Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Хелена Тодорова



Брой статии: 31
Хелена Тодорова

Соня Карпов: „Всеки ден доказвам на себе си, че всичко е възможно!“


Соня Карпов: „Всеки ден доказвам на себе си, че всичко е възможно!“Соня Карпов, основател и креативен директор на модния бранд Karpov, е от българо-руски произход. Завършила е Национална гимназия за древни езици и култури „Св. Константин-Кирил Философ“ в гр. София. В продължение на 5 години е работила като специалист мърчандайзинг за големите вериги бензиностанции „Лукойл“ и „Петрол“. По това време развива и своя фирма за дистрибуция на продукти, които е продавала в обектите на бензиностанциите и е правила тяхната логистика. От малка има свое виждане за модата – докато е търсила шивачи, които да разработят всекидневни облекла за нея, започва да мисли за създаването на свой моден бранд.

подробно...


Предизвикателен ревю-спектакъл: модата като съблазън


Предизвикателен ревю-спектакъл: модата като съблазънВ столичната галерия „Милениум“ се проведе поредният социално-културен проект на Академията за мода „Вечери на стила“ на тема „Модата като съблазън“. Гостите се насладиха на предложенията на дизайнерите, посветени на водещия акцент. Меценат на събитието бе Христо Дурчев, собственик на фирма „Балкантел“. Специално участие в естетската вечер взе Елена Кристиано – носител на „Златна игла 2023“ за цялостен принос и собственик на Christian оf Roma.

подробно...


Юрий Ковачев и неговите непреходни усещания


Юрий Ковачев и неговите непреходни  усещанияХудожникът Юрий Ковачев представя своята самостоятелна изложба „Непреходни усещания“ в столичната галерия „Милениум“ - бул. „Витоша“ № 89. Експозицията включва около 60 творби – живописни платна, които изобразяват портрети на български възрожденци, натюрморти, балерини и пейзажи. Изложбата бе официално открита на 5 декември 2023 г. и ще продължи до 5 януари 2024 г.

подробно...


Експлозивно ревю на JUST CAVALLI в центъра на София


Експлозивно ревю на JUST CAVALLI в центъра на СофияФонтаните на НДК се превърнаха в гигантски моден подиум. Проф.Любомир Стойков: "Впечатляващото модно шоу ще остане в историята на най-мащабните ревюта на световни брандове, правени някога у нас!"

подробно...


Lavazza: Кафеените зърна и техните приложения


Lavazza: Кафеените зърна и техните приложенияКафето се е превърнало в любима напитка на хората по целия свят. То е съществена част от всекидневието на повечето от нас. Дава ни енергията, от която се нуждаем рано сутрин, и сила да преборим следобедната умора. За съжаление след употреба, утайката от кафето най-често завършва по един и същи начин - в кофата за боклук. Вълшебните кафеени зърна имат много повече приложения и могат да ни помогнат по различни начини - както в домакинството и градината, така дори и за почистване.

подробно...


Младият художник Костадин Жиков: "Следвам единствено своето чувство"


Младият художник Костадин Жиков: "Следвам единствено своето чувство"Художникът Костадин Жиков завършва бакалавър, специалност „Живопис“ във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”, Велико Търново. През 2010-2011 взима учителска правоспособност (учител по изобразително изкуство), а след това завършва магистратура, специалност „Живопис“ във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”, при доц. Цветан Колев.

подробно...


Стилен ревю-спектакъл на Вечерта на стила


Стилен ревю-спектакъл на Вечерта на стилаПо време на третото събитие от новия социално-културен проект на Академията за мода – „Вечери на стила“, който бе вдъхновен от белия цвят, се състоя ревю-спектакъл на Академията за мода. Свои произведения показаха носители на приза „Златна игла”, както и млади дизайнери, първите завършили курс на International Fashion Connection Academy с президент Мила Захариева.

подробно...


Дизайнерката Аксел Харди за първи път предлага готови сетове


Дизайнерката Аксел Харди за първи път предлага готови сетовеНовите предложения за пролет-лято 2022 на модния бранд Axel Hardy са част от колекция “Free Soul”. Името на колекцията е вдъхновено от глобалните събития, поради които свободата доби друг смисъл. Част от аутфитите бяха представени по време не ревю-спектакъла предхождащ церемонията по връчване на наградите „БГ модна икона 2022“, както и на социално-културния проект на Академията за мода – „Вечери на стила: мини или макси?“.

подробно...


Таня Скринска: еталон за стилна и успешна бизнес дама


Таня Скринска: еталон за стилна и успешна бизнес дамаТаня Скринска е бизнес дама, която вече 15 години управлява собствен международен бизнес, свързан с фрахтоване, интермодален и мултимодален транспорт. Компаниите ѝ разполагат с офиси и логистични бази в България и Чехия. Завършва „История“, „Администрация и управление“, „Регионално развитие и политика“ и „Управление на човешките ресурси“, а професионалния си път започва в представителството за медицинска апаратура на Olympus в България.За нея експертът по имидж и стил проф. Любомир Стойков споделя: „Таня Скринска е два пъти лауреат на най-престижната награда у нас за стил и професионален успех „БГ модна икона“ в категория „Бизнес".

подробно...


Мини или макси: Как Академията за мода отговори на вечния въпрос?


Мини или макси: Как Академията за мода отговори на вечния въпрос?Състоя се второто събитие от новия социално-културен проект на Академията за мода – „Вечери на стила“. Този път то беше посветено на темата „Мини или макси?“ - една от вечните дилеми за дрескода на всяка жена. Водеща на събитието беше Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“, която даде начало на изисканото парти в рокля на модния бранд „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова. Топмоделът сияеше в тоалет в стил „Мерилин Монро“ с изящна комбинация от авторска дантела, коприна, глитер и френска дантела.

подробно...


"БГ МОДНА ИКОНА 2022" дава шанс на най-добрите дизайнери


"БГ МОДНА ИКОНА 2022" дава шанс на най-добрите дизайнериПрестижният конкурс „БГ модна икона 2022” ще се проведе в края на месец април, веднага след Великденските празници. Експертният съвет на Академията за мода, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, вече направи своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през изминалата година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модна икона, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

подробно...


Радостина Илиева представи нови тоалети на Sofia fashion week 2022


Радостина Илиева представи нови тоалети на Sofia fashion week 2022Дизайнерката на модния бранд Alegra представи част от най-интересните си тоалети, както и съвсем нови творения по време на седмицата на модата в София, на 31 март 2022 г. Носителката на „Златна игла 2021“ за модна къща показа както официални, така и сватбени облекла.

подробно...


Обществени личности помагат на националната кампания "Роди дете в България"


Обществени личности помагат на националната кампания "Роди дете в България"Фондация „Мечта за дете“ с председател Ивелина Рускова организира с подкрепата на Академията за мода първото по рода си благотворително събитие - „Ревю с кауза“, което ще се състои на 13 април 2022 година (сряда) в Гранд хотел „Милениум“.

подробно...


Академията за мода отново подава ръка на студентите


Академията за мода отново подава ръка на студентитеВече са известни новите стипендианти на Академията за мода и нейната корпоративно-социална мисия „Златна игла 2021“. С наградата са отличени двама от най-добрите студенти по специалността „Моден дизайн“, бакалавърска програма, в Националната художествена академия. Това са Иванина Иванова от ІV курс и Рая Виктор от ІІІ курс.

подробно...


Мила Христова на корицата на модната библия "Vogue"


Мила Христова на корицата на модната библия "Vogue"Топмоделът Мила Христова блесна на корица на португалското списание „Vogue“, което е в топ 10 в световната класация на изданията и е най-креативното, заради нестандартните си корици. Мила е първата българка на корицата на най-влиятелния лайфстайл журнал в света.

подробно...


Деси Краваева: "Специален е всеки букет, направен с любов!"


Деси Краваева: "Специален е всеки букет, направен с любов!"Десисласлава Краваева е собственик на бутик „Талисман“, който открива спонтанно преди 9 години. Тя е дипломиран икономист и магистър по психология, но решава да превърне хобито си в професия, а именно флористиката. Множество звезди са имали удоволствието да се докоснат до букетите на „Талисман“, сред които са носителите на най-авторитетната награда за мода у нас „Златна игла“ и удостоените с приза „БГ модна икона“ и „Изгряваща звезда“. За нея културологът и имидж експертът проф. д.н. Любомир Стойков казва: „Десислава Краваева олицетворява истинския профил на хората, отдадени на красотата и естетиката във всекидневието. Сръчно и всеотдайно тя изпраща послания, заредени с богата символика и позитивна енергия. Нейните букети са изящни знаци на любовта, уважението и приятелството между хората!“.

подробно...


Стивън Спилбърг с нов филм


Стивън Спилбърг с нов филмНа 10 декември в кината излиза един от най-добрите мюзикъли на всички времена – „Уестсайдска история“, който е базиран на едноименния мюзикъл на Артър Лорентс, Ленърд Бърнстейн и Стивън Зондхайм от 1957 г. Вдъхновен от класическата романтична трагедия „Ромео и Жулиета“ на Уилям Шекспир, „Уестсайдска история“ разказва за младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди – „Ракетите“ и „Акулите“, борещи се за контрол над суровите улици на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.

подробно...


"Forever pieces" - конкурс за устойчива мода


"Forever pieces" - конкурс за устойчива модаВодещата логистична фирма “DHL” и известният бранд за устойчива дамска мода “Mykke Hofmann” организират конкурс, с който да открият „зелените“ дизайнери на бъдещето.

подробно...


Мила Захариева: Хубавата дреха се познава отвън и отвътре


Мила Захариева: Хубавата дреха се познава отвън и отвътреМодният бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE by Mila Zaharieva” представи своята най-нова колекция “New Edition” по време на виртуална пресконференция, водена от проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода. Предложенията на бранда – съчетание от красота и нежност, бяха показани с интересна мултимедия, снимки и видео на фотографа Дилян Марков. Първи впечатления за “New Edition” журналистите научиха от лицето на колекцията – Девора Димитрова.

подробно...


Аксел Харди се вдъхнови от женствеността


Аксел Харди се вдъхнови от женственосттаДизайнерката Аксел Харди направи фотосесия с най-новата си колекция „Фема“ – сезон есен-зима 2021 / 2022, която е предназначена за смелите, динамични, еманципирани жени, както и за онези от тях, които имат ярко изразена индивидуалност. Носителката на „Златна игла“ се е вдъхновила от женствеността като естетически феномен и от реалния живот. Нейната цел е да отговоря на потребностите на жените не само от практична мода, но и от модерен дизайн, който се отличава с нови и свежи идеи.

подробно...


Мая Бежанска и проектът "Зелена класна стая"


Мая Бежанска и проектът "Зелена класна стая"Талантливата и популярна актриса Мая Бежанска е в основата на прекрасната инициатива „Зелена класна стая“ (съвместно със Социални системи „Юндола“), която цели да осмисли живота на стотици деца и да им даде истински шанс за духовно и творческо обогатяване и нова компетентност за природата и грижите за нея. По този повод проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, заяви: “Идеята е чудесна! Моите адмирации към Мая Бежанска и нейната ангажираност с тази изключително благородна кауза. Радва ме особено това, че един от фокусите ще бъде засилването и конкретизирането на детския интерес към изкуството и като цяло – към духовната, към менталната дейност. Академията за мода убедено и безрезервно подкрепя този толкова актуален проект – „Зелена класна стая“ обявява, че ще направи дарение с книги, посветени на стила, модата и красотата, които да подпомогнат естетическото обучение и възпитание на децата.“ По-долу ви предлагаме интервю с актрисата Мая Бежанска.

подробно...


Млади дизайнери показаха свои предложения на "БГ Модна Икона 2021"


Млади дизайнери показаха свои предложения на "БГ Модна Икона 2021"И в последното издание на наградите „БГ модна икона“ Академията за мода продължи дългогодишната си социална мисия да представя и подпомага талантливи млади дизайнери. В бляскавия ревю-спектакъл, предхождащ официалната церемония, освен утвърдени вече дизайнери, носители на приза „Златна игла“, по един аутфит представиха и студенти по мода на проф. Любомир Стойков – бакалавърска и магистърска програми в Националната художествена академия.

подробно...


Албена Александрова отпразнува 30 годишнината на "Рошавата гарга" с екслузивен ретроспективен спектакъл


Албена Александрова отпразнува 30 годишнината на "Рошавата гарга" с екслузивен ретроспективен спектакъл  Ревю-спектакълът „БГ модна икона 2021“ беше открит от трикратната носителка на Златна игла Албена Александрова по случай 30 годишнината на „Рошавата гарга”. Дизайнерката създава моднaта къща през 1991 година и я превръща във водеща в дамската мода. През 1996 г. Албена заминава за Париж, където практикува мода в централата на Yves Saint Laurent. Две години по-късно става негов представител за България, а от 2000 година добавя марките Sonia Rykiel, Nina Ricci, Cacharel, Jean-Louis Scherrer, Castelbajac, Faust в своя бутик. По-късно среща Hanae Mori в Париж и става неин представител за България с линията й Haute Couture. Същата година модният експерт създава статуетка „Рошавата гарга“ по случай 10 годишния юбилей на модната къща.

подробно...


Бляскав ревю-спектакъл за "БГ модна икона 2021"


Бляскав ревю-спектакъл за "БГ модна икона 2021"По време на дванадесетото издание на годишните награди за най-стилни и успешни българи „БГ модна икона 2021" се състоя бляскав ревю-спектакъл на Академията за мода. Непосредствено преди официалната церемония, специално за гостите на събитието, актуални колекции представиха утвърдени модни къщи и носители на приза „Златна игла” през годините. Свои произведения показаха и талантливи млади дизайнери – студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”. 

подробно...


Академията за мода връчи приза БГ Модна Икона 2021


Академията за мода връчи приза БГ Модна Икона 2021Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков за дванадесети път награди най-стилните и успешни българи. Телевизионната водеща Натали Трифонова получи приза в категория „Телевизия”, бизнесдамата Таня Скринска беше отличена в категория „Бизнес”, журналистът Николай Дойнов стана носител на отличието в категория „Медии и журналистика”, певицата и моден дизайнер Есил Дюран стана носител на „БГ модна икона 2021” в категория „Музика”, а актьорът и телевизионен водещ Иво Аръков и актрисата Саня Борисова – в категория „Изкуство”.

подробно...


Бляскав спектакъл на Академията за мода по случай "БГ Модна Икона 2021"


Бляскав спектакъл на Академията за мода по случай "БГ Модна Икона 2021"Експертният съвет на Академията за мода, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, даде своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи за 2021 година.

подробно...


Дафна Стоилкова беше отличена за най-добър дизайн на Global Qipao Invitational Exhibition 2020


Дафна Стоилкова беше отличена за най-добър дизайн на Global Qipao Invitational Exhibition 2020Съвсем наскоро се състоя Световната изложба на рокли Чипао 2020 – Global Qipao Invitational Exhibition 2020, тази година на тема „Поезия“, организирана от Китайският национален музей на коприната (China National Silk Museum). Отличената с първо място за най-добър дизайн на събитието, което се проведе в град Ханджоу, Китай, бе докторантът към катедра „Текстил – изкуство и дизайн“ към НХА Дафна Стоилкова. Тя бе поканена да участва в изложбата на рокли Чипао от научната си ръководителка доц. Вержиния Маркарова.

подробно...


Wolf Walley с предложения за по-комфортен, успешен и красив живот


Wolf Walley с предложения за по-комфортен, успешен и красив животВече 7 години колекциите на Wolf Walley са на подиумите на различни издания като Sofia Fashion Week, Фестивал на модата и красотата, дори на модния подиум в Милано по време на Volkswagen International Fashion Week. Съвсем скоро брандът представи и най-новата си линия Selfi by Marinela – вдъхновета от една елегантна, и в същото време дръзка жена, което е и характерно за самите облекла.

подробно...


Мария Мичева - еко дамата на българската мода


Мария Мичева - еко дамата на българската модаДизайнерката Мария Мичева получава първата си „Златна игла“ през 1997 година за артистична мода. Няколко години по-късно - през 2002 година, е наградена с приза и в категория „Най-добър дизайнер“.

подробно...


Носители на "Златна игла" с ревю-спектакъл в чест на новата дизайнерска генерация


Носители на "Златна игла" с ревю-спектакъл в чест на новата дизайнерска генерацияВ чест на първата церемония по връчване на наградите „Изгряваща звезда 2020“ Академията за мода организира бляскав ревю-спектакъл. По покана на нейния председател преди да бъдат връчени отличията на най-перспективните млади дизайнери, по едно свое предложение показаха вече утвърдените модни творци, носители на най-престижния приз за мода в България – „Златна игла“.

подробно...


Модни тенденции пролет-лято 2020: Ярки цветове, принтове и необичайни материи


Модни тенденции пролет-лято 2020: Ярки цветове, принтове и необичайни материиЕдин от основните фактори в модната индустрия, от който зависи дали една тенденция ще се наложи успешно или не, е Ана Уинтур,главен редактор на американското списание „Вог“. Според модната редакторка доминиращите модни тенденции и колекции за пролет/лято 2020 са...

подробно...






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи