Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Veselka Petrova

Веселка Петрова e редактор в Българския портал за мода Fashion.bg.

Брой статии: 1113
Veselka Petrova

Изберете страница:  « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »


Трите основни стъпки към здравето


Трите основни стъпки към здраветоКакто е казал самият Далай Лама: "Човек жертва здравето си, за да изкара пари, после харчи парите си, за да си върне здравето. Толкова се тревожи за бъдещето, че забравя да се наслади на настоящето, като в крайна сметка, не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее сякаш никога няма да умре и накрая умира сякаш никога не е живял".

подробно...


Представителката на Венецуела се окичи с титлата "Мис Земя 2013"


Представителката на Венецуела се окичи с титлата "Мис Земя 2013"Венецуелката Алис Енрич стана победителка в конкурса "Мис Земя 2013", чиито финал беше в събота вечерта (7 декември) във Versailles Palace на Филипините, предаде РИА Новости.

подробно...


Розовото е новото червено при аксесоарите за Коледно-новогодишните празници


Розовото е новото червено при аксесоарите за Коледно-новогодишните празнициВ сезона на празниците хората често избират дрехи в тъмни цветове, така че ще се нуждаете от аксесоари, за да освежите външния си вид. Макар повечето хора да избират червени аксесоари, модните специалисти съветват този сезон да заложите на розовите, за да внесете малко по-момичешка нотка във вида си.

подробно...


Много цвят и свежест в колекция Пролет-Лято 2014 на модна къща "YanaStasia"


Много цвят и свежест в колекция Пролет-Лято 2014 на модна къща "YanaStasia"Дизайнерското дуо Яна и Анастасия (майка и дъщеря) Шевченко представиха новата колекция на модна къща "YanaStasia" за сезон Пролет-Лято 2014 по време на Седмицата на модата в Москва. Това се случи в последния ден на октомври, а моделите са обединени под името "В руската традиция".

подробно...


Херинга за по-добри жизнени функции на организма


Херинга за по-добри жизнени функции на организмаС идването на зимата много хора инстинктивно посягат към мазната храна, за да компенсират загубата на енергия. Учените установили, че за тази цел най-полезна е херингата, която съдържа полезни мастни киселини, които подобряват жизнените функции на организма.

подробно...


Как пушачите да намалят риска за здравето си?


Как пушачите да намалят риска за здравето си?Ако не можете да откажете цигарите, поне следвайте простите съвети на лекарите, които да намалят рисковете от възможни болести, свързани с тютюнопушенето.
Според специалистите от Каролинския институт в Швеция пушачите, които не могат да се разделят с вредния навик трябва редовно да пият чай и кафе. И двете напитки подобряват състоянието на кръвоносните съдове и сърцето.

подробно...


Червено вино за здрави очи и добро зрение


Червено вино за здрави очи и добро зрениеОказва се, че не само редовното хапване на моркови, а и пиенето на червено вино може да подобри зрението ви и да предотврати заболявания на очите в по-късен етап от живота. Това показа ново проучване.

подробно...


Изкуство върху клепачите от Тал Пелег


Изкуство върху клепачите от Тал ПелегТалантливата израелска гримьорка и блогърка Тал Пелег придаде ново значение на сенките за очи с изкусните си рисунки върху клепача.
Тя рисува сцени от приказки и образи от класически книги, дори изкушаващо суши върху чувствителните зони на лицето, използвайки течна очна линия и сенки.

подробно...


Броколи за здраво сърце


Броколи за здраво сърцеРедовната употреба на броколи осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания, показва изследване на американски експерти.
Резултатите от експеримента показва, че броколите помагат за снабдяването на клетките с кислород, а както знаем липсата на кислород често завършва с инфаркт.

подробно...


Безработицата състарява мъжете преждевременно


Безработицата състарява мъжете преждевременноРанното състаряване се влияе от много фактори, включително липсата на работа.
Ако един мъж е безработен за дълго, например една или две години, той започва да изглежда много по-възрастен от връстниците си.

подробно...


Редовен сън за стройна фигура


Редовен сън за стройна фигураАко искате да отслабнете, но не сте почитатели на фитнеса, резултатите от ново изследване могат да се окажат приятна алтернатива.
Оказва се, че хората, които се събуждат и си лягат по едно и също време всеки ден, са по-стройни от тези с нередовен сън.

подробно...


Как поддържа безупречната си кожа Кейт Бланшет?


Как поддържа безупречната си кожа Кейт Бланшет?Кейт Бланшет е известна не само с безупречния си стил, но и с кристално чистата си, изключително гладка кожа.
Тя разкри тайната си пред британския вестник "Дейли Телеграф". 44-годишната актриса, която е глобален посланик на луксозната марка козметични продукти "SK-II", твърди, че добрата почивка подобрява кожата.

подробно...


Водата лекува!


Водата лекува!Всички знаем, че водата е много полезна за нашия организъм, но експерти разкриха кои здравословни проблеми може да излекуваме само с вода.
Болки в мускулите - след усилена тренировка и физическа работа тялото се нуждае от горещ душ. Проучване от 2007 година доказва, че редуването на топла и студена струя върху мястото, което ни боли, облекчава болката в мускулите.

подробно...


Как да ги хапваме - сурови или сготвени?


Как да ги хапваме - сурови или сготвени?По принцип знаем, че колкото по-малко термична обработка преминават растителните продукти, толкова по-добре. Но дали това се отнася за всички зеленчуци? Суровите винаги ли имат по-високо хранително съдържание от варените/печените?

подробно...


Новото рекламно лице на Mango е Дария Вербова


Новото рекламно лице на Mango е Дария ВербоваДария Вербова е новото лице на модната марка Mango, заменяйки австралийския супермодел Миранда Кер.
В последно време модната къща често сменяше рекламното си лице и Дария ще трябва да замести едни от най-големите звезди в световния шоубизнес.

подробно...


Вивиан Уестууд откровено за живота си в автобиографична книга


Вивиан Уестууд откровено за живота си в автобиографична книгаПрочутата дизайнерка Вивиан Уестууд ще напише автобиографична книга, в която ще разкаже цялата истина за себе си.
За първи и единствен път тя ще пише и ще сътрудничи по уникални мемоари, които ще включват отчасти нейни разкази, отчасти разкази на многобройните и приятели, роднини и сътрудници.

подробно...


7 причини да започнете да ядете яйца редовно


7 причини да започнете да ядете яйца редовноДа включите повече яйца в хранителния си режим може да ви зареди с енергия напълно здравословно. Ако не сте от тези, които си хапват яйца редовно, ето седем причини защо да започнете да го правите...

подробно...


Доматен сос за здраво сърце и дълголетие


Доматен сос за здраво сърце и дълголетиеТайната на дълголетието и здравото сърце се крие в обикновения доматен сос, установиха испански учени.
Ястието софрито, приготвяно от домати като основна съставка, както и лук, зехтин, царевично брашно и по желание чесън, е много популярно в средиземноморските страни и според учените предпазва от сърдечен удар и инсулт.

подробно...


Колекция висша мода Пролет-Лято 2014 на Tony Ward за Atelier Crocus Couture


Колекция висша мода Пролет-Лято 2014 на Tony Ward за Atelier Crocus Couture27 кандидатки за титлата "Мис Вселена 2013" взеха участие в модното шоу за представяне на колекция Пролет-Лято 2014 на дизайнера Tony Ward за Atelier Crocus Couture. Това се случи на 26 октомври 2013 по време на Mercedes-Benz Fashion Week Russia в Москва.

подробно...


Половината жени се карат с половинката си заради кошмар


Половината жени се карат с половинката си заради кошмарСъбуждали ли сте се с желание да нахокате партньора си, само защото ви е подразнил с нещо… в съня ви? Е, ново проучване разкри, че това се случва на близо 50% от жените във Великобритания.
Сънищата, в които мъжът лъже, изневерява или ви разочарова по един или друг начин се случват на половината от жените.

подробно...


Лондон е много по-подходящ за семейството им от Лос Анджелис според Ким и Кание


Лондон е много по-подходящ за семейството им от Лос Анджелис според Ким и КаниеКим Кардашиян и Кание Уест искат да се преместят в Лондон, тъй като искат да дадат на петмесечната си дъщеря "елитно" образование.
"Кание говори много за това. Той иска децата му да учат в елитни университети, например Оксфорд, за да растат заедно с кралски особи и да бъдат част от "каймака на обществото", разкри близък до двойката източник.

подробно...


Бирата е третата най-консумирана напитка в света


Бирата е третата най-консумирана напитка в светаБирата е най-консумираната напитка в света след водата и чая.
България е на 13 място в Европа по потребление на бира на глава от населението. Така за една година българинът изпива по 73 литра.
Първенци са чехите, които употребяват 148 литра, а на второ - австрийците със 108 литра от пенливата течност на човек за 365 дни.

подробно...


Бъдете физически активни сега, за да имате щастливи старини в бъдеще


Бъдете физически активни сега, за да имате щастливи старини в бъдещеЛека физическа дейност не само лекува депресия, но може и да я предотврати, показва канадско изследване.
Учените изследвали данни от последните 26 години и те показали, че хората, които правят упражнения като млади, е по-малко вероятно да страдат от депресия с напредването на възрастта.

подробно...


Топ цветове за гардероба през Есен-Зима 2013/2014


Топ цветове за гардероба през Есен-Зима 2013/2014Листата по дърветата промениха цвета си, време е да направите същото и с вашия гардероб.
Виолетовите нюанси, наситеното червено в комбинация с охра и цвят слива ще са палитрата на сезона.

подробно...


Колекция Пролет-Лято 2014 на Jean Paul Gaultier


Колекция Пролет-Лято 2014 на Jean Paul GaultierИстинско забавление цареше на един от модните спектакли, представен по време на Седмицата на модата в Париж - този на Жан-Пол Готие. Дизайнерът беше подготвил уникално танцово модно шоу за представяне на колекцията си за сезон Пролет-Лято 2014. Вдъхновението си Готие е почерпил от танцовите състезателни шоу програми от типа на познатото у нас "Денсинг старс".

подробно...


Какво издава за характера на жената това дали носи грим?


Какво издава за характера на жената това дали носи грим?Повечето жени обръщат внимание на грима, особено в началото на нова връзка, но не предполагат, че той може да издаде на срещуположния пол някои черти на характера им.
Докато едни жени никога не биха излезли от дома си без грим, други въобще не се интересуват за това кой как ще ги възприеме.

подробно...


"Мис Венецуела 2013" е новата "Мис Вселена"


"Мис Венецуела 2013" е новата "Мис Вселена"Венецуелката Габриела Ислер бе коронясана за "Мис Вселена 2013", предаде РИА Новости.
Короната на стойност повече от 120 000 долара, бе връчена на 25-годишната Ислер от "Мис Вселена 2012" - американката Оливия Кулпо.

подробно...


Как е най-полезно за бебето да го къпем?


Как е най-полезно за бебето да го къпем?В първите месеци след раждането е полезно майките да имитират среда, наподобяваща утробата, което най-добре може да се постигне в банята.
Соня Рошел е майка на четири деца. По професия е акушерка и дългогодишният и опит при израждането на новородени и помогнал да измисли начин, по който бебетата трябва да се къпят в първите седмици след раждане.

подробно...


Газираните напитки и фруктозата са врагове на бъбреците


Газираните напитки и фруктозата са врагове на бъбрецитеГазираните напитки и даже незначителното количество фруктоза се отразяват негативно на бъбреците. Това сочат данните от доклади на японски и американски учени, представени на конференцията на Американското дружество по нефрология - "Седмица на бъбреците".
Ряохей Ямамото от факултета по медицина на Университета в Осака и неговите колеги са провели изследване, в което са участвали почти 8 000 доброволци.

подробно...


Топ тенденция за Есен-Зима 2013/2014: Пастелно розово


Топ тенденция за Есен-Зима 2013/2014: Пастелно розовоРозовото палто често е предпочитано от дамите през зимата, но този сезон този цвят навлиза и в останалата част от гардероба им.
Розовото е цвят, който повечето хора предпочитат да избягват, особено ако са минали 9-годишната възраст, тъй като вече не го смятат за сладък и са склонни да допуснат изключение само за пижамата си.

подробно...


Джорджия Джагър за влиянието на грима над настроението и


Джорджия Джагър за влиянието на грима над настроението иБританският модел Джорджия Джагър, която е лице на козметичния гигант "Rimmel" сподели, че гримът може да промени настроението й.
Блондинката обясни още, че харесва трансформацията си по време на различни фотосесии.

подробно...


Кое е най-голямото притеснение на жените през зимата?


Кое е най-голямото притеснение на жените през зимата?Зимните месеци са истинско предизвикателство за жените, които искат да запазят блясъка и свежестта на кожата си.
Ново проучване разкри, че "змийската кожа", която е суха, опъната и пада като люспи е най-голямото притеснение на жените през зимата.

подробно...


Джъстин Тимбърлейк с модели на Том Форд по време на "20/20 World Experience Tour"


Джъстин Тимбърлейк с модели на Том Форд по време на  "20/20 World Experience Tour"Том Форд създаде пълния гардероб за турнето на Джъстин Тимбърлейк.
52-годишният дизайнер е създал 600 модела за турнето на певеца "20/20 World Experience Tour", което започна от Ню Йорк в сряда (6 ноември 2013), и изрази задоволството си от работата върху "класически" облекла с модерен привкус.

подробно...


Колкото по-красиви, толкова по-здрави?


Колкото по-красиви, толкова по-здрави?Група учени от Финландия установи, че красотата е признак за здраве, но само при мъжете.
Привлекателните на външен вид представители на силния пол се разболяват по-рядко, тъй като имат по-силна имунна система. За сметка на това при жените не е установена никаква връзка между имунната система и физическата красота.

подробно...


Какви са ползите от работата в офис?


Какви са ползите от работата в офис?Хората, които работят в седнало положение е по-малко вероятно да страдат от различни заболявания.
Повечето хора смятат, че работата пред компютъра уврежда сериозно организма и стойката ни.
Но ново изследване показва изненадващи резултати, че неподвижното стоене в продължение на часове може да спести на тялото ви доста главоболия, с които бихте се сблъскали, ако работехте физическа работа.

подробно...


Кога е точното време за чаша кафе?


Кога е точното време за чаша кафе?Най-доброто време за изпиване на чаша кафе, за да се заредите с ежедневна доза кофеин, е между 9.30 и 11.30 часа, съобщиха американски невролози.
Причината е в начина, по който кофеинът взаимодейства с ключов хормон, наречен кортизол, помагащ за регулирането на вътрешния часовник на тялото и за стимулиране на бдителността.

подробно...


Жан-Пол Готие с колекция висша мода за деца за Пролет-Лято 2014


Жан-Пол Готие с колекция висша мода за деца за Пролет-Лято 201461-годишният дизайнер, който вече има детска колекция от 2009 година, ще създаде по-луксозна линия за сезон Пролет-Лято 2014. Колекцията е вдъхновена от роклите, включени в колекцията му за сезон Пролет-Лято 2013.
За момента е представен само един модел от колекцията "Junior Gaultier couture" - копринена рокля, обсипана с кристали Swarovski, която е налична в бяло и розово.

подробно...


Наталия Водянова бременна с четвъртото си дете


Наталия Водянова бременна с четвъртото си детеРуският модел Наталия Водянова е бременна от френския милиардер Антоан Арно, който съобщи прекрасната новина на страницата си във Фейсбук.
"Ние много искахме трите прекрасни деца да си имат братче или сестричка. И много скоро това най-накрая ще се случи. Нашето дете ще се появи на бял свят следващата година и ще бъде четвъртото дете на Наталия и първото за мен. Надявам се той или тя да наследи външността на своята майка и чувството за хумор на своя татко, но само да не бъде обратното", написа Арно.

подробно...


Кивито оглавява списъка на полезните тропически плодове


Кивито оглавява списъка на полезните тропически плодовеКивито е най-полезният тропически плод, сочи ново изследване.
То съдържа изобилие от антиоксиданти, много лутеин и витамин Е.
Полезно е за сърдечно-съдовата система и зрението, намалява хипертонията и нормализира дейността на кръвоносната система.

подробно...


Последни новини около Louis Vuitton


Последни новини около Louis VuittonМодната марка "Louis Vuitton" обяви влизането в нейните редици на французина Никола Геские след оттеглянето на емблематичния си артистичен директор Марк Джейкъбс. Това предаде АФП.
42-годишният стилист Никола Геские беше назначен начело на "женските колекции", съобщиха от "Louis Vuitton" в комюнике. Той ще се заеме с "всичко, свързано с ревютата, дамските прет-а-порте, обувките и аксесоарите", съобщи марката, известна в цял свят със своите чанти с прочутите инициали LV.

подробно...


Дамска мода: Колекция Пролет-Лято 2014 на Valentino


Дамска мода: Колекция Пролет-Лято 2014 на ValentinoЕлегантност и спокойствие излъчват моделите от колекция Пролет-Лято 2014 на модна къща "Valentino", представена в началото на миналия месец по време на Седмицата на модата в Париж.
"Колекцията е пътешествие сред различни елементи, взаимствани от въображаеми етнически групи", отбелязват критиците. Тоалетите съчетават италианския аристократичен облик с типични за Балканите мотиви.

подробно...


Хапвайте редовно лук за здраво сърце


Хапвайте редовно лук за здраво сърцеЛукът помага в борбата със сърдечните заболявания.
Последните изисквания на британските учени показват, че сериозните сърдечни заболявания могат да се излекуват с народна медицина, благодарение на продукти, намиращи се във всеки дом.

подробно...


За кой пол е по-стресираща сватбата?


За кой пол е по-стресираща сватбата?Въпреки че преобладаващата част от организацията на сватбата се пада на жените, ново изследване показва, че този момент от живота е по-стресиращ за силния пол.
Всеки четвърти мъж признава, че подготовката на това голямо събитие е било най-стресиращото нещо, което някога е правил.

подробно...


Каква е историята на тиквения фенер за Хелоуин?


Каква е историята на тиквения фенер за Хелоуин?Според легендата тиквата на Хелоуин е свързана с историята на един селянин на име Джак ковача или Стиснатия Джак и оттам тиквеният фенер се нарича "jack-o-lantern".
Джак живеел в едно ирландско село преди много, много години. Всички го познавали като пияница, мошеник и хитрец, който можел да надхитри дори самия Дявол. Тъй като Дяволът имал уши навсякъде, той разбрал за Джак и решил да провери дали наистина той е толкова хитър.

подробно...


Карл Лагерфелд на съд заради острия си език


Карл Лагерфелд на съд заради острия си езикМодният дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд ще отговаря в съда заради обидни коментари за моделите с по-пищни форми.
Лидерите на асоциация, която се бори за правата на закръглените жени, заведоха иск срещу творческия директор на "Chanel" заради критиките му към по-пълните модели.

подробно...


L'Oreal Paris с ново рекламно лице


L'Oreal Paris с ново рекламно лицеФренската козметична марка "L'Oreal Paris" представи новото си лице - актрисата Блейк Лайвли.
След брака и с Райън Рейнолдс пресата дълго не пишеше нищо за красивата блондинка. Но с новата си филмова роля в "The Age на Adaline" и договорът с козметичния гигант, тя направи дългоочаквано завръщане под светлината на прожекторите.

подробно...


Повече от 7 милиона момичета годишно забременяват непълнолетни


Повече от 7 милиона момичета годишно забременяват непълнолетниОколо 7.3 милиона момичета под 18-годишна възраст раждат всяка година в развиващите се страни, поставяйки живота си в опасност.
Този проблем може да бъде разрешен само чрез промяна в отношението на обществото, съобщи ООН.
Повечето са от Субсахарска Африка и Южна Азия, като една десета от момичетата в Бангладеш, Чад, Гвинея, Мали, Мозамбик и Нигер са родили дете преди да навършат 15 години, съобщи Фондът на ООН за населението.

подробно...


Том Форд с колекция декоративна козметика за мъже


Том Форд с колекция декоративна козметика за мъжеАмериканският дизайнер Том Форд разби стереотипите и доказа, че няма нищо срамно в мъжкия грим.
Моделиерът се надява, че с новата си колекция мъжка козметика ще разбие табуто в козметичната индустрия и ще насърчи господата да се грижат повече за външния си вид, без да чувстват своята мъжественост застрашена.

подробно...


Градинарство за дълголетие


Градинарство за дълголетиеРаботата в градината и ремонтът на къщата удължават живота, установи изследване на хора над 60-годишна възраст.
То показва, че избягването на заседналия начин на живот е от ключово значение за хората в напреднала възраст. Шведски учени от университета Каролинска в Стокхолм изследвали 4 232 души и установили, че градинарството намалява риска от сърдечен удар и инсулт.

подробно...


Червено цвекло за младост и жизненост


Червено цвекло за младост и жизненостЦвеклото е идеален за зимата зеленчук, който стимулира обмяната на веществата и подобрява функциите на черния дроб.
Цвеклото съдържа големи количества витамин С, витамини В1 и В2, каротин, както и минерали: калий, калций , натрий, фосфор, желязо, сяра и йод.

подробно...


Виктория Бекъм с номинации за "Модна марка на годината" и "Дизайнер на Червения килим"


Виктория Бекъм с номинации за "Модна марка на годината" и "Дизайнер на Червения килим"39-годишната дизайнерка Виктория Бекъм е номинирана за два приза - "Модна марка на годината" и "Дизайнер на Червения килим" - на британските модни награди.
Кристофър Кейн, Фийби Фило и Сара Бартън са тазгодишните претенденти за титлата "Дизайнер на дамско облекло на годината".

подробно...


Кисело мляко за кожа като на Фрейда Пинто


Кисело мляко за кожа като на Фрейда ПинтоФрейда Пинто поддържа кожата си овлажнена с кисело мляко.
Актрисата от "Беднякът милионер" разчита на домашни рецепти за красота, предадени й от майка й.
Така например тя нанася натурално кисело мляко върху дехидратираната си кожа и поддържа скалпа си с кокосово масло.

подробно...


Дрейк в "Calvin Klein" за турнето си


Дрейк в "Calvin Klein" за турнето сиАмериканският моден дизайнер Келвин Клайн ще се погрижи за костюмите на рапъра Дрейк по време на предстоящото му турне "Would you like a tour?" в САЩ.
Музикантът ще обиколи 39 града в САЩ и ще смени три основни визии.

подробно...


Как миенето на ръцете влияе на мотивацията ни?


Как миенето на ръцете влияе на мотивацията ни?Миенето на ръцете прави хората по-оптимистични след провал.
Доктор Кай Каспар от университета в Кьолн изследвал как физическото изчистване ни влияе след лошо преживяване.
Той установил, че хората, които си мият ръцете след неуспех, са по-уверени, че могат да се справят следващия път.

подробно...


Кое е тайното оръжие за отслабване на знаменитостите?


Кое е тайното оръжие за отслабване на знаменитостите?Зеленото кафе е холивудската тайна за отслабване, която води до мигновено сваляне на килограми.
Традиционната рецепта за отслабване e здравословна диета, редовни физически упражнения и постоянство. Но когато имате срок от няколко седмици и трябва да се подготвите за роля пред милиони хора, е нужно да намерите тайно и по-бързо оръжие.

подробно...


Три чаши кафе дневно срещу рак на черния дроб


Три чаши кафе дневно срещу рак на черния дробТри чаши кафе на ден намаляват риска от рак на черния дроб с до 50%, показват нови проучвания. Авторът на едно от изследванията, д-р Карло Ла Векия от Института за фармакологични изследвания "Марио Негри" в Милано, заяви: "Нашето изследване потвърждава минали заключения, че кафето е добро за вашето здраве и особено за черния дроб".

подробно...


Мъжка мода: Тенденции при якетата и палтата за сезон Есен-Зима 2013/2014


Мъжка мода: Тенденции при якетата и палтата за сезон Есен-Зима 2013/2014Въпреки че навън все още е слънчево и приятно, предстоящият студен сезон е все по-близо и е време да обърнем внимание на тенденциите при мъжките якета за Есен-Зима 2013/2014.
Това ще даде възможност на господата едновременно да се чувстват комфортно, да им е топло и удобно, и да изглеждат стилни, елегантни и модерни!

подробно...


Музиката лекува!


Музиката лекува!41% от хората лекуват болките си с хубава музика, показва ново изследване.
Музиката изглежда има най-голямо влияние върху младите хора на възраст между 16 и 24 години, които твърдят, че използват музиката за облекчаване на физически неразположения.

подробно...


Затлъстяването - враг на малки и големи!


Затлъстяването - враг на малки и големи!Затлъстяването се очертава като един от най-сериозните социални и медицински проблеми на ХХІ век.
Това заяви председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доцент Светослав Ханджиев по повод Световния ден за борба със затлъстяването, съобщи Дарик.
Доцент Ханджиев определи наднорменото тегло като световна пандемия, която води до увеличаване на заболеваемостта и смъртността от сърдечно-съдови и метаболитни заболявания.

подробно...


Кандидатствайте за нова работа в понеделник


Кандидатствайте за нова работа в понеделникСледващият път, когато кажете, че мразите понеделник, спомнете си, че ново проучване показва, че това е най-добрият ден от седмицата за кандидатстване за работа.
Според експерти това е така, защото когато кандидатствате в понеделник имате много време за подготовка, тъй като най-вероятно интервюто ще бъде насрочено за следващия понеделник.

подробно...


Миранда Кер заменя модата с киното


Миранда Кер заменя модата с кинотоМиранда Кер иска кариера в киното.
30-годишната манекенка смята да си вземе почивка от модата и да стане колежка на съпруга си Орландо Блум.
"Разговарям с агенти от света на киното", казала Миранда на парти по повод 20-годишнината на ботушите 5050 Boot на дизайнера Стюарт Вайцман. Думите й бяха цитирани от запознат източник пред вестник "Ню Йорк Пост".

подробно...


Идеална фигура???


Идеална фигура???Оценката на тялото на хората като пълно или слабо остава различна по пол и страна, показва международно проучване, проведено в 13 държави на 4 континента.
В този свят, който става жертва на това как изглежда "разликата между желаното и истинското тяло е голяма в много страни". Това установява изследването, направено сред 20 хиляди души.

подробно...


Повече полифеноли = по-малко болести


Повече полифеноли = по-малко болестиУчени установиха, че рискът от хроничните болести и смърт намаляват от плодове, зеленчуци, чай и кафе заради съдържащите се в тях полифеноли или мощни антиоксиданти, пише британското издание Express.co.uk.
Смъртността е паднала с 30 процента в групата участници в изследването, която е консумирала над 650 грама полифеноли на ден в сравнение с онези, които поемали под 500 грама.

подробно...


Нова изложба събра момичетата на Бонд


Нова изложба събра момичетата на БондНад 45 бивши момичета на Бонд позираха пред обектива на известни фотографи в рамките на нова изложба.
Актриси, сред които Хонър Блекман, Шърли Ийтън, Грейс Джоунс и Джил Джон, се събраха за фотосесия с фотографа Тарин Саймън, посветена на поредицата за супершпионина.

подробно...


Топ тенденция за Есен-Зима 2013/2014: Бяло


Топ тенденция за Есен-Зима 2013/2014: БялоБялото е тенденция, която трябва да притежавате тази зима.
Чистите бели модели контролираха това лято, но те постепенно ще се превърнат и в зимен закон, защото бялото е новото черно.

подробно...


Мръсният въздух е канцерогенен!


Мръсният въздух е канцерогенен!Замърсяването на въздуха е канцерогенен фактор, установи изследване на Международната агенция за изучаване на рака (IARC).
Изследването по-специално доказа връзката между замърсяването на въздуха и рака на белите дробове и на пикочния мехур.
Въпреки че нивото на замърсяването на въздуха е различно в различни части на света, изводите на агенцията са валидни за цялата ни планета!

подробно...


Модната марка "Farrell" на Роби Уилямс фалира


Модната марка "Farrell" на Роби Уилямс фалираМодната линия на Роби Уилямс обяви фалит. В понеделник певецът подал документи за банкрут на мъжката си линия "Фарел", която създаде през септември 2011 година.
"Подкрепата на мъжките списания и магазини в света, откакто започнахме, беше невероятна и искам да им благодаря. Имах късмета да работя с талантливия Бен Дикенс и ще ми липсва творчеството и работата с него. Пожелавам му много късмет в бъдеще", сподели Роби.

подробно...


20% от жените се страхуват шефът им да ги види без грим


20% от жените се страхуват шефът им да ги види без гримНай-големият страх на жените е да не ги види шефът без грим, сочи ново проучване на 2000 британки.
Да бъдат хванати "натюр" от човека, който плаща заплатите е по-ужасяващо, отколкото да се покажат без грим пред партньора си. Всяка пета жена се страхува да не бъде забелязан от началника си, когато е без грим на работа, сочи изследването.

подробно...


Кейт Мос ще е моден редактор в списание "Vogue"


Кейт Мос ще е моден редактор в списание "Vogue"Кейт Мос се готви да актуализира биографията си, като впише в нея още една длъжност, но този път не като модел, а като моден редактор на списание "Vogue".
Мос е работила с изданието безброй пъти и има 33 корици за британския брой от дебюта си през 1993 година.

подробно...


Искате да станете баща? Кажете "НЕ" на колбасите!


Искате да станете баща? Кажете "НЕ" на колбасите!Учените успели да разберат кои продукти трябва да избягвате, за да увеличите шанса за зачеване.
Изследванията показват, че ежедневната употреба на кренвирши, наденици, салами, бекон и други колбаси, оказва отрицателно въздействие върху мъжката плодовитост.

подробно...


По-голямо бирено коремче = по-висок риск от деменция


По-голямо бирено коремче = по-висок риск от деменцияХората с много мазнини в областта на корема са изложени на 3,5 пъти по-голям риск да страдат от загуба на паметта и деменция на късна възраст, установиха американски учени.
Те открили, че хората с много мазнини по корема имат по-ниски нива на протеина, който контролира усвояването на мазнините от черния им дроб.

подробно...


Как цветовете на стаите ни влияят?


Как цветовете на стаите ни влияят?Цветовете на стаите у дома трябва да отразяват индивидуалността на обитателите. Освен това те ни влияят по много начини в зависимост от възрастта, пола, етническите особености, местните обичаи и личностните характеристики.
И въпреки че повечето хора едва ли се замислят много дълбоко върху този избор, той се отразява на живота ни всеки ден, тъй като цветовете на стаите влияят на настроението и мислите ни!

подробно...


Колекция Пролет-Лято 2014 на Lie Sang-Bong от Южна Корея


Колекция Пролет-Лято 2014 на Lie Sang-Bong от Южна КореяИзвестният Pret-A-Porter дизайнер Lie Sang-Bong от Южна Корея, представи творенията си за топлия сезон на предстоящата година на 2 октомври 2013 по време на Седмицата на модата в Париж.
Различни, но стилни, цветни, но хармонични, традиционни, но модерни - такива са тоалетите от колекция Пролет-Лято 2014 на наричаният "Корейския МакКуин" творец.

подробно...


Каква е връзката летище-инсулт?


Каква е връзката летище-инсулт?Рискът от инсулт, инфаркт и сърдечно-съдови заболявания се увеличава с 10-20% в райони, в които има повишени нива на шум от самолетни двигатели, сочи изследване, публикувано в "Бритиш медикъл джърнъл", цитирано от Би Би Си.
Проучването на експертите е обхванало 3,6 милиона души, живеещи в района около лондонското летище Хийтроу. Специалистите са съгласни, че преди рева на самолетните двигатели много други фактори водят до повишаване на риска от изброените горе заболявания.

подробно...


Шон О'Прай номер 1 в класацията на "Форбс" за най-скъпоплатени мъже модели в света


Шон О'Прай номер 1 в класацията на "Форбс" за най-скъпоплатени мъже модели в светаАмериканският модел Шон О'Прай оглави класацията на списание "Форбс" на най-скъпоплатените мъже модели със състояние от 1,5 милиона долара.
В може би единствената индустрия, в която заплащането на жените надвишава това на мъжете "Форбс" отбелязва, че жените модели печелят със 148% повече от колегите си мъже.

подробно...


Седмица на модата в Ливърпул: Не на солариума и рака на кожата


Седмица на модата в Ливърпул: Не на солариума и рака на кожатаМодели, които използват солариум, няма да могат да се разхождат по модния подиум по време на Седмицата на модата в Ливърпул.
Забраната е част от инициативите за насърчаване на младите момичета в града да се осведомяват за опасностите от рак на кожата.

подробно...


10 съвета за по-добра грижа за здравето и фигурата на децата


10 съвета за по-добра грижа за здравето и фигурата на децатаВсеки родител се стреми да дава най-доброто на детето си и без съмнение прави каквото е по силите му! Разбира се, всеки допуска и грешки - понякога от незнание, понякога от нетърпение, а друг път - по примера на родителите си.
Винаги обаче грижата за здравето на децата - не само физическото, но и емоционалното - трябва да продължава да бъде приоритет и всеки човек да се стреми към развиване и усъвършенстване на родителските си умения, на които никой не ни учи.

подробно...


Подберете подходящия цвят храна според нуждите на организма си


Подберете подходящия цвят храна според нуждите на организма сиСиньо, червено, зелено и жълто - плодовете съдържат витамини според цветове си, казват германски специалисти.
Зеленият цвят намалява високия холестерол и засилва имунната система. Хлорофилът, съдържащ се в зелените плодове и зеленчуци, отговаря за по-доброто използване на кислород от мозъчните клетки. Особено ценни са броколи, спанак и киви.

подробно...


Най-добре е да се инвестира в превенция на стареенето


Най-добре е да се инвестира в превенция на стареенетоЗабавянето на остаряването е по-добра инвестиция в общественото здраве, отколкото научните изследвания за борба с рака и кардиологичните заболявания, стана ясно от изследване в САЩ.
Скорошни научни изследвания сочат, че е далеч денят, когато забавянето на остаряването ще е възможно, пишат авторите на това изследване, публикувано в американското издание "Health Affairs".

подробно...


Финансите и модните тенденции


Финансите и модните тенденции64% от жените не могат да си позволят последните модни тенденции, защото притежанието на всички дрехи от модните подиуми определено създава напрежение в банковата сметка на жените.
Все повече представителки на нежния пол, запалени по модата, търсят магазини с големи сезонни намаления, сочи още проучването.

подробно...


"Chanel" с колекция Пролет-Лято 2014 на Карл Лагерфелд


"Chanel" с колекция Пролет-Лято 2014 на Карл ЛагерфелдКакто вече ви съобщихме на 1 октомври 2013 по време на Седмицата на модата в Париж, Карл Лагерфелд направи забележително шоу, съчетаващо мода и изкуство на представянето на колекция Пролет-Лято 2014 на модна къща "Chanel".
От компанията бяха конструирали "галерия", изпълнена с изработени по поръчка "произведения на изкуството" - всички илюстриращи знакови за марката символи - ватиран сумист; робот, направен от флакони "Chanel №5" и стълби, направени от вериги, като тези използвани в луксозните кожени дамски чанти 2.55.

подробно...


Зехтин за здрави кости


Зехтин за здрави костиНе само млечните продукти са източник на калций, показва ново изследване, според което зехтинът е от съществено значение за здравината на костите.
Ако имате непоносимост към млечните продукти, избягвате храни от животински произход или по някаква друга причина не консумирате мляко и сирене, тогава незабавно трябва да потърсите алтернативен източник на калций.

подробно...


За да сте по-привлекателни на първа среща - заложете на татуировка


За да сте по-привлекателни на първа среща - заложете на татуировкаВъпреки противоречивите мнения относно тази тема, ново проучване разкри, че 50% от хората смятат татуировките за привлекателни на първа среща.
Според 35% от мъжете татуировката подсказва, че едно момиче е вълнуващо и необикновено.
Една четвърт от жените също смятат, че нарисуваните мъже имат друга по-приключенска кръв.

подробно...


Рискът от развитие на рак при деца заченати инвитро е с 33% по-висок


Рискът от развитие на рак при деца заченати инвитро е с 33% по-високДецата, заченати инвитро са една трета по-склонни да се разболеят от рак, показва ново проучване.
Учените смятат, че децата родени след лечение на безплодие са с 33% по-застрашени от рак.
Те също така са с 65% по-вероятно да развият левкемия.

подробно...


Заместител на ботокса в борбата срещу бръчките


Заместител на ботокса в борбата срещу бръчкитеБритански учени откриха заместител на ботокса и различните кремове против стареене на кожата, създавайки хапче, което ще въздейства на дълбоките слоеве на кожата и ще премахва бръчките.
Таблетките са разработени на базата на растителни съставки и могат ефективно да се справят със застаряваща кожа, като намали бръчките с 10%.

подробно...


Как да предпазим децата от затлъстяване?


Как да предпазим децата от затлъстяване?Закуска, обяд, вечеря и две хапвания помежду им намаляват риска от наднормено тегло, даже ако сте генетично предразположени към него, установиха финландски учени.
"Важно е да знаем, че генетичната предразположеност може да бъде намалена със здравословен начин на живот, по-конкретно с редовно хранене", заяви Ане Яскелайнен от Университета в Източна Финландия.

подробно...


За потискане на апетита: Гледайте снимки на храна


За потискане на апетита: Гледайте снимки на хранаХраната става по-малко вкусна, ако се гледат много снимки с нейното изображение, пише в статия, публикувана в "Journal of Consumer Psychology".
"В някаква степен вие се уморявате от вкуса на храната, без дори да сте я опитали. Това е сетивна умора, заради която вие вече не желаете вкусови усещания", поясни един от авторите Райън Елдър от Университета Бригама Янга в САЩ.

подробно...


Хапвайте повече на закуска, а не на вечеря, ако искате да забременеете


Хапвайте повече на закуска, а не на вечеря, ако искате да забременеетеЖените, които искат да забременеят, трябва да ядат обилно на закуска, съветват изследователи.
Проучване показа, че повечето храна сутрин, а не вечер може да помогне на жените с поликистозни яйчници да забременеят по-лесно.
По-големият прием на калории сутрин помага за регулиране на инсулина, тестостерона и други хормони, които могат да подобрят шансовете за зачеване.

подробно...


Спортисти, внимавайте за зъбите си!


Спортисти, внимавайте за зъбите си!Стоматолозите били изненадани да открият колко лоши са зъбите на спортистите, които били прегледани по време на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.
Една пета от прегледаните спортисти имали много лоша устна хигиена, което според експерти може да повлияе върху качеството на тренировките им и представянето на състезания.

подробно...


Колекция Пролет-Лято 2014 на Хеди Слиман за "Saint Laurent"


Колекция Пролет-Лято 2014 на Хеди Слиман за "Saint Laurent"Младост - това е ключовата дума в колекцията за топлия сезон на 2014 на Хеди Слиман - творчески директор на френската модна къща "Saint Laurent".
Жените, към които е насочена колекцията на модния бранд е тип "сърдито момиче", което още носи тийнейджърския дух в своите къса рокличка с пайети, сако с широки рамене и сребристи чорапи до глезена.

подробно...


Карл Лагерфелд съчета модата и изкуството на представянето на колекция Пролет/Лято 2014 на "Chanel"


Карл Лагерфелд съчета модата и изкуството на представянето на колекция Пролет/Лято 2014 на "Chanel"Художественият директор на модната къща "Chanel" Карл Лагерфелд за пореден път прояви тънкото си чувство за хумор и превърна "Гран пале" в Париж в художествена галерия за съвременно изкуство, на чийто фон беше показана колекцията висша мода Пролет-Лято 2014 от "Chanel", предаде Ройтерс.
Събитието се състоя вчера по време на Седмицата на модата в Париж, Франция.

подробно...


Близостта на любими хора помага на болния от рак повече от самото лечение


Близостта на любими хора помага на болния от рак повече от самото лечениеНаличието на семейство е един от най-важните фактори при лечение от рак, показват изследвания на учени от Харвардския университет.
Онкоболните със спътник в живота си имат 20% повече шанс да оживеят от заболялите от рак самотници, показва изследването, на което се позовава британският вестник "Дейли мейл".

подробно...


За превенция на високото кръвно налягане - 5 часа спорт седмично


За превенция на високото кръвно налягане - 5 часа спорт седмичноПет часа спорт седмично може да намали с 20% риска от развитие на хипертония в бъдеще, твърдят китайски учени, чието изследване е публикувано в списание "Hypertension".
Изследователите анализирали резултатите от 13 проучвания за влиянието на физическата активност върху кръвното налягане. Участниците са от САЩ, Европа и Азия и са над 136 800 души. По време на изследването 15 600 души били диагностицирани с хипертония.

подробно...


16 здравословни храни, които ни правят по-щастливи


16 здравословни храни, които ни правят по-щастливиИ вас ли мрачното, дъждовно, ветровито и студено време навън ви подтиска и изтощава?
А забелязали ли сте, че това, какво ядете, може да повлияе на настроението ви?
Сега ще ви представим списък от 16 здравословни храни, за които специалистите са открили, че действително могат да ви направят по-щастливи!

подробно...


Колекция висша мода за Есен-Зима 2013/2014 от Elie Saab


Колекция висша мода за Есен-Зима 2013/2014 от Elie SaabРокли за принцеси в наситени тонове! Това е ключовият елемент на световноизвестния дизайнер Ели Сааб за неговата колекция висша мода Есен-Зима 2013/2014. 49-годишният ливански дизайнер, който е един от най-модерните дизайнери в света, показа модели в изумрудено зелено, тъмносиньо, наситено червено, сребристо и кремаво с богати бродерии, по време на Седмицата на модата в Париж (която се проведе от 30 юни до 5 юли 2013 в Париж, Франция).

подробно...


Ашли Робъртс от "The Pussycat Dolls" пуска своя модна линия


Ашли Робъртс от "The Pussycat Dolls" пуска своя модна линияБившата певица от женската група "The Pussycat Dolls" Ашли Робъртс навлиза в света на модата със собствена линия дрехи.
Изпълнителката ще си партнира с фирмата "Key fashion" за създаването на колекцията, включваща 37 модела вечерни и коктейлни рокли.
"Най-хубавото в модата е, че е забавно, креативно и като цяло е ново начинание и нова глава в живота ми", споделя красавицата.

подробно...


Рекламите на цигари водят до увеличаване на пушачите сред децата


Рекламите на цигари водят до увеличаване на пушачите сред децатаДеца на възраст между пет и шест години, които живеят в страни с ниски и средни доходи като Индия и Бразилия, се влияят от рекламата на компаниите, които произвеждат тютюневи изделия. Това увеличава риска те да станат пушачи, сочи проучване, проведено от американски учени.
От участващите в проучването 2 423 деца от шест страни, 68% са били в състояние да разпознаят поне една марка цигари - от 50% в Русия до 86% в Китай, където повече от 28% от населението пуши (53 % от мъжете и 2% от жените), отбелязват авторите на това изследване от Факултета по обществено здраве от университета Джон Хопкинс в Балтимор.

подробно...


Колекция висша мода Есен-Зима 2013/2014 на модна къща Valentino


Колекция висша мода Есен-Зима 2013/2014 на модна къща ValentinoДизайнерите на "Valentino" Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли показаха женствена, романтична и мистериозна колекция висша мода за сезон Есен-Зима 2013/2014 на 3 юли 2013 във Франция, по време на Седмицата на модата в Париж.
Колекцията включва вдъхновени от приказния свят на киното елегантни връхни дрехи и спиращи дъха рокли с много дантела и бродерии на лъвски глави, пчели, бръмбари и водни кончета.

подробно...


Захарта е най-опасният наркотик на планетата


Захарта е най-опасният наркотик на планетатаХоландски учени изненадващо обявиха захарта за най-популярният наркотик на планетата, с който злоупотребяваме.
Захарта се съдържа във всички безалкохолни напитки, сокове и в много храни, въпреки предупреждението, че този продукт е вреден за здравето.
Учените от Холандия са сериозно загрижени за щетите, които захарта нанася на човечеството.

подробно...


Следобеден сън за по-добра памет на децата


Следобеден сън за по-добра памет на децатаСледобедният сън подобрява умствените способности на децата, като засилват паметта им, установиха американски специалисти.
Изследователи от Университета на Масачузетс в Амхърст проведоха експеримент с 40 деца, които били подложени на визуален тест.

подробно...



Изберете страница:  « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи