Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Любомир Милчев - Денди



Брой статии: 89

GUCCI – Англимания Инфантилисима


GUCCI – Англимания ИнфантилисимаЛятната колекция за 2017 на Gucci, чийто творчески директор е Алесандро Мишелe, се състои от 87 визии, в които владее макароническият дух на Майкъл Фиш. Мода за млади хора, още непривклещени в матрицата на конформизма и константният социален пол, каквото и да означава това. Затова и изглеждат очарователно попаднали не на мястото си, макар и подвластни на един ребританизационен импулс – неидеологизирани денди… Самопризнанието на Мишел досежно неговите креатури носи островен привкус и гласи: "Мъжката ваканционна колекция бе отличен случай да обрисувам своята идея за ексцентричност. Всичко започна от огромната ми страст към Англия. Опитах се да опиша какво се случва в моето въображение, което често разкрива естетика, много подобна на английската".

подробно...


Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация


Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикацияEдин от най-рафинираните магазини за висок клас обувки – Mino 1923, късче есенциална Италия в сърцето на София, тапицирано в тъмночервено кадифе и приличащо на пещерата на Аладина и което дължим на вкуса на неотразимата Екатерина Матеева, наскоро представи в столична галерия, както и в магазина си, бранда Fabi, с празненство, в което демонстрацията на препарацията на раратетните обуща от елитен майстор и млад красавец, гравиращ изображения с лазер по желание, бе ароматизирана благоуханно с парфюмите от колекцията на бранда и всичкото това тънеше в спиритуозната омая на приготвени от много умел барман, приличащ на Конър Макгрегър, изкусителни коктейли. Зави ли ви свят?

подробно...


PITTI UOMO FIRENZE – Спектакулярният композит на мъжката елегантност или най-кратикият път до убеждението, че съвременният мъж е Денди


PITTI UOMO FIRENZE –  Спектакулярният композит на мъжката елегантност или най-кратикият път до убеждението, че съвременният мъж е ДендиГоляма и пищна манифестация на мъжкия моден ексхибиционизъм без никакви задръжки, изригваща като бутилка шампанско, отворена със сабраж, която се провежда в историческия център на Флоренция, където изложителите представят с много голяма предпазливост най-новите си колекции за мъже, отбелязват се деспотично най-новите тенденции, в сладостно очакване след няколко дни на не по-малко увлекателната фиеста на модата в Милано.

подробно...


Outfit за яхта или Fashion marine


Outfit за яхта или Fashion marineСтрогите изисквания на спортменството изискват стил на обличане, който преди всичко трябва да пази от вятъра, студа и морската вода, а защо не и от лоши погледи на модни критици. На суша екземплите от подобно облекло се приспособяват за екстремни съревнования и съперничества.

подробно...


Монография на монограмите


Монография на монограмитеКакъв е основният белег на скъпия костюм, освен заплатената цена - монограм на ръкава, етикет отвътре с името на поръчителя и разни други обозначения, според каприза и вкуса на поръчителя…

подробно...


Никола Тенев или дрехата като психоанализа


Никола Тенев или дрехата като психоанализаНикола е концептуалист до мозъка на костите си и грижливо обмисля своята стилистична килийка в жужащия кошер на модата. Счита се ученик на Олег Сергеев, който го е въвел в тайните на немското кроячество. Не би се затруднил да ви ушие и най-сложно мъжко сако, а също и брич.

подробно...


Александър Гергинов или освобождаващото притеснение на дървения корсет


Александър Гергинов или освобождаващото притеснение на дървения корсетАлександър обича Алекзандър Маккуин, а вероятно и коктейлите "Алекзандър," но напоследък много си пада и по Хюсеин Шалайан и неговите ревюта-пърформанси. Счита пристрастията си моментни и е склонен да се откаже от тях в полза на други.

подробно...


Адриана Герасимова или червената настойчивост на една подплата


Адриана Герасимова или червената настойчивост на една подплатаАди обича Алекзандър Маккуин, Вивиан Уестууд и Джон Галиано (не обича Версаче). Безпокойството ми, че не могат да се харесват едновременно толкова много различни неща, успокоява с обобщението, че я вълнувал естетизираният кич.

подробно...


MODA NUOVA или новата еклектика


MODA NUOVA или новата еклектикаМодната поява, подиумна или улична, е презумптивно мълчалива; тя трябва да заслепи, и не в бъбривост, а в показ. Тя е чиста фасцинация...

подробно...


Мъжкият костюм като култ


Мъжкият костюм като култКостюмът трябва да се носи с достойнство и респект към себе си, към другите и към качеството на дрехата. Просто трябва да се носи така, сякаш е част от самите вас, а не като да е нещо купешко и като да сте го сложили за първи път и това е непоносима тегоба…

подробно...


Американска класика - обувки Sattelschuh


Американска класика - обувки SattelschuhSattelschuh е класика в жанра за края на седмицата в Нова Англия или в колежанския Look на ексклузивните снобски университети на източния бряг. От десетилетия студенти и професори носят останалите неизменни обувки с характеристичната червеникава подметка.

подробно...


Още за якето Barbour - детайли и разновидности


Още за якето Barbour - детайли и разновидностиЯкето Barbour съществува в три различни качества на плата - от супер лека, лека и тежка, водонепроницаема материя Thornproof. За производството на този специален и извънредно здрав материал се използва напластен египетски памук, изтъкан съобразно различни степени на здравина и най-накрая импрегниран по специален начин с восък.

подробно...


Якето Barbour - малко история


Якето Barbour - малко историяФирмата Barbour е основана от John Barbour през 1894 г. Но с по-голяма точност нищичко не се знае, историята мълчи. Относителната несигурност по отношение на датата на създаване издава известна похвална скромност, която се оглежда в оскъдната история на фирмата. Остава неясно защо, кога и как е произведено първото Barbour-яке.

подробно...


Парадигматика и прагматика на яката


Парадигматика и прагматика на якатаГоляма яка с дълги краища и едно единствено копче е известна в света на модата като класически Kent. Подходяща е за формални случаи и й приляга неголям възел. Подходяща е за джентлемени, дефинитивно нерешени за експерименти и новомодни нововъведения. С две думи, говорим за скучно решение…

подробно...


Неизбежното яке Barbour


Неизбежното яке BarbourОт Хелзинки до Мадрид присъствието му е вездесъщо и не ще намерите клюкарски вестник, в който да няма снимки на проминенцията, облечена тъкмо в това яке.

подробно...


Тенденции в мъжката мода за Лято 2016


Тенденции в мъжката мода за Лято 2016Костюми в синьо и сиво, както знаем са класици, за мъже, които не искат да рискуват имиджа и репутацията си, дори когато не са непременно политици и крупни бизнесмени. Мъжете изглеждат доспочтено и сдържано и на това не може никак да се възрази. Но този монохромен Look това лято е по-скоро фонов. Мъжете с радост експериментират да носят костюми в най-странни папагалски и паунски цветове, без каквато и да било сдържаност.

подробно...


Папийонката - тази прелестна отживелица


Папийонката - тази прелестна отживелицаПапийонката е близък роднина на вратовръзката, в който обаче се разпознава техният общ предходник - кърпата, която се е връзвала на врата. До деветнадесети век украшението на врата на мъжете е една квадратна кърпа, която се сгъва на диагонал и след това се драпира около врата и по най-разнообразни начини се скланя към по-голям или по-малък възел.

подробно...


Ризата в трио с вратовръзката и сакото


Ризата в трио с вратовръзката и сакотоКраят на яката на ризата не бива да остава открит от ръба на ревера на сакото. Трябва да има елегантно и добре преценено припокриване. Контурът на ревера е рамката, в която ризата играе само съпътстваща и също рамкираща роля спрямо вратовръзката.

подробно...


Мъжките аксесоари: Шалът вратовръзка


Мъжките аксесоари: Шалът вратовръзкаВече отбелязахме наличието на модел яка, която не се закопчава около врата и е предназначена за джентлемени, които не носят вратовръзка. Но този тип яка е подходяща и за т.нар. шал-вратовръзка, един капризен моден аксесоар, сроден с Аскът и пластрон и натоварен с много стилистични конотации.

подробно...


Платове Alumo - швейцарското качество


Платове Alumo - швейцарското качествоКогато става дума за платове за ризи, конесьорите си мислят за произведенията на английските и италианските тъкачници. Разбира се, те се радват на голяма слава и, въпреки това, някои от най-добрите ателиета и манифактури за ризи по мярка ползват тъканите на швейцарската тъкачница Alumo в Appenzell.

подробно...


Историята на мъжката риза


Историята на мъжката ризаРизата в съвременната й форма малко се е променила от края на първата световна война. Единственото нововъведение е появата на джоб на гърдите, когато през шейсетте години жилетката губи популярност.

подробно...


Италианските ризи шити на ръка


Италианските ризи шити на ръкаНеапол - тук с игла и конец се шие открай-докрай. Независимо дали сте в някое малко дюкянче в забутан край на града, или в репрезентативна индустриална сграда, какъвто е случая с фабриката Borrelli на Via Fasso Imperatore, "fatto a mano" е кредо.

подробно...


Карираната риза за уикенда


Карираната риза за уикендаКъм английския провинциален живот, заедно с Barbour-jacke и Hunter wellies, безусловно принадлежи карираната риза в естественото "бяло" на вълната, то ще рече - бледо бежово.

подробно...


Английските ризи по мярка


Английските ризи по мяркаНа № 71 на Jermyn Street е легендарната фирма Turnbull & Asser, която от 1904 г. предлага немислимо разнообразие от платове за ризи по мярка, конфекционни ризи и вратовръзки.

подробно...


Ризата Brooks Brothers


Ризата Brooks BrothersТози тип риза удържа окончателната си и решаваща победа през осемдесетте години, когато всеки, който е истинско Yuppie си носи от Ню Йорк задължително една истинска Button-down-риза в бледосиньо, розово, бяло, жълто, или мента, раирана, карирана, или на шотландски карета.

подробно...


Дуетът на мъжкия костюм и обувките


Дуетът на мъжкия костюм и обувкитеДа подбереш в ненатрапчиво съзвучие обувки към останалото облекло и най-вече костюма, е, може да се каже, много лесно, или пък трудно, в зависимост от това от формални или естетически критерии се изхожда. Формално означава съобразно благоприемливите правила на обществото.

подробно...


Възелът на мъжката вратовръзка: Four-in-hand и Windsor


Възелът на мъжката вратовръзка: Four-in-hand и WindsorТук Дукът на Уиндзор бива споменат по повод на т.нар уиндзорски възел, една легенда, една мистификация в бутафорния свят на модата, макар и фотосите да свидетелстват, че той ни най-малко не го е изобретил.

подробно...


Мъжка мода: Жега и елегантност


Мъжка мода: Жега и елегантностДве, взаимоизключващи се понятия, но не съвсем… И, слава богу, ненакапани със сладолед… Да бъдеш елегантен в жегите е напълно възможно, ако сте изобретателни.

подробно...


Е.Marinella - перфектната вратовръзка по мярка


Е.Marinella - перфектната вратовръзка по мяркаНа Piazza Vittoria в Неапол се намира, зад ненатрапчива, ала загадъчна витрина, магазинът, който от 1914 г. когато е създаден от Еудженио Маринела, обезпечава неаполитанци и джентлемени от цял свят, между които Горбачов, Джордж Буш, Фрасоа Митеран, Оскар Луиджи Скалфаро, Хелмут Кол и др, с чудеса във формата на най-фините вратовръзки, които познавачът може да си въобрази, по желание и по мярка.

подробно...


Мъжките аксесоари: Вратовръзката 7-fold


Мъжките аксесоари: Вратовръзката 7-foldИма и вратовръзки, които изцяло се състоят от коприна и не съдържат никаква подплата от друг материал. Тези редки и по правило значително по-скъпи майсторски произведения се обозначават със "seven-fold-tie".

подробно...


Триумфалната вратовръзка Hermes


Триумфалната вратовръзка HermesКогато през 1953 г. Hermes вратовръзката се появява на пазара, никой не може да предположи, че четиридесет години по-късно са продадени над шест милиона екземпляра. При това Hermes има над стогодишна фирмена история.

подробно...


Вълнена или платнена вратовръзка да изберем?


Вълнена или платнена вратовръзка да изберем?Не ще намерите вълнена или плетена вратовръзка в гардероба на един английски City-Gentleman. Той би сложил вълнена вратовръзка само в имение в провинцията, а плетените вратовръзки с удоволствие ще остави на хората на изкуството, учените, литераторите и журналистите за тяхното истинско или мнимо бунтарство и антиконформизъм.

подробно...


Как да разпознаем качествената вратовръзка?


Как да разпознаем качествената вратовръзка?Най-важният белег за качеството на една вратовръзка за жалост не може да се изобрази, а само да се почувства. Затова, преди да си купите вратовръзка, подръжте я в ръка, почувствайте я, но не в жанра на сантименталността. Добре е да се види дали коприната се мачка, но много внимателно.

подробно...


Английските вратовръзки и faux pas


Английските вратовръзки и faux pasОнзи, който носи вратовръзка с цветовете на едно поделение, колеж, училище или клуб, по този начин дава израз на своята принадлежност към съответната институция и преди всичко - към доброто общество. Поне така е в Англия - люлката на вратовръзката.

подробно...


Вратовръзката - от шал за врата до украшение за врата


Вратовръзката - от шал за врата до украшение за вратаИстински предходник на вратовръзката е по скоро вратната кърпа от средата на седемнадесети век, вече станала задължителна част от мъжкото облекло. Тогава една островърха "вратовръзка" е символ на извънредно богатство.

подробно...


Мъжка мода: Панталоните Chinos


Мъжка мода: Панталоните ChinosМинава доста време докато една част от облеклото се превърне в класика. При chino, за да стане това, минават цели сто години, от 1848 г. до петдесетте години на двайсети век.

подробно...


Късите панталони в мъжкия гардероб


Късите панталони в мъжкия гардеробНезависимо от това, колко красиви или не са краката ви и от това, колко е топло, късите панталони си остават съмнителни в стилистично отношение и извън местата за ваканция, плажовете, къмпингите и приватните места няма какво да правят.

подробно...


Отново за мъжките панталони и… благоутробието


Отново за мъжките панталони и… благоутробиетоПовечето мъже са склонни да считат, че кройката на панталона зависи от модните прищевки и приумици - ту има басти, ту няма басти, ту биват широки, ту биват тесни или с форма на морков. Всъщност детайлите в кройката на панталона се сменят сезон след сезон, а на всеки десет години основно се променя кройката на тази част от мъжкото облекло.

подробно...


От Cavalry twill до Moleskin - панталонът към спортното Норфолк сако


От Cavalry twill  до Moleskin - панталонът към спортното Норфолк сакоСпортното сако е една многоизменчива част от облеклото на джентлемена, която за радост на очите, в съчетание с различни панталони, дава един изцяло нов outfit.

подробно...


Съветите на Мистър Джоунс


Съветите на Мистър ДжоунсДилън Джоунс дълги години е главен редактор на GQ, списанието ментор по въпросите на стила и интересите на джентлемена. Идвал е в София преди години за партито на Спас Русев в Кемпински, на което бе представен неговия наръчник за добри обноски, в присъствието на куп други бляскави мъже, като да кажем Ник Фолкс и двама-трима обезнаследени принца.

подробно...


Деловият мъжки костюм


Деловият мъжки костюмДеловият костюм за мъжа е една визитна картичка в обществото. Той трябва да изразява пълновластно характера на джентлемена. Презрението към костюма ви е презрение автоматично към бизнеса ви.

подробно...


Джентлеменът и бижутата


Джентлеменът и бижутатаИзборът на бижута е една отговорност към костюма, а когато го е заместило едно неглиже, по-добре да няма никакви бижута…

подробно...


Pitti Uomo 90, визитирана от Карл Лагерфелд


Pitti Uomo 90, визитирана от Карл ЛагерфелдЮбилейната международната изложба на мъжка мода - Pitti Uomo 90, се проведе много шумно и цветно във Флоренция от 14 до 17 юни. Карл Лагерфелд се появи сензационно, за да открие ретроспективна фотоизложба и за да получи високото отличие на Флоренция fiorino d'oro.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Morning dress


Облеклото на джентълмена: Morning dressКакто е добре известно, Нейно Величество английската кралица притежава хиподрума за конни състезания в Ascot, гдето всяка година през юни се провеждат конните състезания Royal Ascot. Джентлеменът е повинен да съблюдава по време на този величествен лиезон софистицирана етикеция и Облеклото на джентълмена: Morning dress, а именно високоофициален дневен гардероб до 17 ч.

подробно...


Шалът, или още за драпериите в мъжкото облекло


Шалът, или още за драпериите в мъжкото облеклоПри формални поводи и ресепсии, дрескодът повелява към фрака ви да има и бял шал от фин кашмир, подплатен с коприна, който обаче се оставя с палтото или пелерината на гардероб, а не се сензационира из салоните.

подробно...


Гардеробът на джентълмена: Бутанели


Гардеробът на джентълмена: БутанелиБутанелите са от онези аксесуари, чиято важност е в обратна пропорция спрямо размерите им и чиято сила да завършат един облик е огромна, колкото и малки да са.

подробно...


Хастарът на мъжкото сако - една интимност


Хастарът на мъжкото сако - една интимностИма една част на мъжкото сако, която традиционално не получава особено голямо внимание, защото остава скрита и това е хастарът. Той е, така да се каже, една интимност, издаваща много за характера на мъжа. И поле за развихряне на неговите фантазии. Тапицерията на мъжкото самочувствие.

подробно...


Класически мъжки палта: Duffle coat


Класически мъжки палта: Duffle coatТова е единственото от палтата класици, коeто е снабдено с качулка. Тази форма на защита на главата има праисторическа традиция още от бронзовата ера.

подробно...


Сицилиански chinoiserie и сарториален деним в колекция Пролет-Лято 2016 на Dolce & Gabbana


Сицилиански chinoiserie и сарториален деним в колекция Пролет-Лято 2016 на Dolce & GabbanaЛятната колекция на DG за 2016 г. e горещо вдъхновена от китайския дворец в Палермо в тъй любимата им Сицилия - основна инспирация в модата им, по тяхно собствено признание.

подробно...


Още класически палта


Още класически палтаPolo Coat е американско класическо палто, въпреки че е тясно свързано с традиционални и по-скоро елегантни форми на палто като Paletot, Ulster, Guardscoat. Brooks Brothers импортира този стил от Англия около 1910 г.

подробно...


Класическите мъжки палта, които следва да различавате


Класическите мъжки палта, които следва да различаватеCrombie Coat е класическо английско палто за градски условия. Ушито от дебела вълна, то е много подходящо за неуютните есенни и зимни дни. Най-шик е да е на многотрадиционалната фирма Tibbett, чиито корени могат да се проследят назад до 1898 г.

подробно...


Класическият trenchcoat, или за офицерското в джентлемена


Класическият trenchcoat, или за офицерското в джентлеменаThomas Burberry може би не може да се счита за безусловен откривател на габардина, но има достатъчно търговски нюх да патентова водоустойчива и пазеща от вятъра тъкан през 1875 г.

подробно...


Гардеробът на джентълмена: Кожени мокасини


Гардеробът на джентълмена: Кожени мокасиниТова е обувката, която е най-елегантното решение за топлите месеци и не във формализирани и официални ситуации. Удобна полуобувка с украсителен обрамчващ шеф, пасваща отлично на летни костюми.

подробно...


Тирантите - една симпатична отживелица в мъжкия гардероб


Тирантите - една симпатична отживелица в мъжкия гардеробТирантите, този симпатичен анахронизъм, са особено популярни в Англия и САЩ, а за почитателите на класическия континентален стил изглеждат малко прекалени.

подробно...


Гардеробът на джентълмена: Салонни пантофи


Гардеробът на джентълмена: Салонни пантофиЕдно от най-елегантните неща, които можем да видим на нозете на съвременния мъж, в отличен унисон със смокинга или костюма му, това са салонните пантофи.

подробно...


Гардеробът на джентълмена: Пошет


Гардеробът на джентълмена: ПошетПошетът е от онези церемониални аксесуари, които открояват своебразието на джентлемена, всяка негова гънка говори за степени на самообладание и сигурност, доверени на тази малка галантна драпировка.

подробно...


Истинското значение на думата Лукс


Истинското значение на думата ЛуксОще Коко Шанел отбелязва саркастично, че обратното на лукса не е бедността, а вулгарността. У нас луксът най-често не избягва участта да бъде самата скъпоструваща и в буквален, и в преносен смисъл вулгарност на показа.

подробно...


Нарцисизъм и самоекспонация в модата или приумиците на Viktor&Rolf


Нарцисизъм и самоекспонация в модата или приумиците на Viktor&RolfДали дизайнерът е скрит като Маргиела, който никога не се явява в края на ревютата си, не дава интервюта и дори тапицира лицата на моделите си с леко прозирен плат, за да подчертае първенствуването на дрехата, или е разхайтено преекспониран като Рик Оуенс, който навсякъде тресе индианските си коси и втрещява с вандалски изражения, произтекли от кожените му якета, все пак има значение в света на модата.

подробно...


Да си облечен в лунички - Eddie Redmayne


Да си облечен в лунички - Eddie RedmayneЕдуард Джон Дейвид Редмейн, е английски актьор, модел, певец и най-вече, повярвайте, ужасно елегантен мъж. Роден и израснал в Уестминстър, той изучава история на изкуството в колежа Тринити, Кеймбридж, което му личи, защото винаги изглежда пикториално.

подробно...


Thom Browne - многоталантливият корифей на ретроградността


Thom Browne - многоталантливият корифей на ретроградносттаИновациите на Браун в шивачеството се идентифицират в галантния скандал и помирение, почти като хваналите се за косите манекенки на Ричард Ейведън, на парадигмите на мъжката и дамската мода.

подробно...


Savile Row - меката на костюма по мярка


Savile Row - меката на костюма по мяркаВ един свят, в който дизайнерите се ценят повече от зана ятчиите, Savile Row си остава един от последните бастиони на традиционално кроячество и шивачество.

подробно...


Мъжка мода от Ann Demeulemeester


Мъжка мода от Ann DemeulemeesterИма някаква странна екзалтация в огромните очи на Ann Demeulemeester, белязала и неоготиката на моделите й. При нея райето е винаги хиперболизирано, общият силует напомня "Пиеро" от знаменитата картина на Вато, а в детайлите се крие онази хистерика на Албрехт Дюрер, когото тя толкова много обича и директно цитира във фотосесиите си.

подробно...


Ретроспекция на мъжките колекции на Ann Demeulemeester от списание "Nomenus Quarterly"


Ретроспекция на мъжките колекции на Ann Demeulemeester от списание "Nomenus Quarterly"Бидейки в известен смисъл безстрастен, определено мога да кажа, че в съвременната мода особено ме изумяват Рик Оуенс, Хайдер Акерман и неповторимата Ан Демолеместр. Особено антверпенката… Абсолютно и в най-симпатичен смисъл луда… Какво ги свързва ли? Освен неоготиката и пънкарията…

подробно...


Ръчно изработеният мъжки костюм на Gieves & Hawkes


Ръчно изработеният мъжки костюм на Gieves & HawkesВитрината на Gieves&Hawkes е особено репрезентативна за Savile Row. Често най-добрите шивачи са наврени в много малки магазинчета, понякога направо в мазета, но не така е при Gives&Hawkes на Savile Raw №1.

подробно...


Стилът на джентълмена - Аксесоари


Стилът на джентълмена - АксесоариСтилът не се изчерпва само с облеклото. Съществуват разни малки добавчици, които окръглят образа, правят го по-фин и внасят една особена персоналност чрез драговолен избор.

подробно...


Дейвид Джеймс Ганди - Най-добре облеченият и Най-добре съблеченият модел


Дейвид Джеймс Ганди - Най-добре облеченият и Най-добре съблеченият моделСлед като печели телевизионен конкурс за модели при голяма конкуренция на двадесет и една годишна възраст, Дейвид Ганди подписва със Celect Model Menagement в Лондон.

подробно...


Мъжкият костюм Attolini


Мъжкият костюм AttoliniТова, което за мнозина шивачи е мечта, за неаполитанеца Cesare Attolini отдавна се е сбъднало - Sartoria Mediterranea е мястото, където около 180 души шият мъжко и дамско облекло в два варианта, изцяло на ръка и донякъде…

подробно...


Brioni - историята на успеха


Brioni - историята на успехаВ средата на петдесетте години Бриони имат вече 22 магазина в Америка. Но Бриони имат и амбицията да докарат тази скъпа клиентела и в Рим - в главния си магазин - където в автентична атмосфера да се заръча костюм.

подробно...


Алекзандър Маккуин - лошото дете на английската мода


Алекзандър Маккуин - лошото дете на английската модаФилмът за Алекзандър Маккуин, който бе представен на София филмфест, е перфидно-задоволствена режисура на Андрю Хейг, доста известен с одиозните си филми за мъжката проституция в Лондон и въобще благочестиво-нелицеприятните страни на хомоеротичната любов и перверзия. 

подробно...


За да се обличаш по различен начин, трябва да мислиш по различен начин - присъщо на Мистър Фиш


За да се обличаш по различен начин, трябва да мислиш по различен начин - присъщо на Мистър ФишДизайнерът-риба е безусловно Майкъл Фиш. В официалните за мъжете според сковаващите предразсъдъците на 19-ти век аутфити на Turnbul & Asser през 1965 г., г-н Риба, както той обича да се нарича, лансира широката, ярка шарена вратовръзка, станала известна като "Kipper"-вратовръзка, с всички асоциации на пушена риба и напращял от желание момък.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Колекция MAX & MORITZ tailored Limited Edition


Облеклото на джентълмена: Колекция MAX & MORITZ tailored Limited EditionКолекцията Max&Moritz, щастливо дава среща на няколко модни интуиции, властващи ултимативно и потресаващо в съвременната мъжка елегантност - традициите на италианската сартория, английските модни предразсъдъци, есенциално въплътени във феномена на макаронизма и един особен хедонизъм, свързан с понятието soive.

подробно...


Première Vision Paris през очите на един денди


Première Vision Paris през очите на един дендиВ шест необятно изчерпателни зали в експозиционния център на Париж - Вилпон протече със смразяваща пълнота поредното модно изложение Première Vision. Първия ден бях с блейзър в нюанс bleu de roi с бели биета, което внушаваше доверие към мен.

подробно...


Привилегията да си поръчаш Kiton


Привилегията да си поръчаш KitonПри Kiton се шие дефинитивно на ръка с бели памучни конци, рамото, така нареченото неаполитанско рамо, като най-съществен елемент, по специална рецептура се обработва на ръка, за да се придаде обем чрез набор, илиците се обшиват също ръчно с копринени конци.

подробно...


Милано поновому


Милано поновомуНай-голямо удоволствие изпитах на винтаж-щанда, от който си купих винено-червени до черно ретроградни очила със зелени стъкла и златни инкрустации, както и прекрасен пошет вв винено на зелени капки и черна папийонка на малки ябълковозелени фигурки.

подробно...


Най-елегантният мъж на планетата


Най-елегантният мъж на планетатаЛапо Елкан е мениджър на "Фиат", има слава на прелъстител, приятел е на Хенри Кисинджър и е страстен почитател на "Ювентус". Почти всичко, което в съвременната мъжка мода се е спокойно уталожило, е вряло и кипяло през годините в модните експерименти на Лапо.

подробно...


Блейзърът - още една жива модна легенда


Блейзърът - още една жива модна легендаСъществуват еднореден и двуреден, навигационен блейзър, които имат различен произход. Едноредният, опирайки се на двуредния навигационен блейзър, най-често е тъмносин, възхожда към клубния жакет, който може да има всеки пожелан цвят. Навигационният блейзър възниква от късото двуредно сако, носено през деветнадесети век от маринатата.

подробно...


Класически туиди и мотиви в мъжкия гардероб


Класически туиди и мотиви в мъжкия гардеробDonegal Tweed - чудесен плат за спортни сака, комуто пасват вълнени и копринени вратовръзки, също така и вратовръзки от Irish Popelin, смес от вълна и коприна. Поради преобладанието на бяло в този вид туид, би могъл да се носи с риза Tattersallcheck.

подробно...


Бивш крал, но пък недетрониран Крал на модата


Бивш крал, но пък недетрониран Крал на модатаОще като принц на Уелс, на по-късно живеещият в изгнание поради симпатиите си към Хитлер и брака си с Уоли Симпсън Дук на Уиндзор много допада да експериментира, при все че и военните мундири отлично пасват на донякъде декадентското му лице. Не ще забравя бричовете и ботушите му по време на една разходка с японската принцеса из градините на Балморал.

подробно...


Окаяните клишета на Pitti Uomo


Окаяните клишета на Pitti UomoРедките цветове - музей на модата. Луда надпревара кой да е в по-рядък цвят. Изложение на папагали. Но редките цветове са в музея на облеклото във Флоренция и имат неподправен, облагороден от времето чар.

подробно...


Еквадорските бутанели от корозо


Еквадорските бутанели от корозоВ големите плодове на тропическата палма от рода PHYTELEPHAS, наричана още "тагуа" или "корозо" има по няколко кавяфи ядки с много твърда бяла сърцевина. Тя напълно наподобява слонова кост и затова я наричат "растителна слонова кост". Местните занаятчии произвеждат чудесни малки скулптури, високо ценейки приликата със скъпоценната суровина.

подробно...


Pitti Uomo - спектакулярният композит мода-изкуство или как елегантният мъж се чувства като катедрала


Pitti  Uomo - спектакулярният композит мода-изкуство или как елегантният мъж се чувства като катедралаPitti Uomo дава сцена не толкова на натрапени модни тенденции, а е своего рода рицарски турнир между мъже кой е по- и най-елегантен. Затова и погледите се кръстосват като рапири и високомерие последва нескрито любопитство… Но протагонист е не толкова елегантният мъж, колкото вкусът…

подробно...


Облеклото на джентълмена: Дендизмът като стил


Облеклото на джентълмена: Дендизмът като стилВ началото на XIX век младите англичани-дендита налагат тази мода; опростен, елегантен костюм, състоящ се от дълги панталони, сако, жилетка и палто, всичкото това, гарнирано със спиращи дъха акценти, изпъкващи на този нормативистичен фон.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Missura su Napoli, sprezzatura


Облеклото на джентълмена: Missura su Napoli, sprezzaturaКогато става дума за "неаполитанска кройка", неизменно се стига до най-знаменитата особеност на неаполитанското сако - мекото рамо. Този атлас, който държи, както казват италианците sulle spalle, върху плещите си, тайната на италианската мъжка елегантност, една голяма лекота, постигната по нелек начин, сърцевина на понятието sprezzatura.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Дрескод за Сватбени тържества


Облеклото на джентълмена: Дрескод за Сватбени тържестваВенчавката - едно църковно тайнство и сантиментален момент в живота на всекиго - ви задължава да положите извънредни усилия за стила на облеклото си. В сила са изискванията за официално мъжко облекло при тържествени случаи: фрак - вечер, морнинг джакет - денем.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Дрескод за Вечерно парти и Официални срещи


Облеклото на джентълмена: Дрескод за Вечерно парти и Официални срещиНа официална среща с делови характер подхожда тъмносин костюм с едва забележимо райе или дискретно каре. Пасват също мастиленосиньо, оловносиво, антрацитено, мишо сивокафяво, шоколаденокафяво. Отново бяла риза с двоен маншет с монограм и бутанели и вратовръзка в черно, в пастелни цветове, на точки, английско или американско райе и в никакъв случай на други фигурки, цветчета и Мики-Мауси.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Дрескод Semi-formal


Облеклото на джентълмена: Дрескод Semi-formalВ съответствие с дрескод Formal мъжете обличат класически костюм, желателно черен или вечерно син. В определени социални кръгове Semi-formal може да означава и Black Tie. Но в най-общия случай така се обозначава най-неофициалният от официалните стандарти за облекло. 

подробно...


Облеклото на джентълмена: Дрескод Black Tie


Облеклото на джентълмена: Дрескод Black TieДнес смокингът е стандарт за вечерно мъжко облекло. Носи се с папийонка в черен цвят от сатен или коприна и пояс - cummerbund. Ако кавалерът придружава дами в театъра или в операта, особено ако е в ложа, той непременно трябва да е в смокинг.

подробно...


Облеклото на джентълмена: Дрескод White Tie


Облеклото на джентълмена: Дрескод White TieWhite Tie, отбелязано на поканата, предписва възможно най-тържествен и софистициран стил на облекло за присъствие в изискано общество на вечери, балове и ресепсии. В присъствието на особи, височайши и официални лица, вечер мъжете носят пълно вечерно облекло, а именно...

подробно...


Облеклото на джентълмена - апотеоз на шивача


Облеклото на джентълмена - апотеоз на шивачаДжентлеменът обожава немислимо фините материи на Лоро Пиана, деликатно-драматичните дипли на Napoli su Мisura, изящно нервозната, и все пак безупречна непристореност на ръчните шевове, повече от сладострастни, обмислените пропорции, едва ли не в смисъла на канона на Поликлет, музейната памет на етикетите с монограм и дата на съшиване, флиртуващата автентика на илиците, полупритвореност на одеянието над най-изразителната част от човешкото тяло - ръката.

подробно...






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи