно! Това било изобретяването на Неаполитанското рамо и дрехата, която целият свят днес свързва с наименованието "Сакото".

подробно...


Horse Fashion Edition by Alexandra Staykova и Ekaterina Duneva - колекция за SFW 2015


Horse Fashion Edition by Alexandra Staykova и Ekaterina Duneva - колекция за SFW 2015Аристократичната колекция за езда ще може да видите през втората вечер от Седмицата на модата в София (18 септември 2015). Висококачествените тоалети са ушити в италианска фабрика със специални платове, доставени от Швейцария и Франция.

подробно...


Съветът на специалиста: Не отлагайте раждането на дете


Съветът на специалиста: Не отлагайте раждането на детеЖените не бива да отлагат раждането на първото си дете, защото с напредването на годините все по-голяма част от тях стигат до там, че губят способността си да зачеват. Това заяви израелският лекар проф. Нери Лауфер, чиято кариера е изцяло в сферата на ин витро оплождането.

подробно...


Пълноценно споделено време за щастлив семеен живот


Пълноценно споделено време за щастлив семеен животГледане на любими предавания заедно, събиране около масата за неделния обяд и общи хобита - това са тайните на щастливия семеен живот.

подробно...


Япония с рекорден брой столетници през 2015 година


Япония с рекорден брой столетници през 2015 годинаХората над 100-годишна възраст в Япония достигнаха рекорден брой като през 2015 година вече са над 60 000 души. Популацията на столетници ще достигне още по-големи размери през следващата година, когато те ще бъдат 61 568 души, от които 87% ще са жени, съобщиха от социалното министерство на Япония.

подробно...


Защо масово майките пропушват отново след като родят?


Защо масово майките пропушват отново след като родят?"Изяснихме, че много жени смятат цигарите за удобен и работещ начин за справяне със стреса. Освен това дамите вярват в това, че физиологичните изменения, които са преживели след раждането, са ги накарали да запалят отново и че вече е изчезнала необходимостта да се пази плода от негативните последствия от тютюнопушенето".

подробно...


Мъжка мода за Есен-Зима 2015/2016 от CH Carolina Herrera


Мъжка мода за Есен-Зима 2015/2016 от CH Carolina HerreraКолекция мъжка мода CH Carolina Herrera за Есен-Зима 2015/2016 предлага класически мъжки облекла, предимно в тъмносиньо, сиво, зелено и цвят камила, в съчетание с практични чанти, кожени ръкавици, стилни шалове и спортни обувки.

подробно...


Детска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Carolina Herrera


Детска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Carolina HerreraКолекция детска мода CH Carolina Herrera Есен-Зима 2015/2016 включва: тренчкоти, вълнени палта, дънки, вълнени и копринени рокли, спортни облекла, якета, поли, ризи и жилетки, както и плетени шалове и шапки.

подробно...


Кралица Елизабет ІІ вече официално е най-дълго управлявалият монарх в историята на Великобритания


Кралица Елизабет ІІ вече официално е най-дълго управлявалият монарх в историята на ВеликобританияДнес, 9 септември 2015 година, кралица Елизабет II влиза в историята като най-дълго управляващият монарх във Великобритания - 63 години 9 месеца и 2 дни на престола.

подробно...


Zuhair Murad за булките на сезон Пролет-Лято 2016


Zuhair Murad за булките на сезон Пролет-Лято 2016За горещия сезон на следваща година, световно известният ливански дизайнер е подготвил булчинска колекция, изпълнена с предизвикателност, романтика, блясък, дантела и прозрачни материи.

подробно...


Още за хранителните разстройства: Орторексия


Още за хранителните разстройства: ОрторексияОрторексията (Orthorexia) е хранително разстройство, характеризиращо се с прекомерна загриженост за избягване на всички храни, възприемани като нездравословни.

подробно...


Richmart Vintage на международната конференция TOCICO 2015


Richmart Vintage на международната конференция TOCICO 2015От 6 до 9 септември 2015, Goldratt Marketing Group организира международната конференция TOCICO в The Westin Hotel, Кейптаун, Република Южна Африка. Събитието дава възможност за контакт и комуникация с признати международни TOC (theory of constraints/теория на ограниченията) автори, експерти и практикуващи, които представят своите най-нови опити и открития.

подробно...


Агент 007 отново стилен в Tom Ford


Агент 007 отново стилен в Tom Ford"Джеймс Бонд въплъщава мъжа на Tom Ford в неговата елегантност, стил и любов към луксозното. Чест е да продължа работа с този култов персонаж", каза самият дизайнер.

подробно...


Колекция Resort 2016 на Zuhair Murad


Колекция Resort 2016 на Zuhair MuradС тази ваканционна колекция за следващия горещ сезон, ливанският дизайнер Zuhair Murad ни отрупва с блясък и очарование с палитра варираща от шокиращо розово до необичайно червено, обляно от слънцето оранжево, по-бяло от бялото бяло и супер мрачно черно. Златните слънчеви лъчи и блясъка на пайетите подчертават всеки момент, изпълнен с пищен, но изискан шик.

подробно...


Мода за дома: Кафе в саксия


Мода за дома: Кафе в саксияПредставяли ли сте си някога как живеете на някой тропически остров и всеки ден може да си правите фреш от истински цитруси, които късате само с едно протягане на ръката? А представяте ли си любимата на милиони по света напитка да расте в саксия на бюрото ви? Е, няма да може да направите сутрешното си кафе от него, но уханието от декоративното кафе действа почти толкова ободряващо, колкото и току-що излязло от машината еспресо.

подробно...


Полярни принцеси за Есен-Зима 2015/2016 от Zuhair Murad


Полярни принцеси за Есен-Зима 2015/2016 от Zuhair MuradЗа предстоящия студен сезон, ливанският дизайнер се насочва към високите върхове, воден от копнежа си по тяхната неподправена кристална чистота. Сатен гладък като преспа, вихрушки от органза, виелица от пластове тюл, полярни принтове, истинска ледена буря от диаманти, мъниста и пайети - всичко това приведено към чувствеността и елегантността на снежинките и превърнато в апогей на сияйния чар.

подробно...


Изчистена елегантност за Есен 2015 от Zuhair Murad


Изчистена елегантност за Есен 2015 от Zuhair MuradОще един от любимите ми ливански дизайнери (заедно с Elie Saab), който знае как да накара жената да изглежда и да се чувства като принцеса, предлага нова изящна колекция, включваща тоалети както за ежедневието, така и за вечерни излизания.

подробно...


11 септември 2015, САЩ: Givenchy открива Седмицата на модата в Ню Йорк


11 септември 2015, САЩ: Givenchy открива Седмицата на модата в Ню ЙоркФренската марка Givenchy ще открие модната седмица за публиката в Ню Йорк. Брандът ще покаже своята колекция за сезон Пролет-Лято 2016 на 11 септември 2015 в Ню Йорк, а не в Париж, както обикновено, като датата не е избрана случайно.

подробно...


Висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Elie Saab


Висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Elie SaabКолекция Elie Saab haute couture Есен-Зима 2015/2016 предлага усещане за елегантност от древността - Византия, Елада, Египет - със своите антични златни венци, гривни и обеци. Нежни пастелни тонове, флорални мотиви, дантела, ефирност - всички отличителни за дизайнера елементи са на лице.

подробно...


Още за хранителните разстройства Анорексия и Булимия


Още за хранителните разстройства Анорексия и БулимияСпоред доктор Димов, хранителните разстройства са класическо депресивно състояние, което просто се изразява по този начин. Той смята, че те не бива да се представят като "новите болести на съвременността", защото анорексията и булимията са телесни прояви на депресията, които често следват една след друга.

подробно...


Удължете живота си с разходки


Удължете живота си с разходкиВсекидневната разходка от дори само 25 минути е в състояние да удължи живота на практикуващите я с до 7 години, твърдят учени. Според проучване редовните разходки намаляват наполовина риска от кончина при инфаркт. Дори и хора, които не са отделяли време за заниманието, докато не са навлезли в седмото си десетилетие, могат сериозно да подобрят здравето си с движение.

подробно...


Вдъхновено от японската кухня: Нетопящ се сладолед


Вдъхновено от японската кухня: Нетопящ се сладоледУчените откриха начин да спрат топенето на сладоледа. Благодарение на протеин леденото лакомство остава стегнато по-дълго.

подробно...


Българският фолклор в туризма: Спектакъл "Ние Българите"


Българският фолклор в туризма: Спектакъл "Ние Българите" С 2 танцови спектакъла на 7 и 8 септември 2015 година в Добрич и Варна ще се популяризира кампанията "Българският танц и шевица на световните сцени". Основният замисъл е българските народни танци да влязат в туристическите пакети, предлагани по Черноморието, през следващия сезон и реално да се развива фолклорен туризъм.

подробно...


Българският фолклор в модата: Дрехи, аксесоари и декорация за дома с фолклорни мотиви


Българският фолклор в модата: Дрехи, аксесоари и декорация за дома с фолклорни мотивиДеляна Симеонова е създател и основна движеща сила на Gaitani New York (Gaitani NY) - онлайн бутик предлагащ дамски, мъжки и детски дрехи, аксесоари, декорация за дома и хартиени изделия, вдъхновени от фолклорни мотиви, символи и спомени от България в съчетание със съвременен дизайн.

подробно...


ВНИМАНИЕ: Анорексията е заплаха и за момчетата!


ВНИМАНИЕ: Анорексията е заплаха и за момчетата!Не по-малко от 40 000 българи са в риск да се разболеят от анорексия или булимия нервоза. Все повече се увеличава броя на момчетата сред тях. Преди 95% от болните били момичета, а само 5% момчета, сега това съотношение е 90 към 10, като това увеличение на процента момчета започва преди 5-6 години.

подробно...


Шведски модел не може да си намери работа, защото модната индустрия я определя като "прекалено едра"


Шведски модел не може да си намери работа, защото модната индустрия я определя като "прекалено едра"Агнес има Индекс на телесната маса 17.5, което се счита от експертите за поднормено тегло. Въпреки това се оказва, че трябва да бъде дори още по-кльощава, за да отговори на стандартите на модната индустрия.

подробно...


Българският фолклор в киното: Анимационен екшън сериал, вдъхновен от българската митология


Българският фолклор в киното: Анимационен екшън сериал, вдъхновен от българската митологияЖеланието на автора е да представи България на света по един позитивен и интригуващ начин, като същевременно предоставя възможността и на нас, българите, да научим повече за нашия фолклор и митология. Сериалът е подходящ както за малки, така и за вече пораснали деца и се разработва едновременно на български и английски език.

подробно...


Лесни домашни рецепти за възстановяване на косата в края на лятото


Лесни домашни рецепти за възстановяване на косата в края на лятотоЗаради силното лятно слънце, което дехидратира цялото тяло, обикновено в края на сезона косата ни е слаба, чуплива и без блясък. Затова, ако искаме да имаме красива коса в началото на есента, се налага да направим някои процедури, които ще помогнат за възстановяването и...

подробно...


Няколко съвета за красиви крака през всички сезони


Няколко съвета за красиви крака през всички сезониЛятото е месецът, в който редовно излагаме на показ краката си. Ходенето бос по пясъка или по зелената трева е много приятно, зареждащо и дори полезно за цялото тяло. В същото време обаче стъпалата ни могат да загрубеят. За да се предотврати това е необходимо да се прилагат само няколко лесни трика...

подробно...


Колекция Fendi Resort 2016


Колекция Fendi Resort 2016Растението стрелиция (райска птица) е ключовият мотив в тази ваканционна колекция на италианската модна къща и дизайнера Карл Лагерфелд, който тази година празнува 50 години откакто е във Fendi! Лагерфелд описва тоалетите като "приятно агресивни" - меки, но графични.

подробно...


Йога: "Единственият, който знае как да бъдеш щастлив си ТИ"


Йога: "Единственият, който знае как да бъдеш щастлив си ТИ""Трябва да спрем с това гонене от мисъл в мисъл, с това люшкане през цялото време, да спрем да оставяме собствените ни мисли да ни затискат и да ни стресират. За това казват, че йога премахва стреса, защото той идва не от реални ситуации, а от наши вътрешни мисли. Не от това, че сме срещнали лъва на пътечката, а за това, че си мислим, че ще го срещнем. Йога е умението, с което не виждаме тези измислени истории и оставаме само с реалните"

подробно...


Мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от J.W.Anderson


Мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от J.W.AndersonМодният дизайнер от Северна Ирландия, Джонатан Андерсън, представи най-новата колекция на своя лейбъл през юни тази година във Великобритания по време на Седмицата на мъжката мода в Лондон (London Collections: Men). По негови думи, той искал да предложи нещо "по-безгрижно, по-дзен", нещо напомнящо "въображаемия свят, който едно дете създава за себе си".

подробно...


Как разпределянето на грижите за децата влияе на сексуалния и емоционален живот на двойките?


Как разпределянето на грижите за децата влияе на сексуалния и емоционален живот на двойките?Споделянето на грижите за децата прави двойките по-щастливи и подобрява сексуалния им живот. Това показват данни на американско проучване, цитирано от британския вестник "Индипендънт".

подробно...


Горещо: Рафаел Надал лице (и тяло) на линия мъжко бельо


Горещо: Рафаел Надал лице (и тяло) на линия мъжко бельоСуперзвездата на тениса Рафаел Надал стана лице на новата колекция бельо на Tommy Hilfiger. В рекламната кампания испанският спортист е облечен само в бельото на марката като се очаква кадрите с него да бъдат разпространени в редица страни по света.

подробно...


Топ 10 на най-популярните модели в света


Топ 10 на най-популярните модели в светаЕдин от водещите сайтове в света на модата Models.com публикува класация за популярността на най-известните модели в социалните мрежи. Списъкът е изготвен на база броя на посетителите на официалните страници на красавиците в Инстаграм, Фейсбук и Туитър.

подробно...


Оригинално: M·A·C Cosmetics с линия грим, вдъхновена от кучетата


Оригинално: M·A·C Cosmetics с линия грим, вдъхновена от кучетатаТази лимитирана колекция се нарича "Haute Dogs", продуктите са с цветове и имена като на домашните любимци и всъщност не са толкова странни, колкото звучи. Линията предлага сенки и моливи за очи, червило и гланц за устни, както и лак за нокти - всичко необходимо, за да постигнете една завършена визия.

подробно...


Любопитно: Писмо в бутилка открито в морето след 108 години


Любопитно: Писмо в бутилка открито в морето след 108 годиниМариане Винклер, пенсиониран пощенски служител, била на почивка, когато съзряла необичайно изглеждаща бутилка, плуваща край германския остров Амрум. Тя разказала пред местен вестник, че вътре в бутилката от чисто стъкло имало само бележка с надпис "Счупи бутилката!".

подробно...


Научете повече за символиката на цветята


Научете повече за символиката на цветятаСимволика на цветята:
любов - орхидея, роза, лале, хризантема;
тайна любов - акация;
първа любов - люляк...

подробно...


За кучетата и котките от еволюционна гледна точка


За кучетата и котките от еволюционна гледна точкаКотките са значително по-добри в оцеляването от кучетата - това показа изследване на швейцарския университет в Лозана, цитирано от британския вестник "Independent".

подробно...


Дамска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Uma Wang


Дамска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Uma WangКолекция Uma Wang Есен-Зима 2015/2016, посветена на шарките и принтовете, бе представена по рано тази година в Италия, по време на Седмицата на модата в Милано, и предлага: тежки обеми, ефирни рокли, дълги балтони, златисти пейсли (шарки с персийско-индийски корени, наподобяващи сълзички), флорални мотиви, земни тонове, черно кадифе и вълна, туник-рокли с бели якички.

подробно...


Горещи страсти в новия брой на списание "W" с Адриана Лима и Джоан Смолс


Горещи страсти в новия брой на списание "W" с Адриана Лима и Джоан СмолсАдриана Лима и Джоан Смолс са екзотични красавици в новия брой на американското модно списание "W". Привлекателните манекенки са заснели фотосесия в Куба. Красивите фотографии са част от септемврийското издание на списанието.

подробно...


10-те корпорации, които контролират потреблението в световен мащаб


10-те корпорации, които контролират потреблението в световен мащабЗнаете ли, че почти всичко, което си купувате в магазина е произведено от 10 транснационални корпорации. Mars или Snickers, Sprite или Fanta, Jakobs или Maxwell - без значение какво ще изберете, печалбата отива в едни и същи ръце.

подробно...


Очаквайте бързите кулинарни изкушения на Гуинет Полтроу


Очаквайте бързите кулинарни изкушения на Гуинет Полтроу42-годишната актриса, която вече публикува "Дъщеря на баща си: Вкусни, лесни рецепти, честващи семейството и сплотеността" през 2011 година, последвана от бестселъра "Всичко е добро" през 2013, планира да сподели с читателите си 125 бързи и здравословни нови рецепти, обявиха от списание People.

подробно...


Музиката като болкоуспокояващо и възстановително средство


Музиката като болкоуспокояващо и възстановително средствоСлушането на музика преди, по време и след хирургическа интервенция оказва благоприятно влияние върху пациентите и намалява напрежението и дори болките им, а освен това съдейства и за по-бързото им възстановяване.

подробно...


Етикет за пиене на алкохол в различните държави


Етикет за пиене на алкохол в различните държавиУнгария - Никога не казвайте "Наздраве" с бира! През 1848 година, 13 човека били екзекутирани, като това било отпразнувано с вдигане на наздравици с бира. От тогава до сега, унгарците не си казват "Наздраве" с напитката.

подробно...


5 любопитни факта за любовта, които може би не знаете


5 любопитни факта за любовта, които може би не знаетеЛюбовта е едно от най-недооценените болкоуспокояващи в света. Двойките, които винаги ходят прегърнати, имат значително увеличаване в организма си на окситоцина. Това е вещество, което помага на тялото да облекчи болката и понякога може напълно да премахне главоболието.

подробно...


Съветите на ветеринаря за по-добра грижа за домашните любимци


Съветите на ветеринаря за по-добра грижа за домашните любимци"Домашните любимци са част от семейството, така че им отделяйте нужното време", съветва д-р Искра Терзиева, собственик на ветеринарна клиника.

подробно...


Булчинска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Vivienne Westwood


Булчинска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Vivienne WestwoodБританската дизайнерка Вивиан Уестууд предлага на всички бъдещи булки една ексклузивна линия стилни булчински тоалети за сезон Есен-Зима 2015/2016.

подробно...


Сара Сампайо - новата Адриана Лима


Сара Сампайо - новата Адриана ЛимаВ редиците на Victoria's Secret се появи нов ангел - нейното име е Сара Сампайо, а модните специалисти вече я нарекоха "новата Адриана Лима".

подробно...


Бъдете дръзки през сезон Есен-Зима 2015/2016 с тоалетите на Chloé


Бъдете дръзки през сезон Есен-Зима 2015/2016 с тоалетите на ChloéПо-рано тази година, френската модна къща Chloé представи своята колекция конфекция за предстоящия студен сезон във Франция, по време на Седмицата на модата в Париж. Момичето Chloé вече е по-уверено, но запазва и романтичната си страна.

подробно...


Започна Националният събор на българското народно творчество - Копривщица 2015


Започна Националният събор на българското народно творчество - Копривщица 2015Хиляди българи се стекоха на поляните край Копривщица за откриването на 11-ия Национален събор на българското народно творчество, предаде репортер на БГНЕС. Нашенци от цялата страна и много чужденци пременени в традиционни български носии се разстелиха из местността "Войводенец", където от днес до неделя се провежда юбилейното издание на събора, който води началото си от 1965 година.

подробно...


Българският фолклор в модата: Небесната костенурка


Българският фолклор в модата: Небесната костенуркаСмята се, че Небесната костенурка (наричана още Космическа костенурка, Урмай, Символ на безкрайността, Плетеница Дълголетие) произхожда от древните прабългари и е била знак на бог Тангра.

подробно...


Какво да хапваме, за да опазим ума си бистър?


Какво да хапваме, за да опазим ума си бистър?Диетата включва три порции дневно зърнени храни, листни зеленчуци, вино и ядки. Препоръчително е да се храните с бобови култури като фасул, боб и леща, а също с плодове и пилешко, най-малко два пъти седмично, и риба - поне веднъж на седмица.

подробно...


Популярните герои Мис Пиги и Кърмит обявиха раздялата си


Популярните герои Мис Пиги и Кърмит обявиха раздялата сиМис Пиги: "След внимателно обмисляне, задълбочена преценка и доста кавги, Жабокът Кърмит и аз взехме трудното решение да прекратим романтичната си връзка. Ние ще продължим да работим заедно в телевизионното шоу и във всички медии за вечни времена. Просто сега имаме отделни лични животи и ще продължим да се виждаме с други хора, прасета, жаби и т.н. Това е единственият ни коментар по този личен въпрос... освен, ако не получим подходяща оферта. Благодаря за вашето разбиране".

подробно...


Forbes: Класация на най-добре платените актьори за последната година


Forbes: Класация на най-добре платените актьори за последната годинаХоливудската звезда Робърт Дауни Джуниър за трети път оглави списъка на най-добре платените актьори в класацията на американското списание Forbes. От юни 2014 година той е успял да заработи около 80 милиона долара, най-вече заради успеха на филма "Отмъстителите: Ерата на Ултрон".

подробно...


Дженифър Лопес с колекция бижута за Есен-Зима 2015/2016


Дженифър Лопес с колекция бижута за Есен-Зима 2015/2016"Основната идея на колекцията е да ви дава "безкрайни опции". Тя е стимул да създавате свои собствени уникални съчетания, без значение от повода", сподели певицата за линията си.

подробно...


За булките на Пролет-Лято 2016: Колекция сватбени рокли от Jenny Packham


За булките на Пролет-Лято 2016: Колекция сватбени рокли от Jenny PackhamВдъхновена от това омагьосано царство и героите на "Сън в лятна нощ", булчинската колекция на Jenny Packham за Пролет-Лято 2016 предлага ангелски фин копринен тюл, романтично изваяни корсети и пластове копринен шифон.

подробно...


Българският фолклор в модата: Символът "Дървото на живота"


Българският фолклор в модата: Символът "Дървото на живота"От древни времена, българките са украсявали своите дрехи и тези на членовете на семейството си с шевици - красиви, уникални, символични. Един от везбените символи, който често се е вшивал в женската риза - от момента, в който девойката започва да се момее до дълбока старост - е "Дървото на живота".

подробно...


Бохемски шик и рокендрол за Есен 2015 от модна къща Chloé


Бохемски шик и рокендрол за Есен 2015 от модна къща ChloéУсещане за спокойна английска провинция в комбинация с рокендрол и бохемски нотки - това е красивото предложение на дизайнерката Клеър Уейт Келър към почитателките на бранда Chloé за вече задаващия се (колкото и да не ни се иска) хладен сезон на 2015.

подробно...


Дамска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Jenny Packham


Дамска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Jenny PackhamКолекция Jenny Packham Есен-Зима 2015/2016 предлага: разнообразие от тъкани (сатен, кадифе, дантела), пайети в различни размери, декорации от кристали и перли, обгръщащи тялото прозрачни рокли, поли със средна дължина, дълги жилетки и прозрачни топове.

подробно...


Джени Пакам - любимата дизайнерка на Херцогинята на Кеймбридж - с нова булчинска колекция


Джени Пакам - любимата дизайнерка на Херцогинята на Кеймбридж - с нова булчинска колекцияЛюбимата модна дизайнерка на херцогиня Катрин представи нова колекция булчински рокли, вдъхновена от шекспировата пиеса "Сън в лятна нощ".

подробно...


За ползите от четенето за удоволствие


За ползите от четенето за удоволствиеПроучване в Германия през 2014 г., при което деца на възраст между 7 и 9 години са включени в специална литературна програма, показва, че четенето води до по-добро разбиране на емоциите и по-доброто им изразяване с думи. Учени от САЩ през 2008 г. стигат до извода, че четенето и разговорите за книги водят до изграждане на социална идентичност при младежите.

подробно...


Висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Atelier Versace


Висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Atelier VersaceДонатела Версаче е кръстила своята вечерна колекция "Груба ефирност" и в нея е съчетала романтика и бохемски шик с диво и секси излъчване.

подробно...


"Прекрасният Рим" - Колекция висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Valentino


"Прекрасният Рим" - Колекция висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от ValentinoКолекция Valentino Couture Есен-Зима 2015/2016 предлага изчистени силуети, дълги вечерни рокли, дълбоки деколтета, богато декорирани палта, златиста бродерия, дантелени сандали, рокли на райе, навяващи асоциации за Византийската империя.

подробно...


Как да се предпазим от прегряване в горещите летни дни?


Как да се предпазим от прегряване в горещите летни дни?Предпазването на нервната система от неблагоприятното въздействие на високите температури изисква, на първо място, защита от прякото слънчево греене върху очите и главата.

подробно...


Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от Balmain


Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от Balmain"Това е първото ми шоу с мъжка мода. И да ви кажа честно, първият въпрос, който ми изниква в главата - дори преди "Каква история ще създам?" - беше "Какво е шоуто, което искам да помня след пет години? Какъв е мъжът Balmain?". И тези мъже са точно какъвто съм аз - те откриват света, пътуват като авантюристи, търсещи съкровище - те са силни мъже, откриващи света".

подробно...


Седмица на мъжката мода в Ню Йорк: Колекция Пролет-Лято 2016 на Tommy Hilfiger Tailored


Седмица на мъжката мода в Ню Йорк: Колекция Пролет-Лято 2016 на Tommy Hilfiger TailoredДизайнерът споделя, че тоалетите му са вдъхновени от "бляскавите островни ваканции през 50-те години, изпълнени със спортни активности, когато това да се пътува със стил е било също толкова важно, колкото и самата дестинация".

подробно...


Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от John Varvatos


Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от John VarvatosТази година от 13 до 16 юли в САЩ се проведе първата Седмица на мъжката мода в Ню Йорк, а популярният американски дизайнер Джон Варватос бе избран да закрие събитието. След като през последните години Варватос показваше новите си линии в Милано, Италия, сега дизайнерът от Ню Йорк реши да подкрепи новата модна платформа в града, където работи, с представянето на колекцията си за Пролет-Лято 2016.

подробно...


Мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от Vivienne Westwood


Мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от Vivienne WestwoodМиналия месец в Италия, по време на Седмицата на мъжката мода в Милано (Milano Moda Uomo), британската дизайнерка Вивиан Уестууд представи своята мъжка колекция за горещия сезон на 2016. И както винаги тя и цялото шоу имаха силен политически апел...

подробно...


Българка, живееща в Япония, представи у нас уникално пано-знаме със 140 шевици


Българка, живееща в Япония, представи у нас уникално пано-знаме със 140 шевициИрен Ангелова Величкова-Ямами живее от 1988 година в Япония. Съпругът и е японец. Двамата имат две дъщери, които са родени в Япония, но носят български имена - Нина и Вера. През април 2015, Ирен представи в читалище "Надежда" във Велико Търново уникална карта на страната ни със 140 шевици върху нея при закриването на Международното туристическо изложение "Културен туризъм".

подробно...


Дамска мода за Есен-Зима 2015/2016 от Chiaradè


Дамска мода за Есен-Зима 2015/2016 от ChiaradèЖената Chiaradè, на дизайнера Паскуале Пиронти, е женствена, елегантна, изискана, никога не остава незабелязана, живее със страст, също като червените избродирани или принтирани рози, разцъфващи върху костюми, копринени тоалети, макраме и дантела.

подробно...


Българският фолклор в модата: Древният символ Елбетица


Българският фолклор в модата: Древният символ ЕлбетицаЕлбетицата е в основата на много български шевици и орнаменти, изобразявани по ръкавите, биетата и яките на дрехите, както и в най-долната част на женските поли (както вече знаем шевиците са винаги по кантовете на дрехите, за да пазят хората от зли външни влияния).

подробно...


Нов подобрен модел на култовите кецове All-Star Chuck Taylor


Нов подобрен модел на култовите кецове All-Star Chuck TaylorКомпанията Converse пуска подобрен за пръв път от 98 години насам модел на кецовете All-Star Chuck Taylor. Външно те изглеждат както и оригиналът, твърди Fox 43. Но при новата версия има подсилено стъпало, а платът ще пропуска въздух, за да не запарват крака.

подробно...


Изложба "5+5" в подкрепа на млади дизайнери от Италия


Изложба "5+5" в подкрепа на млади дизайнери от ИталияУникален формат, в който историите на успеха от миналото се използват като средство за насърчаване и стимулиране на растежа на следващото поколение модни дизайнери.

подробно...


Висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Renato Balestra


Висша мода за Есен-Зима 2015/2016 от Renato BalestraОще един италиански дизайнер, който показа най-новите си творения по време на Седмицата на модата в Италия (AltaRomaAltaModa) е Ренато Балестра. Всички нюанси на сивото - от бледо перлено до бляскаво сребристо, платинено и хематит - това е лайтмотивът на колекция висша мода Renato Balestra за Есен-Зима 2015/2016.

подробно...


Хоумър Симпсън и Шрек виновни за детското затлъстяване?


Хоумър Симпсън и Шрек виновни за детското затлъстяване?Анимационни герои като Шрек, Хоумър Симпсън и Мис Пиги насърчават нездравословното хранене, водещо до затлъстяване сред децата, предупредиха учени. Малчуганите са по-склонни да тъпчат с висококалорични лакомства, като например бисквитки и сладкиши, след като са изгледали филмче с участието на дебел герой.

подробно...


Италианска мода: Колекция Luigi Borbone Есен-Зима 2015/2016


Италианска мода: Колекция Luigi Borbone Есен-Зима 2015/2016По време на Седмицата на модата в Италия (AltaRomaAltaModa), провела се от 10 до 13 юли в Рим, своята дамска колекция за студения сезон на 2015/2016 показа италианския дизайнер Луиджи Борбоне.

подробно...


Детска мода по време на Фестивала на модата и красотата Варна 2015


Детска мода по време на Фестивала на модата и красотата Варна 2015По време на тазгодишното издание на Фестивала на модата и красотата Варна, най-малките представители на Модна Агенция VIP Fashion Group откриха и двете вечери на събитието (26 и 27 юни) с модни дефилета на актуални модели, представящи последните тенденции в детската мода.

подробно...


Великобритания: Изложба "Yves Saint Laurent: Стилът е вечен"


Великобритания: Изложба "Yves Saint Laurent: Стилът е вечен"Музеят Bowes и Фондация "Pierre Bergé - Yves Saint Laurent" създадоха в сътрудничество "Ив Сен Лоран: Стилът е вечен" - първата изложба във Великобритания представяща подробно работата и живота на френския моден дизайнер. Целта на експозицията е да подчертае определящите елементи във визията на жената и значимото влияние, което Ив Сен Лоран е оказал върху модата и начина по който днес разбираме дамското облекло.

подробно...


Ревю на автентични носии този уикенд на събора в Рожен


Ревю на автентични носии този уикенд на събора в РоженСлед 9-годишно прекъсване, този уикенд - 17-19 юли 2015 - на красивите роженски поляни в Родопа планина ще се проведе Национален събор на народното творчество и животновъдство "Рожен". За пръв път на Рожен ще се проведе и ревю с автенични народни носии - това ще се случи в събота, 18 юли.

подробно...


"Почит към Тюдорите" - колекция Curiel Couture Есен-Зима 2015/2016


"Почит към Тюдорите" - колекция Curiel Couture Есен-Зима 2015/2016Тази колекция е вдъхновена от Тюдорите и посветена на Нейно Кралско Височество кралица Елизабет за 90-я и рожден ден: почит към монарха, който през ХХ и ХХІ век е пример за чудесен стил, елегантност, добри обноски, благоразумие и изключителен баланс.

подробно...


Dolce & Gabbana с колекция грим за Есен-Зима 2015/2016


Dolce & Gabbana с колекция грим за Есен-Зима 2015/2016Модният гигант Dolce & Gabbana лансира новата си есенна колекция грим, вдъхновена от модния подиум за представянето на колекция Есен-Зима 2015/2016. Италианската модна къща е създала серията продукти за красота #dglovesfall около дуа в розово и червено в комбинация с топли обгръщащи нюанси на кафявото и естествени златисти оттенъци.

подробно...


Дамска мода за Пролет-Лято 2016 от RIANI


Дамска мода за Пролет-Лято 2016 от RIANIОт 7 до 10 юли 2015 в Германия тече Седмицата на модата в Берлин. Една от модните къщи, която представи своята дамска колекция по време на събитието е RIANI. Дизайнерът Улрих Шулте е главен дизайнер на бранда от 2008 година и описва работата си като своята голяма любов. Той определя стила на лейбъла като "еклектичен".

подробно...


Мъжка мода: Колекция Valentino Пролет-Лято 2016


Мъжка мода: Колекция Valentino Пролет-Лято 2016Пътуване със стил, придружено от постоянно променящ се саундтрак, приемане на други култури и светове като инструмент за писане на нечия лична история чрез облеклото - това е пътешествието, което дизайнерите Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли предприемат в мъжката колекция на бранда за Пролет-Лято 2016.

подробно...


Източноевропейските шевици завладяват Холивуд


Източноевропейските шевици завладяват ХоливудСред най-популярните дами от шоубизнеса, които харесват и носят тоалети с източноевропейски шевици са: супермоделът Кейт Мос, актрисите Ан Хатауей, Холи Бери, Камила Бел, Сандра Бълок, Никол Кидман и певицата Адел. А сред господата - кино легендата Джаки Чан.

подробно...


"Звукът на прибоя" - Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от Saint Laurent


"Звукът на прибоя" - Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от Saint LaurentКолекция Saint Laurent Пролет-Лято 2016 предлага разнообразие от аксесоари - тежки плетени ски шапки, леки шалове с животински принтове, шапки като на шофьорите на камион, бели слънчеви очила тип очи на буболечка - като добавка към якета с ресни, протрити дънки, дърварски ризи, пачуърк, кукленски рокли, вталени силуети и тоалети с пайети, войнишки палта, носещи духа на хипи културата от края на 60-те години на ХХ век.

подробно...


"Сенчести дни и Ярки нощи" - Колекция Elie Saab Resort 2016


"Сенчести дни и Ярки нощи" - Колекция Elie Saab Resort 2016Колекцията е посветена на блясъка на Калифорния в началото на 70-те години на ХХ век и предлага: плисирани в горната част дълги рокли, декорация от мъниста върху копринен тюл, принтове на палмови клонки, малки дантелени рокли, едва докосващи бедрата бродирани гащеризони, свободно падащи дълги туники, смокинги, равни обувки и сандали, допълващи визиите дамски чанти.

подробно...


"Окото трябва да пътува" - Колекция Valentino Resort 2016


"Окото трябва да пътува" - Колекция Valentino Resort 2016"Мислехме за свободата и известния цитат на Даяна Врийланд "Окото трябва да пътува", коментира Пичоли. "Заинтересовани сме от идеята за хармония, съчетаваща различни светове, създавайки естетика, която е наистина съвременна, защото е плод на свободата на асоциациите", допълва Кюри.

подробно...


Мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от модна къща Etro


Мъжка мода за Пролет-Лято 2016 от модна къща EtroКийн Етро представи модерна мъжка колекция, преплитаща в себе си различните култури на страните от Североизточна, Източна и Югоизточна Азия. Тоалетите са свежи, носими и стилни. Използваните материи са луксозни, принтовете - сложни, а цветовете - наситени. Те носят усещане за пътешествия, мечти и красота.

подробно...


Август 2015: Национален събор на българското народно творчество, град Копривщица


Август 2015: Национален събор на българското народно творчество, град КопривщицаСъборът се провежда от 1965 г., веднъж на всеки 5 години в началото на месец август и през 2015 г. предстои 11-то му издание, което ще се състои от 07.08 до 09.08 в местността Войводенец, град Копривщица. Съборът е посветен на Любен Каравелов - един от първите български фолклористи.

подробно...


Италиански официални рокли на Venus Bridal от Ателие Mon Amour


Италиански официални рокли на Venus Bridal от Ателие Mon AmourАтелие MON AMOUR с дизайнер Поля Миланова е известно с голямото разнообразие от официални, булчински, бални, вечерни и коктейлни рокли, сценични тоалети и аксесоари. Освен това салонът е официален представител и на световно известната италианска фирма "VENUS BRIDAL", която предлага както булчински така и официални вечерни рокли за различни поводи, включително абитуриентски бал.

подробно...


Българският фолклор в модата: Уникални аксесоари от "Шевица"


Българският фолклор в модата: Уникални аксесоари от "Шевица"Гергана Станкова е на 30 години от град Варна - понастоящем живее и твори в София. Тя е създател и основна движеща сила на българската марка "Шевица", вдъхновена от автентични ръчно бродирани мотиви, които Гергана иска да върне в съвремието.

подробно...


Булчинска мода за Пролет 2016 от Carolina Herrera


Булчинска мода за Пролет 2016 от Carolina HerreraВдъхновена от красотата, чувствеността и деликатността на ароматното цвете Бял Жасмин, булчинската колекция на Каролина Ерера за Пролет 2016 провикара усещане за женственост и романтика, типични за дизайнерката и бранда и.

подробно...


Мъжка мода: Колекция Prada Пролет-Лято 2016


Мъжка мода: Колекция Prada Пролет-Лято 2016В момента в Италия тече Седмицата на мъжката мода в Милано (Milano Moda Uomo), която тази година се провежда от 19 до 23 юни. Prada е една от световноизвестните модни къщи, която представи своята пролетно-лятна колекция за 2016 по време на събитието.

подробно...


Евтино и ефектно: Булчинска рокля от тоалетна хартия


Евтино и ефектно: Булчинска рокля от тоалетна хартияХІ-то Годишно съзтезание за сватбена рокля, направена от тоалетна хартия се проведе в Ню Йорк, САЩ в сряда. Повече от 1 000 желаещи заявиха участие в конкурса, а до финала бяха допуснати 10-те най-добри модела. Всеки финалист е използвал между 2 и 40 рокли тоалетна хартия, лепило, лента, игла и конец.

подробно...


"Фолклорен блян" за Есен 2015 от Elie Saab


"Фолклорен блян" за Есен 2015 от Elie Saab"Фолклорен блян" е темата на колекция Elie Saab Есен 2015. "Междинните колекции стават все по-важни за бранда. Нашите клиенти постоянно търсят открояващи се и уникални модели", каза дизайнера, който представи много дантела, кожа с косъм, флорални мотиви и дълги поли.

подробно...


Колекция Carolina Herrera Resort 2016


Колекция Carolina Herrera Resort 2016Ваканционната колекция за Лято 2016 на Каролина Ерера започва с принт на пера. Идеята за лекота, грация и простота се трансформира в цветове, силуети и материи. Модата е създадена да радва окото - и колекция Carolina Herrera Resort 2016 празнува красотата и жените, които я прегръщат.

подробно...


Vivienne Westwood Gold Label с пънк унисекс колекция за Есен-Зима 2015/2016


Vivienne Westwood Gold Label с пънк унисекс колекция за Есен-Зима 2015/2016"Прекарахме си чудесно докато правихме колекцията. "Унисекс"! - както обикновено с тази колекция преминахме през ада. Но излязохме от другата му страна. Панталони за жени, да! Рокли за мъже, същите рокли, които носят жените? Направихме го!"

подробно...


За жените и травмите от носенето на високи токчета


За жените и травмите от носенето на високи токчетаСпоред наблюдение направено между 2002 и 2012 година в САЩ и публикувано в "The Journal of Foot and Ankle Surgery" са регистрирани 123 355 наранявания причинени от високите токчета. Всичките наранявания имат едно нещо общо: мястото на инцидента. Не става въпрос за улицата, дискотеката, обществения транспорт... а за дома!

подробно...



Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи