Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Fashion.bg



Брой статии: 718
Fashion.bg

Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 »


PRONOVIAS отпразнува 60–годишен юбилей с ART колекция и нов дизайнер


PRONOVIAS отпразнува 60–годишен юбилей с ART колекция и нов дизайнерМодно шоу като произведение на изкуството - така Atelier Pronovias отбеляза 60 години лидерство в създаването на булчински рокли миналия петък, 19 април. По време на Седмицата на булчинската мода в Барселона, колосалното модно шоу Haute Couture 2025 не само отпразнува добре познатото вече десетилетия savoir-faire на испанската марка, но неоспоримо отбеляза началото на нова глава в нейната история. Концепцията - авангардна сватба.

подробно...


Есил Дюран препоръчва културния туризъм


Есил Дюран препоръчва културния туризъмЕсил Дюран е една от най-влиятелните и талантливи български певици в стиловете попфолк и джаз. Името ѝ се асоциира също с актуалния моден дизайн и оригиналната ѝ модна концепция. Нейни колекции са представяни на Златната игла на Академията за мода, Sofia Fashion Week, Summer Fashion Weekend и др. За големите си професионални успехи и безупречния си стил тя е отличена с приза „БГ модна икона 2021“. Повод за интервюто ни с нея е ексклузивното ѝ участие в Art Fest Diplomat Plaza в Луковит.

подробно...


Предстоят годишните награди "Дизайнер на годината"


Предстоят годишните награди "Дизайнер на годината"Тазгодишното издание на конкурса „Дизайнер на годината“ ще се състои на 25.04.2024 г. в хотел “Хилтън“. Организаторите на събитието ”Асоциация на модните агенции в България” и „Милениум Арт Ивентс“ са си поставили за цел да представят и наградят изявени български фирми и имена в сферата на дизайна, както и да открият и поощрят млади таланти, които ще получат не само награди, но и възможността да участват в международни събития.

подробно...


Невиждани произведения се презентираха на „БГ модна икона 2024“


Невиждани произведения се презентираха на „БГ модна икона 2024“Знаменити родни дизайнери и дебютиращи модни творци показаха произведения на церемонията за най-успешни и стилни българи

подробно...


Кои са отличниците по стил и успех за 2024 година?


Кои са отличниците по стил и успех за 2024 година?Марина Цекова, Диана Митева, Десислава Зафирова, Ромина Андонова-Тасевска, Ники Сотиров, Светослав Иванов и Стефан А. Щерев са най-успешните и стилни българи за 2024 година

подробно...


Италианският бранд - Ada Sorrentino - ексклузивно в Bridal Fashion


Италианският бранд - Ada Sorrentino - ексклузивно в Bridal FashionИталианският бранд - Ada Sorrentino е вече в България, ексклузивно в Bridal Fashion. Фирмата съществува от 25 години и е специализирана в производство на качествени тоалети с прецизна изработка, в бутикови лимитирани бройки. Използват се технологии, надхвърлили стандартите за качество с много ръчна допълнителна обработка, характерни за италианският дизайн.

подробно...


Комбинации с Converse - как да сте с модерен тоалет


Комбинации с Converse - как да сте с модерен тоалетConverse е една изключително интересна марка, с която можете да бъдете в чудесен уличен стил. Освен това нейните продукти са абсолютно в крак с модата и винаги ще сте актуални. Като цяло идеята на марката е да ви предостави възможност да бъдете свободни да изразите себе си със своя стил. Именно затова има как да комбинирате един или повече артикула Converse по различни начини и лесно да сте винаги в крак с модата. Нека ви дадем конкретни идеи, за да ви улесним.

подробно...


Задава се бляскаво арт събитие в Diplomat Plaza


Задава се бляскаво арт събитие в Diplomat PlazaВ навечерието на Цветница, на Лазаровден – 27 април, ще се състои грандиозно събитие Art Fest Diplomat Plaza в гр. Луковит в хотел Diplomat Plaza.

подробно...


Тоалети от Bridal Fashion блестят на 23-ят благотворителен виенски бал в София


Тоалети от Bridal Fashion блестят на 23-ят благотворителен виенски бал в СофияИ тази година виенският бал, организиран от сдружение - „Виенски клуб“ – София имаше благотворителен характер, а събраните средства бяха насочени за обучението на млади лекари и педиатри. Сред гостите бяха посланикът на Австрия – Н.Пр.- Андреа Икич Бьом, както и кмета на София – г-н Васил Терзиев, който предостави картина за търга от личната си колекция.

подробно...


Sofia Fashion Week SS 2024 подкрепя FIGHT FAKE кампанията срещу модни фалшификати


Sofia Fashion Week SS 2024 подкрепя FIGHT FAKE кампанията срещу модни  фалшификатиГръцкият дизайнер John Pan, заедно с Патентно ведомство на Република България (BPO) и с подкрепата на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) представиха кампанията FIGHT FAKE срещу модните фалшификати. Моделите дефилираха с боксови ръкавици на PULEV

подробно...


Утвърдени български дизайнери на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2024


Утвърдени български дизайнери на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2024Дизайнери и марки от различни направления на модата показаха своите колекции на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2024

подробно...


Антоанета Боянова: чаровното лице на "БГ модна икона 2024"


Антоанета Боянова: чаровното лице на "БГ модна икона 2024"Антоанета Боянова е родена в гр. София. Завършва средното си образование в ЧЕСУ „Дорис Тенеди“. Училището й предоставя възможността успоредно да се запише и в 3-годишен професионален курс по „Бизнес право“, „Маркетинг“ и „Мениджмънт“ в Техническия университет, от където получава допълнителна квалификация. Заминава за Милано, където завършва специалност „Интериорен дизайн“ в Istituto Europeo di Design (IED).

подробно...


Sofia Fashion Week SS 2024 стартира с моден фурор от студентски колекции


Sofia Fashion Week SS 2024 стартира с моден фурор от студентски колекцииДесетки студенти по Мода от НХА и НБУ представиха своите авангардни, сюрреалистични и артистични модели и колекции на първия ден на Sofia Fashion Week SS 2024.

подробно...


Красота и блясък на сцената на "БГ модна икона 2024"


Красота и  блясък на сцената на "БГ модна икона 2024"За петнадесета година ще се проведе церемонията за връчване на Годишните награди на Академията за мода за най-успешните и стилни българи „БГ модна икона 2024”. Престижното отличие ще бъде връчено на официална церемония в началото на месец април във „Витоша Парк Хотел“. Експертният съвет на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков включва десетки изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, както и редактори от водещите печатни и електронни медии. Те вече направи своите предложения за номинирането на най-достойните.

подробно...


Тоалети от Bridal Fashion на първия бал на "Великолепната Жена"


Тоалети от Bridal Fashion на първия бал на "Великолепната Жена"На 8 март 2024 година се проведе първата Гала вечер на „Великолепната жена“, посветена на международния ден на жената. На изисканото събитие, голяма част от дамите бяха избрали тоалети от Bridal Fashion.

подробно...


Римската богиня Флора вдъхнови Академията за мода


Римската богиня Флора вдъхнови  Академията за модаМного емоции предизвика поредната Вечер на стила, посветена на римската богиня на цветята и градините Флора. В столичната галерия „Милениум“ гостите се насладиха на предложенията на дизайнерите, които бяха тематично издържани в пролетната гама.

подробно...


BRILIANTIN и новата колекция 2024 булчински рокли на Sofia Fashion Week


BRILIANTIN и новата колекция 2024 булчински рокли на Sofia Fashion WeekТази година сватбена агенция BRILIANTIN ще представи новата колекция булчински рокли на най- престижния моден форум на 29.03 на Sofia Fashion Week. За шеста поредна година е чест за BRILIANTIN да затвърди дългогодишната си работа с организаторите на най-елитния моден форум в България - Sofia Fashion Week.

подробно...


Benmodel: начин да се подчертае индивидуалният стил


Benmodel: начин да се подчертае индивидуалният стилАлбена Иванова-Деянова е родена в гр. Ихтиман, където завършва средното си образование. След това продължава своето обучение в ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград, като през 1999 г. става магистър по „Публична администрация“. Едновременно със следването, Албена продължава да развива и хобито си – рисуване и моден дизайн, което неусетно се превръща в нейна професия. През 2000 г. завършва курс по „Основи на модния дизайн“ и „Рисуване върху текстил“ към Нов български университет.

подробно...


BRILIANTIN и новата колекция 2024 булчински рокли


BRILIANTIN и новата колекция 2024 булчински роклиТази година BRILIANTIN чества 10 години от началото ка съвместната си работа с каталунския гигант Pronovias. 10 години успешно партньорство! BRILIANTIN е единственият Multi Brand Store в България, където бъдещите булки могат да открият огромно разнообразие на булчински рокли от колекциите на Ladybird, White One & St. Patrick и мн други.

подробно...


Нова колекция Sherri Hill 2024 е налична в BRILIANTIN, гр. Бургас


Нова колекция Sherri Hill 2024 е налична в BRILIANTIN, гр. БургасSherri Hill е една емблема за висок стил и класа. Балните рокли на Sherri Hill съчетават всичко красиво в едно - ослепителен сексапил и елегантен дизайн.

подробно...


Alegra получи награда за булчинска мода


Alegra получи награда за булчинска модаМодният бранд Alegra с дизайнери Галя Долапчиева и Радостина Долапчиева грабна статуетката на Code Fashion Awards за „Най-добър дизайнер/бранд“ в категория „Булчинска мода“ за 2023 г.

подробно...


Вили Николов представи най-голямата си изложба


Вили Николов представи най-голямата си изложбаХудожникът Вили Николов представя своята самостоятелна изложба „Естетика/Полифония“ в столичната галерия „Милениум“ - бул. „Витоша“ № 89. Експозицията включва 60 картини, които обхващат разнообразни теми като фолклор, самодиви, коне, джаз, музикални инструменти и женски образи. Изложбата бе официално открита на 28 февруари 2023 г. и ще продължи до 26 март 2024 г.

подробно...


Художникът Вили Николов представя избрани творби


Художникът Вили Николов представя избрани творбиНа 28 февруари т.г. в столичната галерия „Милениум“ ще бъде открита самостоятелната изложба „Естетика/Полифония“ на емблематичния художник Вили Николов. Експозицията включва около 60 творби и обхваща последните 10 години от неговото творчеството. Домакини са Анна и Васил Банови - меценати и мениджъри на галерията. Експозицията ще представи проф. д.н. Любомир Стойков – културолог и преподавател в Националната художествена академия.

подробно...


VIP Fashion Group официално стартира модните изяви за 2024


VIP Fashion Group официално стартира модните изяви за 2024С атрактивно събитие в шикозната обстановка на клуб The Brick Port в морската ни столица, екипът на модна и ивент агенция VIP Fashion Group официално стартира модните изяви за 2024-та година!

подробно...


Вили Николов: „Картината се ражда с емоция, танц и стил!“


Вили Николов: „Картината се ражда с емоция, танц и стил!“Художникът Вили Николов рисува в областта на графиката, илюстрацията и рисунката. Завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София, а след няколко години се дипломира с отличие в Националната художествена академия в София. През същата година (2001 г.) прави специализация в областта на съвременното изкуство в Куенка, Испания. Канен е да участва в международен пленер и изложби в Гърция. Автор е на илюстрациите на книгата „Три пиеси“ на Стойчо Мазгалов, както и на „Наръчник за безопасност на работното място“ на Министерството на труда и социалната политика. Участвал е в множество пленери, а през 2016 г. става член на Съюза на художниците в Сан Клементе, Калифорния.

подробно...


Sustainable Living Expo представя устойчиви решения за дома, здравето и домашните любимци в София


Sustainable Living Expo представя устойчиви решения за дома, здравето и домашните любимци в СофияЖиви лампи и абажури от земеделски отпадък и мицел, био тортички и папийонки от рециклиран памук за кучета, свещи от соев и кокосов восък - това са само част от продуктите, които може да бъдат намерени на Sustainable Living Expo от 16-ти до 18-тифевруари в Сердика Център в София. Базарът за мебели и декорации за дома с устойчив дизайн, бижута и аксесоари от естествени материали и натурална козметика ще работи всеки ден между 12:00 и 20:00 часа на ниво -1 в мола. Входът е свободен.

подробно...


Сватбено Великолепие с тоалети от Bridal Fashion на Малдивите


Сватбено Великолепие с тоалети от Bridal Fashion на МалдивитеПет двойки подновиха брачните си клетви на Малдивите на официална, организирана церемония на плажа в романтичния курорт – You&Me.

подробно...


Българска модна асоциация партньор в Европейския проект VERDEinMED на стойност близо 3 милиона евро


Българска модна асоциация партньор в Европейския проект VERDEinMED на стойност близо 3 милиона евроТази седмица екипът на Българска модна асоциация, с Председател Силвия Кабаиванова и Зам. Председатели Милен Добрев и Деан Манев взе участие в началната среща на проекта VERDEinMED в Кастория, Гърция.Инициативата „Предотвратяване и намаляване на планината от текстилни отпадъци в зоната MED (Средиземноморският регион)“ е тематичен проект, финансиран от програмата Interreg Euro-MED с близо 3 милиона евро.

подробно...


Модният бранд Karpov навършва две години


Модният бранд Karpov навършва две годиниМодният бранд Karpov, с дизайнер Соня Карпов, навършва две години от създаването си на 5 февруари 2024 г. Въпреки малкото време, Karpov успя да наложи своето виждане за отличителна визия на съвременната жена чрез своите ексклузивни модели - рокли, връхни дрехи и спортно-елегантна визия от дизайнерски принтове, които изключително бързо набраха популярност в социалните мрежи. Брандът изработва своите тоалети в гр. София и гр. Пловдив, а в момента е в процес на изработка на първата си капсулна колекция за Мария Игнатова, която съвсем скоро ще зарадва дамите по случай идващите празници.

подробно...


Тенденции в мъжката мода за 2024: Какво да носим тази година?


Тенденции в мъжката мода за 2024: Какво да носим тази година?Мъжката мода през 2024 година представя вълнуващи тенденции, които съчетават комфорт и стил. От елегантни официални облекла до по-спортни и ежедневни варианти, модните брандове представят разнообразие от стилове, подходящи за всяка ситуация. Ето какви са основните тенденции при мъжките дрехи за 2024, които е добре да имате предвид при следващата си покупка.

подробно...


Габриела Карчина ще участва в авторитетен международен турнир


Габриела Карчина ще участва в авторитетен международен турнирГабриела Карчина, известният експерт по перманентен грим, ще вземе участие в международния турнир Rio de Janeiro Carnival , който ще се проведе на 2 февруари 2024 година. Този път състезанието в Рио де Жанейро ще бъде само онлайн. Участниците ще могат да се явят в различни категории, сред които „Грим“, „Нокти“, „Медицински педикюр“, „Мигли“, „Фризьорство“, „Татуировки“ и др.

подробно...


Йордана Димитрова - Великолепна в тоалети от Bridal Fashion


Йордана Димитрова - Великолепна в  тоалети от Bridal FashionЙордана Димитрова, създател на успешната академия за етикет, елегантност, естетика и емоционална интелигентност – Великолепната Жена – винаги стилна и съобразена с протокола, избира тоалети от Bridal Fashion за своята безупречна визия. В сезона на предстоящите балове и светски събития, бизнесдамата отново се доверява за стайлинга си на предпочитания от нея бутик.

подробно...


Alegra облече актрисата Елена Петрова за призовете на БНР


Alegra облече актрисата Елена Петрова за призовете на БНРИзвестната ни актриса Елена Петрова бе водеща на празника на Българското национално радио, където се връчват Годишните награди за радиожурналистика и радиопроект, както и Голямата награда „Сирак Скитник“. Както всяка година (от 2001 г. насам), тържествената церемонията се проведе на 25 януари, в Първо студио на БНР – Денят на Българското национално радио. В авторитетното събитие неин партньор беше популярният й колега Даниел Цочев.

подробно...


Кои са лицата на елегантността според Академията за мода?


Кои са лицата на елегантността според Академията за мода?Кои са истинските лица на елегантността? Отговор на този въпрос бе потърсен в първата за 2024 година Вечер на стила – част от социално-културния проект на Академията за мода. В столичната галерия „Милениум“ гостите се насладиха на предложенията на дизайнерите, посветени на водещата тема. Официален гост бе Н.Пр. Джузепина Дзара – посланик на Република Италия в нашата страна.

подробно...


Как да си създадете дрехи и аксесоари с еднакъв принт


Как да си създадете дрехи и аксесоари с еднакъв принтПечат при поискване / Print on demand (POD) е бизнес модел, използван от много хора за продажба на персонализирани продукти, без да се налага да се занимават с производство или доставка. Но стандартните POD сайтове са трудни за използване от хора, които не разбират от графични формати и графичен дизайн.

подробно...


Най-новите предложения на модна къща Alegra за абитуриентите


Най-новите предложения на модна къща Alegra за абитуриентитеМодна къща Alegra, с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, които са двукратни носители на „Златна игла“ в категориите „Модна къща на 2021“ и „Абитуриентска мода (2022)“, а Радостина Долапчиева е трикратен носител, тъй като е „Дизайнер на годината“ за 2023 г., ще са част от изложението „Моден салон – абитуриенти”.

подробно...


Bridal Fashion на Sofia Wedding Expo с уникална декорация от Adora Events и диамантен блясък от SSG


Bridal Fashion на Sofia Wedding Expo с уникална декорация от Adora Events и диамантен блясък от SSGЕдин от лидерите в булчинската, абитуриентска и официална мода у нас – ексклузивен представител за България на световноизвестните брандове – Pronovias, Vera Wang, Milla Nova, Randy Fenoly, Modeca, Sherri Hill, Alyce Paris, представи най-новите тенденции в модата на специализираното сватбено изложение – Sofia Wedding Expo. В ролята на модели влязоха Мис България 2023 – Елизабет Кравец, оперната певица – Мария Славова, бранд мениджърът – Десислава Ангелова и победителката във втория сезон „Ергенът“ – Валерия Георгиева.

подробно...


Ослепителни обувки и чанти за весели партита и семейни събирания


Ослепителни обувки и чанти за весели партита и семейни събиранияПочувствайте духа на празниците с новата колекция обувки, чанти и аксесоари на CCC и се пригответе за срещи с приятели, колеги и семейство. Съчетайте елегантна малка черна рокля или костюм с ботуши с високи токчета за фирменото парти. За среща с приятели може да облечете нещо малко по-впечатляващо като високи, сребристи ботуши до коляното или токчета с голяма, празнична панделка.

подробно...


Стартира най-значимото сватбено изложение


Стартира най-значимото сватбено изложениеНа 13 и 14 януари 2024 г. ще се проведе шестнадесетото сватбено изложение Sofia Wedding Expo. Събитието ще се състои в центъра на София – отново в красивите зали на „София Балкан Палас“, а организатори са фирма „Експолайн“ и списание „Сватба“.

подробно...


Подарък за приятелка


Подарък за приятелкаПриятелите са с нас винаги, когато имаме нужда от тях. Ето защо, когато наближава повод за празненства и подаръци, си струва да помислите какво да изберете, за да създадете незабравими спомени. Намерете идеалния подарък за приятелката си с нашите съвети PEPCO и списък с вдъхновения!

подробно...


Купуваме ботуши над коляното - как да изберем най-добрия модел?


Купуваме ботуши над коляното - как да изберем най-добрия модел?Супер красиви, женствени, привлекателни и с неповторимо излъчване, ботушите над коляното са идеално допълнение към стила на всяка дама. С тях получавате начин да удължите визуално краката си и да привлечете ефективно погледите. Можете да ги носите по толкова много начини! Кои са правилните? Ето какво споделят модните стилисти.

подробно...


Впечатляващи предложения на ревю-спектакъла на "Златна игла 2023"


Впечатляващи предложения на ревю-спектакъла на "Златна игла 2023"Дизайнери и модни къщи представиха най-новите си предложения по време на ексклузивния ревю-спектакъл на Академията за мода, предхождащ официалната церемония за връчването на наградите „Златна игла 2023“. В края на всяко ревю, дизайнерите бяха удостоени с грамота на Академията за мода, връчена им от нейния председател проф. Любомир Стойков.

подробно...


Ray-Ban Meta Smart очила – Експертно ревю


Ray-Ban Meta Smart очила – Експертно ревюВ света на модерните технологии и стил, Ray-Ban Meta Smart очилата се открояват като символ на иновация и мода. Този модел не е просто поредният аксесоар, а технологично чудо, което преобразява начина, по който възприемаме света около нас.

подробно...


Мотивация или умора ви носи мрачното време


Мотивация или умора ви носи мрачното времеСлучва ли ви се през по-мрачния есенен сезон да се чувствате по-отпаднали? Липсва ви енергия, мотивация, а мрачното и лошо време навън единствено спомагат да сме още по-лениви. Но активното ежедневие ни зове, задачите се трупат, коледният шопинг предстои, затова трябва да се подготвим с трикове за справяне с есенната умора.

подробно...


Модни тенденции при кожените ботуши за зима 2023/2024


Модни тенденции при кожените ботуши за зима 2023/2024Как да добавите характер в тоалета си!? Отговорът е прост: изберете кожени ботуши от новата дамска колекция на CCC. Открийте и внимателно подбрани чанти, които идеално ще допълнят есенната ви визия.

подробно...


Актрисата Илияна Лазарова с призив за живот без пластмасови отпадъци


Актрисата Илияна Лазарова с призив за живот без пластмасови отпадъциС въздействащо видео и фотосесия актрисата Илияна Лазарова и екологично сдружение „За Земята“ призовават за бързо въвеждане на национална депозитна система за бутилки и кенчета. В депозитната система при покупка на бутилирана напитка потребителите плащат малка сума (депозит) за опаковката, която им се възстановява при връщане на амбалажа в магазин.

подробно...


Приказен разкош и морско дъно са тенденциите за абитуриентски рокли 2024 от Bridal Fashion


Приказен разкош и морско дъно са тенденциите за абитуриентски рокли 2024 от Bridal FashionСветовноизвестните дизайнери като Вера Уанг, Джорджина Чапмън (Marchesa), Шери Хил (за едноименния бранд), Алесандра Ринаудо (Pronovias) и Клодин Хам (за Alyce Paris) представят абитуриентски тоалети, вдъхновени от горските феи, операта и цветовете на морското дъно.

подробно...


Златна игла 2023: станаха ясни новите победители


Златна игла 2023: станаха ясни новите победителиАкадемията за мода, с председател проф. Любомир Стойков, организира стилно ексклузивно събитие за връчването на най-авторитетнoто отличие за мода в България „Златна игла 2023“. С престижната награда „Дизайнер на годината“ бе удостоена Радостина Долапчиева, която вече е трикратна носителка на приза. Отличието „Модна къща на годината“ отиде при Radichev, с дизайнер Стоян Радичев. Статуетката за „Уникална мода“ получи Албена Александрова – дизайнер на „Рошавата гарга“ и четирикратна носителка на приза. В категория „Цялостен принос“ носител на приза стана Елена Кристиано, а Лиа Каменова взе отличието за „Най-добър млад дизайнер“.

подробно...


Как да запазим ярки цветовете на коледната звезда дори след Нова година


Как да запазим ярки цветовете на коледната звезда дори след Нова годинаАко се грижите правилно за коледната звезда, можете да се наслаждавате на приятна атмосфера в дома си месеци наред. Нейните великолепни прицветници, които се предлагат в различни цветове, форми и размери, придават отличителен вид на всяка стая и създават уют в сивите есенни и зимни дни. Експертите на Stars for Europe (SfE) дават съвети как да поддържате тези цветя здрави и силни и да запазите ярките им цветове дори след Нова година.

подробно...


Най-актуалните тенденции при топлите боти за есен/зима 2023/2024


Най-актуалните тенденции при топлите боти за есен/зима  2023/2024С настъпването на зимата природата се облича в бяло и носи със себе си усещане за уют. В този сезон, модата също претърпява трансформация, като вниманието се насочва върху комфорта и стилните акценти. Сред най-неустоимите предложения за зимата са топлите боти, които не само предпазват от студа, но и добавят стилен акцент към всеки аутфит!

подробно...


Какво представлява диамантеният гоблен по снимка?


Какво представлява диамантеният гоблен по снимка?В света на ръчните изкуства и творчеството, диамантените гоблени по снимка се открояват като една изключително персонална и вълнуваща форма на себеизразяване. Те се превръщат не само в занимание за разпускане, а начин да превърнем любимите си спомени и моменти в изящни произведения на изкуството. Какво точно представляват и защо привличат все повече почитатели?

подробно...


Новата изложба на Юрий Ковачев и неговите "Непреходни усещания"


Новата изложба на Юрий Ковачев и неговите "Непреходни усещания"В навечерието на Рождество Христово - на 5 декември т.г. в столичната галерия „Милениум“ ще бъде открита самостоятелната изложба „Непреходни усещания“ на самобитния художник Юрий Ковачев. В експозицията са включени характерни творби за майстора на четката като пейзажи, натюрморти, балерини и портрети на български възрожденци. Домакини са Анна и Васил Банови - меценати и мениджъри на галерията. Презентатор и модератор на експозицията е проф. д.н. Любомир Стойков – културолог и преподавател в Националната художествена академия.

подробно...


Решения за уют и организация в съвременния дом


Решения за уют и организация в съвременния домВ съвременния свят, където динамиката на ежедневието ни изисква баланс между функционалност и естетика в дома, изборът на правилни решения за съхранение и отопление играят ключова роля. Кутиите за съхранение и камините, освен че предоставят практичност, са и израз на стил и комфорт. Сега ще разгледаме как разнообразният дизайн на кутиите за съхранение и камините може да преобрази съвременния дом, придавайки му изисканост и функционалност.

подробно...


Невиждани колекции скоро на сцената на "Златна игла 2023"


Невиждани колекции скоро на сцената на "Златна игла 2023"Остават броени дни до кулминационното събитие в българския моден дизайн – Годишните награди „Златна игла“! По традиция преди официалната церемония във вълшебен ревю-спектакъл своите специални и най-нови творения ще покажат емблематични български дизайнери и модни къщи. Гала-вечерта ще бъде открита с модния бранд Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – носителка на „Златна игла“. Blink by Radi Lazarova, с дизайнер Радослава Лазарова - трикратен носител на „Златна игла" и дизайнер на 2021 година, ще представи избрани аутфити, заредени с изисканост и финес. Модният бранд „Рошавата гарга“ с дизайнер Албена Александрова – трикратен носител на „Златна игла“, ще преразкаже в моден прочит българските традиции.

подробно...


ПРЕТ А ПОРТЕ Пловдив представи българска мода


ПРЕТ А ПОРТЕ Пловдив представи българска модаНа 15.11.2023 г. в „ETRA HAL“ се проведе бляскаво модно събитие, организирано от ВИЗАЖ МОДЕЛС – Пловдив и сдружение „ОТКРИВАМ И РАЗВИВАМ“ . Гостите се насладиха на една вечер изпълнена с много красота и блясък. FASHION.BG беше медиен партньор на събитието.

подробно...


Параванът за баня: Оптималното решение за малка баня


Параванът за баня: Оптималното решение за малка баняКогато се върнем у дома след тежък работен ден, имаме нужда от спокойствие и комфорт. Едно от местата, които често търсим за релакс и отмора, е нашата баня. Имайки предвид, че някои от нас разполагат с по-малки бани, доброто планиране и избор на подходящо обзавеждане са от голямо значение. Има много елементи, на които трябва да обърнем внимание при проектирането на баня, за да бъде същевременно просторна и функционална и да ни осигури желания комфорт.

подробно...


Как да изберем качествени мъжки ски екипи за зимния сезон?


Как да изберем качествени мъжки ски екипи за зимния сезон?Зимата е този период в годината, когато планините се превръщат в рай за любителите на зимните спортове. Независимо дали карате ски, или сноуборд, изборът на подходящата екипировка е от съществено значение за вашата защита на пистата, но и за осигуряване на необходимия комфорт и стил по време на спускане. В статията ще получите няколко полезни съвета за това как да изберете най-добрата мъжка ски екипировка, която ще ви служи вярно през цялата зима.

подробно...


Текстилен еко калкулатор показва приносът ни към околната среда при разделно изхвърляне на текстил


Текстилен еко калкулатор показва приносът ни към околната среда при разделно изхвърляне на текстилКалкулаторът е разработен от българската компания TexCycle, която е специализирана в събиране, сортиране, дистрибуция и рециклиране на непотребен текстил

подробно...


Габриела Карчина за гримьорската си работа във филма "Аферата Пикасо"


Габриела Карчина за гримьорската си работа във филма "Аферата Пикасо"Експертът по перманентен грим Габриела Карчина взе специално участие като гримьор във филма „Аферата Пикасо“ (реж. Ян Янев, 2023 г.). В него тя се погрижи за визиите на актьорите Райна Караянева, Диляна Попова, Башар Рахал, Филип Буков и други.

подробно...


Наближава кулминационното модно събитие у нас


Наближава кулминационното модно събитие у насНаближава най-авторитетното модно събитие у нас – Годишните награди „Златна игла“ на Академията за мода, които ще се връчат в края на месец ноември т.г. По време на специална церемония в хотел „Рамада София“ с високия приз ще бъдат присъдени отличия в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината“, „Уникална мода“, „Артистична мода“, „Моден гримьор”, „Детска мода“, „Цялостен принос“ и „Най-добър млад дизайнер” и др. Експертният медиен съвет, какъвто е 35-членното журналистическо жури вече даде своите предложения и след броени дни ще станат ясни новите лауреати на най-желаната модна награда у нас.

подробно...


Сладки изкушения от Лаваца


Сладки изкушения от ЛавацаКогато дните стават все по-къси и студени, a зелените върхове на дърветата се оцветяват в жълто и оранжево, това означава само едно: есента най-сетне пристига. Това е сезонът да се насладим на времето, прекарано у дома с приятели и семейство, отпивайки вкусни напитки за стопляне през първите студени месеци.

подробно...


Кои млади европейски дизайнери се вдъхновиха най-силно от Родопите?


Кои млади европейски дизайнери се вдъхновиха най-силно от Родопите?На 26 октомври се проведе първият етап на проекта за изкуства Echo Academies на фондация “Open Space”, който има за цел да насърчава млади и изгряващи европейски таланти. Участие в конкурса, който се проведе в Художествената галерия в гр. Смолян, взеха десет млади дизайнери от България, Италия, Испания, Нидерландия, Литва, Турция, Косово и Албания.

подробно...


9 съвета как да взимате дрехи ако сте ниски на ръст


9 съвета как да взимате дрехи ако сте ниски на ръстПри избора на дрехи трябва да се обърне внимание не само на фигурата, но и на височината. Някои комплекти, които са подходящи за високи момичета, изобщо не стоят добре на по-ниските. Но не се отчайвайте: ако вземете предвид всички нюанси при избора на дрехи, за които ще научите от този материал, можете визуално да увеличите ръста, а също така да подчертаете силуета и личността.

подробно...


Най-използваните техники в маникюра


Най-използваните техники в маникюраПодготовката на ноктите е съществена част от процедурите за красив маникюр. Преди да започнете се уверете, че ноктите са идеално чисти и готови за следващи процедури.

подробно...


Диабет и кетогенната диета


Диабет и кетогенната диетаВ днешно време диабетът е едно от най-разпространените заболявания по света. Той засяга милиони хора и има сериозни последици за здравето и качеството на живот. Това е хронично заболяване, което изисква постоянно управление и грижи. Въпреки че няма изцеление за диабета, може да се контролира и да се поддържа нормално ниво на кръвната захар чрез някой методи.

подробно...


Лице на брой 101 на списание "СВАТБА" е Валерия Георгиева - победителката от телевизионният формат ЕРГЕНЪТ


Лице на брой 101 на списание "СВАТБА" е Валерия Георгиева - победителката от телевизионният формат ЕРГЕНЪТПредставяме ви кадри от фотосесията на есенното издание с прекрасната Невена Кръстева и лицето на броя - Валерия Георгиева, победителката от телевизионният формат ЕРГЕНЪТ, която грее на корицата, облечена в прекрасна рокля на BRILIANTIN, гр. Бургас!

подробно...


Историите на бежанците от войната, представени в онлайн изложбата "Без дом и родина, скитник по света" от Арт пространство


Историите на бежанците от войната, представени в онлайн изложбата "Без дом и родина, скитник по света" от Арт пространствоЗа твореца, човека на изкуството, войната е глобалното зло. Днес се водят военни конфликти в Украйна, Нагорни Карабах, в Близки изток – Сирия, Израел, Палестина. Страдат хиляди хора, без дом и родина, скитници по света. Няма нищо по-страшно от това да загубиш своето отечество, родната земя, приятелите, роднините. Разбират го едва безкрайните върволици от мигранти, поели в своето скитничество към надеждата за по-добър и спокоен живот, към мечтаната „обетована земя“.

подробно...


Кои са най-желаните визии за Хелоуин 2023 според гримьора Теодора Пенева


Кои са най-желаните визии за Хелоуин 2023 според гримьора Теодора ПеневаПочитателите на артистичните грим визии нямат търпение за предстоящия Хелоуин. Подготовката започва седмици по-рано, като специално внимание се отделя на перфектния страшен грим, за който е задължително да се погрижи професионалист.

подробно...


Нобелов лауреат подкрепи календар Lavazza 2024


Нобелов лауреат подкрепи календар Lavazza 2024Календарът Lavazza 2024 е съвместен проект на африканските фотографи Тандиве Муриу (Кения), Даниел Обаси (Нигерия) и Аарт Верипс (Южна Африка), под творческото ръководство на агенция Армандо Теста.

подробно...


Мъжките анцузи отиват ли си с блузи? Как да ги стилизирате за стилни ежедневни тоалети?


Мъжките анцузи отиват ли си с блузи? Как да ги стилизирате за стилни ежедневни тоалети?Анцузите са облеклата обичани от мъжете в цял свят. Тази универсална дреха не само че предоставя несравним комфорт, но и е ключов елемент в стиловете на много мъже. А сега ще разберем защо мъжките анцузи са толкова предпочитани за ежедневни облека, как можете да ги стилизирате с различни видове блузи, и ще ви представим богатия избор от мъжки анцузи, които може да намерите в онлайн магазин bolf.bg.

подробно...


Фондация "Open Space" стимулира европейски млади творци към вдъхновение от Родопите


Фондация "Open Space" стимулира европейски млади творци към вдъхновение от РодопитеEcho Academies е проект за изкуства на фондация “Open Space”, който има за цел да насърчава млади и изгряващи европейски таланти в няколко области: комикси (в Гърция), моден дизайн (в България), музика (в Северна Македония), фотография и архитектура (в Унгария). Сърцевината на концепцията е като опознаването и интерпретирането на културното наследство като средство и вдъхновение и мотивация за творческа дейност.

подробно...


Напитки от Lavazza за всеки сезон


Напитки от Lavazza за всеки сезонПо всяко време се нуждаем от неустоимото кафе Lavazza, като се наслаждаваме на топлите слънчеви лъчи. Lavazza предлагат разнообразни напитки, а ние сме подбрали малка част от най-добрите им предложения. Хубавото е, че може да се приготвят и в домашни условия.

подробно...


TAILOR YOUR MIND представи моделите на 8 млади български дизайнери


TAILOR YOUR MIND представи моделите на 8 млади български дизайнериАкадемия KOEFIA награди Ани Хаджиева и Сандрела Канаан с едногодишен моден курс в Академия KOEFIA

подробно...


Избор на мъжка чанта - Основни тенденции в мъжката мода 2023/2024


Избор на мъжка чанта - Основни тенденции в мъжката мода 2023/2024Когато става въпрос за мода, мъжете обичат да се крият зад аргумента за функционалност. Тогава стои въпросът защо чантата се счита за основен дамски аксесоар? Дълго време модата беше под погрешното схващане, че мъжете нямат нужда от чанта.

подробно...


Как да накараме мушкатото да цъфти и през есента


Как да накараме мушкатото да цъфти и през есентаЛятото отстъпи място на есента, чието ухание вече се усеща. Дните са по-кратки, времето е по-прохладно и ни обзема меланхолия. С пъстрите цветове на мушкатото обаче можем да си върнем ведрото лятно настроение. Експертите от Pelargonium for Europe (PfE) дават съвети как да предпазим тези многогодишни красавици от Южна Африка и те да цъфтят дори през есента.

подробно...


Bridal Fashion с бляскаво начало на финалната вечер на Sofia Fashion Week


Bridal Fashion с бляскаво начало на финалната вечер  на Sofia Fashion WeekBridal Fashion представи най-новите тенденции за 2024 година според световноизвестните дизайнери на единственото по рода си събитие у нас - Sofia Fashion Week.

подробно...


Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week есен-зима 2023/2024


Грандиозен моден финал на Sofia Fashion Week есен-зима 2023/2024По време на третата, заключителна вечер на Sofia Fashion Week, гостите в Зала Sofia Grand на х-л Маринела, се пренесоха на световните модни подиуми с ревютата на международни брандове, които представиха тенденциите за предстоящия сезон.

подробно...


Бляскаво представяне на Alegra на Sofia Fashion Week 2023


Бляскаво представяне на Alegra на Sofia Fashion Week 2023Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, носители на „Златна игла“ в категория „Модна къща на годината 2021“ и „Абитуриентска мода 2022“, презентираха разкошни тоалети по време на Седмицата на модата в София.

подробно...


Официални и булчински тоалети на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 2023/2024


Официални и булчински тоалети на втората вечер на Sofia Fashion Week есен-зима 2023/2024В бляскавата Зала Sofia Grand на х-л Маринела, гостите се насладиха на невероятна вечер по време на ревютата на 11-те дизайнери, които представиха тенденциите за предстоящия сезон есен – зима 2023/2024.

подробно...


Проект GAZELLE „Стимулиране развитието на иновативни МСП с висок потенциал за растеж“ - основни дейности и резултати


Проект GAZELLE „Стимулиране развитието на иновативни МСП с  висок потенциал за растеж“ - основни дейности и резултатиПроектът BPM1/2.1/2604/2019 „Gazelle - orGAniZing accELaration for high-potentiaL innovativE SMEs” (Стимулиране развитието на иновативни МСП с висок потенциал за растеж) стартира през 2019 г. и приключва в края на м. септември 2023г.

подробно...


Актуалните възможности за финансиране и растеж на иновативни компании бяха разгледани на конференция, организирана от РТИК


Актуалните възможности за финансиране и растеж на иновативни компании бяха разгледани на конференция, организирана от РТИК Русенска търговско-индустриална камара, в партньорство с Областен информационен център – Русе, организираха конференция на тема „Иновации и растеж: Откриване на нови пътища към финансиране“.

подробно...


Академията за мода отговори на вечния въпрос – изкуство ли е модата?


Академията за мода отговори на вечния въпрос – изкуство ли е модата?На 27 септември се проведе поредната Вечер на стила „Модата като изкуство“, важно събитие, част от социално-културния проект на Академията за мода. Гостите се насладиха на предложенията на дизайнерите, посветени на водещата тема, в галерия „Милениум“ със собственици Васил и Анна Банови. Меценат на събитието бе Христо Дурчев, собственик на фирма „Балкантел“.

подробно...


10 български дизайнери и брандове откриха Sofia Fashion Week AW2023/2024


10 български  дизайнери и брандове откриха Sofia Fashion Week AW2023/2024Зала Sofia Grand на х-л Маринела бе преобразена за бляскавия старт на Sofia Fashion Week. Стотици гости се насладиха на великолепната welcome area, където се запознаха отблизо с партньорите на събитието. Пред залата ги очакваха haute couture предложенията на автомобилите DS Automobiles, а вътре - луксозните италиански вина и просеко на VOGA Italia.

подробно...


Есенни мъжки якета - знанието, което ви трябва!


Есенни мъжки якета - знанието, което ви трябва!Есента е периодът, през който мъжката мода става малко по-изискана. Дните стават по-кратки, температурите падат, а облеклото започва да играе не само естетическа роля, но преди всичко практична. Добре е да знаете кои якета са най-практични, удобни и едновременно с това изглеждат модерно през студените есенни дни.

подробно...


Sofia Fashion Week започва днес - три дни мода, лукс и красота


Sofia Fashion Week започва днес - три дни мода, лукс и красотаНа 27, 28 и 29 септември 2023 София се превръща в столица на модата. Sofia Fashion Week ще се проведе за единадесети път, а есенно-зимното издание обещава много нови емоции. Дизайнери от България и света се събират на една сцена в три поредни вечери.

подробно...


Конференция "Подкрепа за иновации и растеж: Откриване на нови пътища към финансиране"


Конференция "Подкрепа за иновации и растеж: Откриване на нови пътища към финансиране"Русенска търговско-индустриална камара организира конференция „Иновации и растеж: Откриване на нови пътища към финансиране“, която ще се проведе на 28 септември 2023 г. в хотел Дунав Плаза, гр. Русе.

подробно...


Reflet с ексклузивно участие в ТексТейлър Експо 2023


Reflet с ексклузивно участие в ТексТейлър Експо 2023Модният бранд Reflet, с дизайнер Лиа Каменова, ще вземе участие в международното изложение за текстил и мода ТексТейлър Експо 2023, което е единственото на територията на България. Изложението се утвърди като форум на балканската текстилна, кожарска и модна индустрия, което да ги представя в световен мащаб и да подпомага техния растеж и иновация. Лиа Каменова ще представи своите тоалети на 7 октомври (събота) от 16:00 ч.

подробно...


Непоказваните вълшебства на Петър Мичев - Педро


Непоказваните вълшебства на Петър Мичев - ПедроГалерия „Милениум“ е домакин на изложбата „Вълшебни картини“ на Петър Мичев - Педро. В нея са включени 58 творби, представени публично за първи път. Необикновената изложба беше официално открита на 19 септември 2023 г. в галерия „Милениум“ (София, бул. „Витоша“ №89) и ще продължи до 14 октомври 2023 г.

подробно...


Alegra ще представи неповторими тоалети на Sofia Fashion Week 2023


Alegra ще представи неповторими тоалети на Sofia Fashion Week 2023Модният бранд Alegra, с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, ще представи колекция за 2024 година „DIVINE” по време на седмицата на модата в София. Носителките на „Златна игла 2021“ в категория „Модна къща на годината“ и на „Златна игла 2022“ в категория „Абитуриентска мода“ ще презентират най-новите си предложения на втората вечер на Sofia Fashion Week – 28 септември 2023 година.

подробно...


Новият български бранд Ekaterina Reider предлага оригиналност и комфорт


Новият български бранд Ekaterina Reider предлага оригиналност и комфортПредставяме ви новият български бранд Ekaterina Reider, презентиран за първи път по време на първата вечер от Фестивала на Модата и Красотата във Варна!

подробно...


Сватбен център MY WEDDING Варна представи фантастични колекции сватбени рокли и официални мъжки костюми


Сватбен център MY WEDDING Варна представи фантастични колекции сватбени рокли и официални мъжки костюмиЕкипът на сватбен център MY WEDDING разбира и съпреживява тези емоции в най-тържествения ден на любовта! Стараят се да предоставят всичко необходимо за една незабравима сватба - от перфектната рокля и костюм за младоженеца, до всички останали аксесоари за младоженците и техните гости.

подробно...


Фантастична колекция сватбени и официални рокли представиха дизайнерите на модния бранд TASQUIRA


Фантастична колекция сватбени и официални рокли представиха дизайнерите на модния бранд TASQUIRATASQUIRA означава прекрасен миг, запечатан в паметта ни, а колекцията, озаглавена Дакира събира най-вълнуващите спомени на техните клиенти, съчетани с най-новите модни тенденции.

подробно...


7 най-ефективни фитнес упражнения за стегнат корем


7 най-ефективни фитнес упражнения за стегнат коремКогато става дума за стегнат корем, хората обикновено се фокусират върху упражненията за тази част от тялото. Но коя тренировка е най-ефективна за изгаряне на мазнините и за укрепване на коремните мускули? Съществуват ли лесни и бързи упражнения, които всеки може да изпълни?

подробно...


IN MEMORIAM СТАВРИ КАЛИНОВ: Естетически бунтар и ваятел на красотата


IN MEMORIAM СТАВРИ КАЛИНОВ: Естетически бунтар и ваятел на красотатаСтаври Никифоров Калинов е български скулптор и художник. Работи в областта на монументалната и малката пластика, живописта, графиката и приложното изкуство. Роден е на 15 ноември 1944 г. във Видин. През 1964 г. завършва гимназия в родния си град, след което работи на свободна практика в областта на...

подробно...


HUGASIAN DIAMONDS AND JEWELLERY са грандиозни на Фестивала на Модата и Красотата 2023


HUGASIAN DIAMONDS AND JEWELLERY са грандиозни на Фестивала на Модата и Красотата 2023По време на Фестивала на Модата и Красотата във Варна, отбрана публика стана свидетел на уникална колекция бижута от злато, с инкрустирани скъпоценни камъни и диаманти, създадена от популярния български бранд HUGASIAN DIAMONDS AND JEWELLERY... Разгледайте красиви снимки от шоуто.

подробно...


Милица Владимирова с дебютна колекция бански костюми на Фестивала на Модата и Красотата 2023


Милица Владимирова с дебютна колекция бански костюми на Фестивала на Модата и Красотата 2023Младата дизайнерка Милица Владимирова представи своята дебютна колекция бански костюми на ежегодния моден форум Фестивал на Модата и Красотата 2023! Разгледайте брилянтната колекция в галерия от снимки от събитието.

подробно...


Модният бранд WOLF WALLEY на Фестивала на Модата и Красотата


Модният бранд WOLF WALLEY на Фестивала на Модата и КрасотатаМодният бранд WOLF WALLEY представи авторска колекция, създадена от младите дизайнери Ирина и Георги Петрови на престижния моден форум Фестивал на Модата и Красотата 2023 във Варна. Разгледайте колекцията представена на шоуто

подробно...


Модна къща VETEIDA впечатли публиката на Фестивала на Модата и Красотата 2023 с екстравагантната си колекция


Модна къща VETEIDA впечатли публиката на Фестивала на Модата и Красотата 2023 с екстравагантната си колекцияМодният бранд е създаден през 2003 г. от дизайнерката Весела Василева и екипът и, които не се притесняват да експериментират с модели, материи и цветове, готови винаги за нещо ново и ексцентрично. Разгледайте екстравагантните модели в галерия от снимки от фестивала.

подробно...


AVANGARD на подиума на Фестивала на Модата и Красотата 2023


AVANGARD на подиума на Фестивала на Модата и Красотата 2023Марката Авангард е семеен бизнес, който е създаден от Йонка Илиева и Христина Христова през 2005г. За всички тези години се е утвърдила на българският пазар със своето качество и комфорт, които са характерни за техните продукти. По време на Фестивала на Модата и Красотата 2023, дизайнерките представиха модели от колекция бельо есен/зима 2023г. Разгледайте галерия от снимки от шоуто

подробно...


Дизайнерката Румяна Иванова представи авторска колекция бутикови рокли на престижния моден форум Фестивал на Модата и Красотата 2023


Дизайнерката Румяна Иванова представи авторска колекция бутикови рокли на престижния моден форум Фестивал на Модата и Красотата 2023Талантливата Румяна Иванова е сред предпочитаните лични стилисти на родния хай лайв и акцентира върху изработката на бутикови вечерни и сватбени рокли. През 2006 година тя сбъдва своята мечта и създава модно ателие ТЕЙЛЪР, в което с много любов  и желание започва да създава красиви и уникални  дрехи по индивидуална поръчка. Модните и шедьоври се отличават със загадъчен блясък, секси акценти и нежни линии...

подробно...



Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 »






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи