Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Гергана Коджабашийска



Брой статии: 37

Празнична рамка за снимка


Празнична рамка за снимкаЗнаете ли, че според древното учение фън шуй, поставянето на рамка със снимка на вас и вашата половинка в зоната на мъдростта, ще донесе спокойствие и хармония в семейството?

Поставянето на какъвто и да е предмет за подсилване на някоя от зоните в дома, направен от самите вас, допълнително усилва положителното му влияние.

подробно...


Менструацията - бреме или дар от Бога


Менструацията - бреме или дар от БогаСпоред китайска поговорка съвременните жени, при които менструацията настъпва по време на новолуние, са в хармония с природата.

В индианските племена в миналото жените нагласяли своите занимания според фазите на луната. Така по време на новолуние, когато се очаквало настъпването на менструацията, жените изоставяли своите домакински задължения...

подробно...


Как да ускорим метаболизма си чрез природни средства


Как да ускорим метаболизма си чрез природни средстваНяма спор, че ускоряването на метаболизма играе съществена роля за ефективността на вашата диета. Ето как да подобрите обмяната на веществата в организма само с природни средства:

Яжте редовно круши. Действат разхлабващо и съдържат полезни вещества. Особено препоръчителни са за хора, които страдат от запек.

подробно...


Какво да правим, когато диетите не оправдаят очакванията ни


Какво да правим, когато диетите не оправдаят очакванията ниНай-вероятно всяка по-закръглена дама гледа с недоумение и дори малко завист към жените, които консумират какво ли не, но въпреки всичко имат добра фигура. Докато една част от жените смъкват килограмите след раждането с лекота, макар че са наддали много, други, качили в рамките на „нормалното” според лекарите, изпитват трудност при влизането "във форма" след раждането.

Парадокс е, че докато някои напълняват в следствие на стрес, други смъкват драстично килограми в следствие на прекомерна тревога и напрежение.

подробно...


Защо капе косата ? Домашни средства за спиране на косопада


Защо капе косата ? Домашни средства за спиране на косопадаСмята се за нормално, всеки ден да губим поне по 10-50 или дори 100 косъма без това да се отрази на красивия външен вид на косата. За косопад може да говорим когато космите падат без никакво усилие или когато цели участъци от скалпа останат без коса.

Причините за косопад при жените могат да бъдат с различен характер. Косата може да окапе поради постоянен стрес или пък поради честото й третиране с различни препарати. Косопадът може да бъде в следствие и на различни заболявания или страничен ефект от приемането на определени медикаменти.

подробно...


Провалът - провал или просто част от пътя към успеха?


Провалът - провал или просто част от пътя към успеха?В последно време много се говори за това как да успеем, как да бъдем щастливи, как да постигнем мечтите си... В основата на всички подобни концепции стои схващането, че всичко зависи от начина на мислене, от емоциите, които изпитваме... В повечето филми и книги, които съм гледала и чела, постигането на мечтите изглежда някак много лесно и навява на мисълта, че промениш ли мисленето си, нещата ще започнат да се подреждат едва ли не като с магическа пръчица.

подробно...


Как да се справим със студените крака през зимата?


Как да се справим със студените крака през зимата?Ако през лятото проблемът със студените крака не е толкова разпространен, то зимата за много от нас се оказва неприятно преживяване. Денонощно усещаме дискомфорт, заради вечно студените крака. Къде се крият причините и как можем да си помогнем? За много хора е малко известен фактът, че студените крака може да са симптом на различни заболявания като диабет, проблеми с щитовидната жлеза, анемия и други. За да отхвърлите като причина някое от тези заболявания, е важно да посетите личния си лекар и да споделите с него оплакванията си.

подробно...


Играчка за елха от шишарка


Играчка за елха от шишаркаИзработването на играчки за елха от шишарки не изисква големи усилия, но можете да доставите удоволствие на детето си, като изработите заедно красиви украшения за новогодишната елха.

Първо трябва да извиете телта така, че да оформите кукичка за закачане на шишарката върху клончетата на елхата. След това просто навивате телта около шишарката като при всяко завъртане около нея нанизвате равномерно по 2-3 мъниста.

подробно...


Фън шуй за здраве, любов и пари


Фън шуй за здраве, любов и париЗа да е по-ефективно прилагането на фън шуй, преди да преместим каквото и да е в съответствие със съветите на техниката, трябва да оставим осем зърна ориз за едно денонощие до вратата на стаята, в която ще правим фън шуй.

Трябва добре да помислим кои две сфери от живота ни се нуждаят най-много от активиране. Някои фън шуй специалисти съветват да не активираме едновременно повече от два сектора.

подробно...


Празничен свещник


Празничен свещникПредставяме на вашето внимание още един начин да си направите новогодишен свещник, с който да украсите дома си през наближаващите празници и да си създадете още по-добро празнично настроение.

Нужни са ви 6 - 7 шишарки, около метър тел, елхови клонки, плодове от шипки и панделки.

подробно...


Упражнения за стегнато дупе и корем


Упражнения за стегнато дупе и коремЗимните студове в комбинация с наскоро отминалите Коледни и Новогодишни празници най – вероятно са оставили следи по тялото на почти всяка дама, изразяващи се в няколкото килограма в повече от последния път, когато погледнахте към кантара. Нерядко, въпреки голямото желание да се запишем на някакъв спорт, липсата на време прави невъзможно това. Колкото и да е натоварено ежедневието ни обаче, винаги може да отделим 15 минути за собственото здраве и красота. Следващите три упражнения са перфектно средство за отслабване и стягане мускулите на всяка дама, която няма възможност да отдели повече време за упражнения. Изпълнението им всеки ден в продължение на месец ще даде резултати. Убедете се сами!

подробно...


Да защитим кожата на ръцете си през зимата


Да защитим кожата на  ръцете си през зиматаСухата и напукана кожа на ръцете през зимата е доста често срещан проблем, както при жените, така и при мъжете. За да имате гладка и мека кожа по всяко време на годината, трябва да спазвате следните съвети:

1. През зимния период носете винаги ръкавици, дори, когато става въпрос за 10 минутно излагане на ръцете на студ.

2. Ако не разполагате със съдомиялна машина и ви се налага всекидневно да миете съдовете вкъщи, за препоръчване е да използвате гумени ръкавици. Малко по – неудобно е, но с времето се свиква.

подробно...


Видове мъже


Видове мъжеТиранинът – това е мъж с много труден характер. Обикновено е възпитан в аристократично – консервативен стил или в още по – лошия случай няма никакво възпитание. Според него домакинската работа е изцяло задължение на жената, независимо, че работното им време е еднакво. Смята за нормално след като се прибере вкъщи да бъде посрещнат с подредена маса, готово ядене...

Лепката – този тип мъже обикновено са с ниско самочувствие и малък опит сред жените. Имат романтична душа и обичат много, толкова много, че чак могат да ви задушат с любовта си.

подробно...


Как да лъжем изкусно


Как да лъжем изкусноМакар че да умееш да лъжеш не е най – доброто качество, с което може да се похвали човек, понякога да прикриеш истината се оказва единственият начин да избегнеш проблеми било на работното си място или в личния живот.

Ето как ще се научиш да лъжеш по – ефективно:

подробно...


10 съвета за стабилна връзка


10 съвета за стабилна  връзкаВзаимоотношенията между мъжа и жената са доста сложно нещо и изискват понякога да "стъпвате" на пръсти. За да положите стабилни основи на вашата връзка, добре е да спазвате следните правила:

1. Той е номер 1 пред всичките ви приятели, дори и пред най – близките.

2. Не се карайте пред други хора. Запомнете, че личните ви взаимоотношения са си само и единствено ваши. Освен това...

подробно...


Новогодишна украса от стари картонени опаковки


Новогодишна украса от  стари картонени опаковкиНеобходими материали:

- картонени опаковки от крем за ръце или друго;

- лепило;
- ориз, леща, боб, царевица, подходящи макарони и др.;
- стар лак за нокти /темперни бои или спрей/;

Начин на създаване:

Поставете лепило върху едната страна на кутийката.
Посипете навсякъде с леща / друго, което сте решили да ползвате/, оставете да изсъхне. След това лакирайте с лак за нокти и оставете отново да изсъхне.

подробно...


Акценти при подготовката за Бъдни вечер


Акценти при подготовката  за Бъдни вечерПо стара традиция, в нощта на Бъдни вечер се събира цялото семейство. Този празник е изпълнен с вълнение, особено за най – малките, които знаят, че ще получат подаръци – било от дядо Коледа, мама и тате, баба и дядо... И ако те очакват празничната нощ с трепет, то най – вероятно вие като домакиня на тазгодишното празненство, сте по – скоро притеснена, особено ако това е първата Коледа, която ще прекарате с родителите на съпруга си.

На какво да наблегнете, за да зарадвате близките си и да превърнете празника в незабравим и хубав спомен...

подробно...


Събудете мъжа до себе си


Събудете мъжа  до себе сиЧесто взаимоотношенията в дълготрайните връзки охладняват с времето и се превръщат в навик. С носталгия си спомняте първите мигове заедно, които са били заредени с толкова вълшебство и красота… докато в момента единственото, което ви вълнува е как ще разпределите семейния бюджет и кой нов сериал ще дават по телевизията, респективно как ще завърши тазвечерния мач.

Какво да направите, за да преборите сивото ежедневие и да освежите връзката си...

подробно...


Новогодишна украса от стари списания и торбички за подаръци


Новогодишна украса  от стари списания и торбички за подаръциНяма човек, който да не изпитва поне малко вълнение при настъпването на Новогодишните празници. Ако се чудите какво да правите със старите непотребни списания и торбички за подаръци и как да се позабавлявате заедно със своите деца, представяме на вашето внимание лесен начин да си направите сами гирлянди за новогодишната елха.

За целта е нужно да разполагате със стари цветни списания, торбички за подаръци или гланцово блокче, лепило, ножица, подходящ конец...

подробно...


Да се предпазим от баналните женски заболявания


Да се предпазим от  баналните женски заболяванияПочти всяка жена поне веднъж в живота си се е сблъсквала с неприятното бяло течение. И ако понякога то е съвсем нормално явление, което е налице в различните етапи от месечния цикъл, то не рядко е предвестник за някакво заболяване. За да избегнем появата му трябва да спазваме няколко основни съвета:

Личната хигиена – поддържането на добра лична хигиена е първото средство срещу бялото течение. 2-3 бани със смрадлика в месеца са чудесно профилактично средство срещу бялото течение. Естествено, както всяко друго нещо и с тях не трябва да се прекалява тъй като прекомерното им използване може да доведе до изсушаване на влагалището.

подробно...


Да си чаровна без да си красива като модел!


Да си чаровна  без да си красива като модел!Много жени се прехласват по изваяните тела на топ моделите и дамите със слабо тяло, без дори да помислят, че самите те могат да бъдат красиви без задължително да са като „извадени от картинка”. Заставайки пред огледалото се фокусират над ей онази пъпка, която не иска да изчезне вече цял месец или пък носа, който е малко по – издаден, отколкото според тях е нужно. Критичният поглед не спира, продължавайки да оглежда с недоволство малките гърди, малко по – голямото дупе или пък тънката и невзрачна коса. Какво да правите ако сте някоя от тези дами?

подробно...


Какво значение отдаваме на парите и какво ни носи това?


Какво значение отдаваме на парите и какво ни носи това?Видните икономисти и научни специалисти смятат, че хората действат под влиянието на различни стимули. Едни работят „за слава”, други заради парите, а трети... защото им харесва. Има и четвърта група, тези, които просто не обичат да работят. Какво значение отдаваме на парите и какво ни носи това?

Материалистите. Най – често срещаната група са тези, чийто основен стимул са парите. Не се интересуват от естеството на работата, важно е какво ще получат накрая. Много често се случва да работят всичко друго само не и това, за което са мечтали.

подробно...


Любовта с по-млад мъж или жена


Любовта с по-млад мъж  или женаМакар на Запад връзката с по – млад мъж или жена да се приема като нещо нормално /когато става въпрос за пълнолетни/, не така стоят нещата у нас. Докато в другите страни тези връзки се приемат просто като малко по – екзотични, то в България най – често са не само неприемливи, но често са заклеймени като нещо неправилно, порочно и греховно.

Причините по – възрастни хора да търсят по – млади половинки за съвместен живот са много и имат разнообразен характер.

подробно...


Подари си щастливо утро... дори, когато става въпрос за ходене на работа


Подари си щастливо  утро... дори, когато става въпрос за  ходене на работа* Пет съвета за слънчево и щастливо утро в мъгливите зимни дни!

1. Подберете подходяща мелодия за алармата на телефона си. Нека е нещо весело, което ви напомня за хубави моменти, да е достатъчно раздвижено, за да не ви унесе в блажен сън отново... Продължете с музиката и след като станете. Не се залепяйте за телевизора, нетърпеливи да чуете какво ново се е случило в света, докато сте спали. Обикновено не се съобщава за хубави неща.

Пуснете любима песен, любима група или изпълнител, насладете се на музиката, докато се обличате, гримирате... А защо не така, че и съседите да разберат, че тръгвате за работа!

подробно...


Да бъдеш уважаван и ценен в собствения екип


Да бъдеш уважаван и ценен в собствения екипРаботата в екип изисква от всеки човек да бъде внимателен и да умее да лавира сред разнообразието от характери, което предполага службата в голямо предприятие. Сблъсъкът на интереси, борбата за надмощие и издигане в кариерата, могат да превърнат работното ви място в свърталище на "оси". Много трудно и почти невъзможно за всеки ръководител е да премахне конфликтите между собствените служители, особено когато става дума за работа в екип от над 7-8 човека. Често заради това се налага всеки да се справи по индивидуален начин с обстановката в офиса.

Като служител надали сте пропуснали възможността да се срещнете в работата си с различни видове хора, много от които не са ви по сърце. Едни от тях се усмихват, докато зад гърба ви кроят планове как да ви отстранят от работа, други пък са открито враждебни и не се поколебават да се карат с всеки от екипа, стига това да не е шефа ви...

подробно...


Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложенията


Виртуалните пробни - новото чудо на интернет приложениятаЗамисляли ли сте се колко удобно би било ако можехте да превърнете дома си за минути в пробна за дрехи, очила или бижута... Да видите как изглеждате с бельо или пък екстравагантна рокля, която иначе дори не бихте се престрашили да влезете в магазина и да изпробвате... За броени минути да смените десетки дрехи и да видите как биха ви стояли...без дори да се налага да се преобличате.

подробно...


Какво говорят обувките за вас


Какво говорят обувките  за васЗнаете ли, че според старите хора, за да прецениш положението и характера на един човек е достатъчно само да погледнеш обувките му. И ако скъпите обувки говорят за човек с възможности, екстравагантните - за интересна личност с творчески наклонности, то старите и зле поддържани обувки във всички случаи говорят за немарливост към собствената личност, а и към всичко останало.

И все пак различните типове жени са склонни да избират различен вид обувки. Макар че в гардероба на някои от тях може да видите всякакви видове обувки, то обувките, които използват най често в ежедневието си говорят много за характера им...

подробно...


Усмихнати и през зимата


Усмихнати и през зимата Предлагаме ви трети вариант на това как бихте могли да си направите цвете от подръчни материали. Този начин е за предпочитане ако платът, с който разполагате е от памук или друга по – плътна тъкан.

Като за начало отрежете едно правоъгълно парче плат, което да е с ширина около 10см и с дължина според блузата или полата, която ще използвате за целта.
Прегъвате на две и тропосвате.

подробно...


Как се прави кариера само с образование и личностни качества


Как се прави кариера само с образование и личностни качестваДа направиш кариера, въпреки че не познаваш никой сред високите постове и разчиташ единствено на завършеното си образование и личностните си качества...

Всеки мечтае за това, но всеки успява да постигне целите си. Ако понякога причините се крият в липсата на знания и опит, то в други случаи става въпрос за липса на качества като лидер. И ако някои хора просто се "раждат" изградени водачи, то по – голяма част от хората се нуждаят от промяна в стила на поведение, а също и от допълнителна квалификация, за да бъдат избрани за желаната длъжност.

подробно...


Как да украсим сами скучната чанта


Как да украсим сами скучната чантаПредлагаме ви още една идея как да разнообразите вашата дреха или чанта . В предишна статия ви показахме как да си направите цвете. Сега ще ви покажем друг вариант на такъв аксесоар. Създаването на това цвете отнема сравнително малко време.

Необходими са
подходящ плат, картон за направата на шаблони, конец и игла, ножица и минимални умения за ръчно шиене.

подробно...


Как да си направим сами новогодишна украса


Как да си направим сами новогодишна  украсаИма поверие, според което всяка Нова Година трябва да добавим към украсата за празничната нощ ново украшение, което сме създали собственоръчно. Това се прави, за да донесе на семейството ни здраве, успех и изобилие.

Свещта във празничната вечер създава романтика и вълшебство... Няма нищо по – хубаво от това ако свещникът, който поставяме на трапезата е направен лично от нас.

Ето как да направим свещник с подръчни материали и без излишни разходи.

подробно...


Как да балансираме между работата и здравословния начин на живот


Как да балансираме между работата и здравословния начин на животУстановяването на баланс между работа и здравословен начин на живот е доста трудна задача. Това равновесие обаче стои в основата на нашето щастие и пълноценно съществуване. Много хора пренебрегват здравето си, отдавайки се на своята кариера. Едва по – късно, когато тялото им започне да си отмъщава, започват да съжаляват за пренебрежителното отношение към организма си.

Често се оплакваме от липса на свободно време, но не рядко можем да бъдем видяни да гледаме безцелно телевизия, да преглеждаме проектите си в часовете, които са отредени за почивка, вместо да излезем на обяд, вършим задачите си за следващия ден...

подробно...


Как да си направим сами аксесоар - цвете


Как да си направим сами аксесоар - цветеКак да направим красиво цвете, което да поставим на косата си като допълващ аксесоар към тоалета, да разчупим обикновената рокля или вместо гривна.

Необходими материали:

* Стара непотребна риза
* Лак за нокти
* Орнаменти от мартеници/Преди да закачите мартениците на някое дръвче, отстранете всички маниста и перлички, които са нанизани по тях/
* Шаблон
* Игла и конец
* Лепило
* Подлепващ материал за подгъв

подробно...


Атрактивни всеки ден!


Атрактивни всеки ден! Изборът на прическа е съществена част от нашия стил. Всяка уважаваща себе си дама обръща особено внимание на външния си вид тъй като това е едно от основните оръжия за успех в нейните начинания. За добро или зло, нежната половинка неизменно се свързва с красота и обаяние и безбройни часове пред огледалото. И независимо дали става въпрос за бизнес среща или за ежедневието с колегите, създаването на имидж на добре поддържана жена е важна стъпка по пътя към издигането в кариерата.

Различните видове прически създават различно усещане у хората. Докато едни са предизвикателни и няма как да бъдат пропуснати, то другия тип прически са ежедневни.

подробно...


Какво обича шефът


Какво обича  шефът1. Шефът обича предложенията да се подкрепят с надлежно написани факти и цифри, а защо не и малка презентация. Иначе има голяма вероятност да не оцени предимствата и просто да подмине идеята, приемайки я за посредствена, а не рядко и просто да забрави за нея.

2. Смята споделянето на пикантности около личния живот не само за липса на професионализъм, но също и за нарушаване ритъма на работния процес. Иначе казано, споделяйки поредния скандал вкъщи намалявате собствената си работоспособност, защото от една страна губите време да обяснявате, а от друга се разстройвате отново. Освен това може да направите част от колегите си съпричастни към вашето нещастие, а други да ядосате, защото имат по – важна работа от това да ви слушат. Не рядко оплакването може да доведе до разконцентрирането на целия екип.

подробно...


Мечтаната работа, за която нямате подходящо образование и опит...Как да ви изберат въпреки всичко


Мечтаната работа, за която нямате подходящо образование и опит...Как да ви изберат въпреки всичко"Превърни работата си в хоби и няма да ти се налага да работиш цял живот!" Конфуций

Всеки ден отивате с нежелание на работа. Всеки ден провеждате досадни разговори, извършвате рутинна, скучна работа, звънят ви все едни и същи клиенти с все едни и същи проблеми... И продължавате да изтезавате себе си с едничкото успокоение, че в края на месеца ще получите достатъчно пари, с които да туширате надигащото се негодувание срещу безинтересното си ежедневие.

Как да намерите мечтаната работа без да имате образование или опит затова тогава?

подробно...


Стилни на работа дори с ограничен бюджет


Стилни на  работа дори с ограничен бюджетУмението да се обличаме стилно и разнообразно във всекидневния живот е от голямо значение за мнението на околните и по – специално за това на колегите ни. И ако работата в малка фирма обикновено предполага по –непретенциозно облекло, то когато става въпрос за голяма организация, подходящите дрехи са от първостепенно значение за положението ни във фирмата.

Не напразно има стара поговорка, която гласи: „По дрехите посрещат, по ума изпращат”. И макар много хора да се опитват да омаловажат този постулат, перфектното облекло, съчетано с вашите умения и интелект е сигурна гаранция за успех.

подробно...






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи