Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Silvia Kabaivanova

Силвия Кабаиванова е главен редактор на Българския портал за мода Fashion.bg.

Брой статии: 647
Silvia Kabaivanova

Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 »


Sofia Fashion Week 2024 - лице на седмицата на модата ще бъде екс гимнастичката Ели Бинева


Sofia Fashion Week 2024 - лице на седмицата на модата ще бъде екс гимнастичката Ели БиневаСедмицата на модата в София ще се проведе от 27 до 29 март 2024 на традиционната си локация в хотел "Маринела". Трите вечери ще бъдат изпълнени с мода, блясък и тенденции - български и световни дизайнери и марки ще представят най-актуалното от своите колекции за сезон пролет-лято 2024.

подробно...


Мадона с огърлица от български дизайнери


Мадона с огърлица от български дизайнериДизайнерите на къща On Aura Tout Vu, Ливия Стоянова и Ясен Самуилов, които вече са си сътрудничили в миналото с Мадона за турнето “Rebel Heart Tour”, създадоха нови бижута за звездата. Клипът е режисиран от Jonas Åkerlund, който е режисьор и на музикалния видеоклип към „Ray of Light” на Мадона.

подробно...


Българка беше гост-модел на The Orion Star Awards в Рим


Българка беше гост-модел на The Orion Star Awards в РимНа 23.02.2024 година във Вила Бразини в Рим се състояха наградите The Orion Star Awards. Събитието се организира от Ирис Родригес и събира модния свят на Латинска Америка. Много дизайнери от цял свят показват своите творения. За първи път имаше участник от България. Изумителната Марина Цветанова-Мисис България 2019 беше специален гост-модел на събитието.

подробно...


Безплатно настаняване за Texhibition Istanbul Fabric, Yarn and Textile Accessories Fair


Безплатно настаняване за Texhibition Istanbul Fabric, Yarn and Textile Accessories FairTexhibition Istanbul Fabric, Yarn and Textile Accessories Fair ще се състои от 6 до 8 март 2024 в Истанбул Експо Център със сътрудничеството на Асоциациите на износителите на текстил и облекло в Истанбул (İTHİB) и Истанбулската търговска камара (ICOC). Texhibition не само ще събере производителите с глобалните марки, но също така ще представи на своите изложители и посетители експортно ориентирано изложение, което набляга на продукция, качество, тенденции, устойчивост и дизайн.

подробно...


Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz


Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach FuzzЗа 2024 г. PANTONE избра цвят, който се нарича 13-1023 Peach Fuzz (прасковен мъх). Това е топъл и нежен нюанс, който комбинира розови и оранжеви оттенъци, за да създаде сложен и хармоничен тон. Според PANTONE този цвят „отразява желанието ни да се грижим за себе си и другите“, а неговата кадифена текстура може да обогати ума, тялото и душата.

подробно...


7 МСП участваха в търговска мисия по проекта CLOTH във Флоренция и Прато януари 2024


7 МСП участваха в търговска мисия по проекта CLOTH във Флоренция и Прато януари 2024CLOTH, европейският алианс, който обединява лица, компании и клъстери, работещи върху трансформацията на модния сектор към устойчивост и цифрови технологии, организира последното си събитие ClusterXchange във Флоренция и Прато, Италия. То се проведе от 8 до 12 януари 2024 г. с участието на 7 модни фирми от България - Бандерол, Донев Дизайн, Гама Къмпани, Валтасасар Апарел Гардън, Ремикс Ива, Полмаркет и АРА СВ БГ.

подробно...


Как да стартирате своя нов магазин в Etsy с 40 безплатни обяви за продукти през 2024


Как да стартирате своя нов магазин в Etsy с 40 безплатни обяви за продукти през 2024Ако искате да отворите нов магазин в Etsy, това ръководство ще ви покаже как да получите 40 безплатни обяви, които да ви помогнат да започнете своя бизнес. Моля, имайте предвид, че тази оферта е само за нови продавачи на Etsy. Трябва да имате акаунт на купувач, когато щракнете върху връзката (или изобщо да нямате акаунт), което означава, че не можете да имате вече отворен или работещ магазин.

подробно...


Изложба художествен текстил "Обаянието на нишката" в Градската художествена галерия Варна


Изложба художествен текстил "Обаянието на нишката" в Градската художествена галерия ВарнаПостиженията на най-младите български артисти, които работят в областта на художествения текстил са представени в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, от 28 ноември. Куратор на изложбата е преподавателят в Националната художествена академия в София доц. д-р Вержиния Маркарова. Тя е селектирала произведения на изявени студенти от специалност "Текстил – изкуство и дизайн", които са обединени под мотото "Обаянието на нишката". Изложбата ще продължи до 17 декември 2023 в Градската художествена галерия – Варна, на ул. „Л. Каравелов“ 1

подробно...


Безплатно хотелско настаняване за купувачи, които желаят да посетят панаирът ИФКО в Истанбул


Безплатно хотелско настаняване за купувачи, които желаят да посетят панаирът ИФКО в ИстанбулПанаирът ИФКО (Istanbul Fashion Connection) ще се проведе в Истанбулския Експо Център между 7 и 10 февруари 2024 г. На изложението ще откриете тенденции, семинари и модни ревюта, които ще обединят дизайн, взаимодействие и опит, особено в темите за дигитална трансформация, интелигентно облекло, технически текстил и устойчивост. Ако сте купувач, организаторите предлагат следните услуги за вас - безплатно настаняване в 5 звезден хотел до 4 нощувки, безплатен летищен трансфер и безплатен транспорт от мястото на изложението до хотела и обратно.

подробно...


Кои са Мис и мистър Топ лица на Русе 2023


Кои са Мис и мистър Топ лица на Русе 2023Новите мис и мистър Топ лица на Русе 2023 са русенците Светлозара Димитрова и Павел Николаев. Те бяха избрани от жури, съставено от собственици на русенски фирми и организации.

подробно...


Бандерол представиха България и българската мода на Bursa Fashion Week


Бандерол представиха България и българската мода на Bursa Fashion WeekНа 12-13 октомври 2023 г. в град Бурса, Турция се проведе шестото издание на Bursa Fashion WEEK - едно от най-престижните модни събития в страната. Като член на Българска Модна Асоциация, с председател г-жа Силвия Кабаиванова, Модна Къща Бандерол имаше честта и удоволствието да бъде специален гост и да представи България с част от най-новата си колекция ELYSIUM 2024 пред отбрана публика.

подробно...


Текстилът - между модата, повторната употреба и текстилните отпадъци?


Текстилът - между модата, повторната употреба и текстилните отпадъци?На 3 ноември 2023 Българска модна асоциация, съвместно с denkstatt България организира онлайн уебинар по проекта CLOTH – Cluster Alliance for the Transition to Green and Digital Fashion. Уебинарът ще се проведе на английски език и ще засегне теми, свързани с устойчивата мода, минимизиране и оползотворяване на текстилните отпадъци.

подробно...


ТеxTailor Expo 2023 показа висша италианска мода от Академия KOEFIA


ТеxTailor Expo 2023 показа висша италианска мода от Академия KOEFIAНа 7 Октомври в палата 2 на Международен Панаир Пловдив TexTailor Expo показа ревюта на дизайнери от български модни училища и университети, българските брандове Reflet, Azaria, Ellen More и завърши с модна гала вечер с участието на Стоян РАДИЧЕВ, БАНДЕРОЛ и церемония по награждаване на финалистите на конкурса за млади дизайнери TAILOR YOUR MIND. Бляскавият финал беше с колекция CMYK - висша италианска мода от Академия KOEFIA.

подробно...


Утре е началото на най-очакваното модно събитие на Балканите - ТеxTailor Expo 2023


Утре е началото на най-очакваното модно събитие на Балканите - ТеxTailor Expo 2023Четвъртото издание на специализирания форум за текстил и мода TexTailor Expo 2023 ще се проведе от 5 до 7 октомври в Международен панаир Пловдив. То ще представи най-актуалните тенденции и технологии в индустрия за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутиковите линии и конфекции на дрехи, трикотаж и кожи, обувки и аксесоари.

подробно...


Мис България 2023 стана Мис Варна Елизабет Кравец


Мис България 2023 стана Мис Варна Елизабет Кравец"Мис Варна" Елизабет Кравец стана "Мис България" на пищно парти в "Ню Бояна филмс" вчера вечерта. Подгласнички на Мис България са Илияна Борисова, "Мис Шумен" на 17 г. и "Мис Чирпан" - Наталия Вончева на 22 г.

подробно...


Mikka Kosseva Couture представи официални облекла на Summer Fashion Weekend 2023


Mikka Kosseva Couture представи официални облекла на Summer Fashion Weekend 2023Българският моден бранд за официални облекла Mikka Kosseva Couture участва в 5-тото издание на едно от най-големите модни събития - Summer Fashion Weekend 2023, което се състоя на 11ти и 12ти август, на Марина Диневи, Свети Влас. Mikka Kosseva Couture е бранд, ориентиран единствено към създаване и изработка на дамски облекла по индивидуална поръчка, спадащи към висшата мода.

подробно...


Мария Караганова: "Това лято боб бокс е хитът в прическите!"


Мария Караганова: "Това лято боб бокс е хитът в прическите!"Изтъкнатият артист-коафьор препоръчва перлено руси нюанси в комбинация с нежен френски балеаж. Особено важни са хидратиращите и слънцезащитни продукти!

подробно...


Кръгова икономика за текстилните изделия


Кръгова икономика за текстилните изделияКомисията предлага правила, които да задължат производителите за целия жизнен цикъл на текстилните продукти и да подкрепят устойчивото управление на текстилните отпадъци в целия ЕС...

подробно...


Десислава Димитрова-Петрова: Бъдещето на модата е 3D дизайна


Десислава Димитрова-Петрова: Бъдещето на модата е 3D дизайнаДесислава Димитрова-Петрова е родена в град Русе на 15.03.1981г. и от малка се занимава с мода. Завършила е Професионална гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова" в Русе, специалност “Моделиране и конструиране на облекло“ и Русенски университет, специалност Индустриален мениджмънт. След защита на дипломната си работа, която е на тема "Организация и Управление на експортно конфекционно производство", започва да трупа опит в различни шивашки малки и големи фабрики.

подробно...


Модни тенденции есен/зима 2023/2024: четири основни цветове


Модни тенденции есен/зима 2023/2024: четири основни цветовеИзборът на цветове в модата все още е доминиран от това, което се вижда в природата. През този сезон отново се забеляза интерес към кройката. Връхните дрехи най-често бяха изпълнени в неутрални тонове – най-вече в нюанси на бежовото и сивото.

подробно...


19 модни тенденции есен/зима 2023


19 модни тенденции есен/зима 2023Какво е бъдещето на модата – поглеждаме напред към сезон есен/зима 2023 чрез прогнозата на Who What Wear. В тази статитя ще разгледаме 19 акцента за следващия есенно-зимен сезон.

подробно...


Модна къща Бандерол представи колекция ELYSIUM 2024 в Италия


Модна къща Бандерол представи колекция ELYSIUM 2024 в ИталияПод небето на Genzano di Roma, Italy, пред отбрана публика от посланици, журналисти и модни критици, инфлуенсъри, ТВ-звезди и ценители на красотата, Модна Къща Бандерол представи ексклузивно част от най-нoвата си колекция ELYSIUM 2024.

подробно...


Ролята на цветовете в модата


Ролята на цветовете в модатаМодата е едно от най-важните неща в днешно време, а цветовете в нея играят основна роля. В тази статия ще ви запознаем с разликата между основните и второстепенните цветове, цветовите комбинации и контрасти и влиянието на цветовете в модната индустрия.

подробно...


Първолета Иванова е автор на костюмите за световната премиера в Берлин на операта "Далинда"


Първолета Иванова е автор на костюмите за световната премиера в Берлин на операта "Далинда"На 14 май в Берлин се състоя световната премиера на операта „Далинда“ от Доницети – проект на берлинската Staatsopera. Автор на костюмите в бляскавата постановка е русенската дизайнерка Първолета Чавдарова – Летиция, която не за първи път представя креативните си идеи и собствени визии в чуждестраннни постановки.

подробно...


Майката на Илон Мъск облече рокля на български дизайнер за корицата на списание


Майката на Илон Мъск облече рокля на български дизайнер за корицата на списаниеМей Мъск, майката на Илон Мъск е облечена в рокля на българския дизайнер Десислава Тошева за стилна фотосесия за корицата на гръцкото издание на списание InStyle. В своите Instagram профили Илон Мъск и Десислава Тошева публикуваха корицата.

подробно...


Разширете бизнеса си с Fashion Business Conf. 2023


Разширете бизнеса си с Fashion Business Conf. 2023Fashion Business Conf. 2023 (зеленото издание) с основен девиз "Мисли глобално, действай локално", е конференция за професионални предприемачи в секторите мода, красота и лайфстайл.

подробно...


Националното състезание "Млади таланти в модата" се проведе в Ямбол


Националното състезание "Млади таланти в модата" се проведе в ЯмболНационалното състезание „Млади таланти в модата“ се проведе в Ямбол. След предварителната селекция във финалния кръг участваха 15 отбора от професионални гимназии по текстил и мода в страната – от Велико Търново, Хасково, Свищов, Пловдив, Попово, Гоце Делчев, София, Русе, Варна, Плевен, Сливен, Ямбол.

подробно...


Френският продуцент Гаел Санчес официално взе лиценза за Мис България


Френският продуцент Гаел Санчес официално взе лиценза за Мис БългарияОт тази година конкурсът Мис България ще бъде организиран и продуциран от Г-н Гаел Бонел Санчез - бизнесмен, продуцент, партньор и Мениджър бизнес развитие в Nu Boyana Film Studios, обявиха от официалната страница на Мис България в социалните мрежи. 

подробно...


ClusterXchange събитие по проекта CLOTH ще се проведе в Русе и Букурещ в периода 19-21 април 2023


ClusterXchange събитие по проекта CLOTH ще се проведе в Русе и Букурещ в периода 19-21 април 2023ClusterXchange събитие по проекта CLOTH ще се проведе на 19-21 април 2023 г. в Русе и Букурещ. 6 организации, сред които модни брандове, производители на облекла и клъстери от Дания и Молдова, ще вземат участие в този краткосрочен обмен в рамките на подкрепяния от ЕС проект CLOTH. Домакин на събитието е Българска модна асоциация.

подробно...


Спечелете безплатен билет за Shoptalk Europe и покриване на разходи до 650 евро


Спечелете безплатен билет за Shoptalk Europe и покриване на разходи до 650 евроShoptalk Europe ще предостави на одобрени търговци на дребно и марки безплатни билети и до 650 евро за възстановяване на разходите за пътуване/хотел и безплатен билет за събитието (на стойност €1,895).

подробно...


Модна Къща Бандерол представя най-новата си колекция Абитуриенти 2023 - ANOTHER LAND


Модна Къща Бандерол представя най-новата си колекция Абитуриенти 2023 - ANOTHER LANDЦветовите комбинации в новата колекция бални рокли и официални мъжки костюми на BANDEROL правят визията на съвременния абитуриент стилна и модерна, като се цели същевременно удобство и комфорт. Използвани са аксесоари, които са един запомнящ се завършек - акцент, който никак не е за пренебрегване, придаващ отличителен стил на всеки, доверил са на BANDEROL. Материите в колекцията са естествени с минимално съдържание на еластан за повече възможности за движение и динамика.

подробно...


The Fabricant избра Севдализа за лице на новите цифрови колекции


The Fabricant избра Севдализа за лице на новите цифрови колекцииДигиталната модна къща The Fabricant представи ново партньорство с ирано-холандската музикантка и певица Севдализа (Sevdaliza), която ще стане лице на новата дигитална колекция. Описана от марката като „икона“, Севдализа ще бъде начело на серията XXories на The Fabricant, която включва виртуални обеци, пиърсинг на лицето и промени на носа, всяко от които може да се носи чрез добавена реалност.

подробно...


Разработиха перална машина, която намалява количеството отделена микропластмаса


Разработиха перална машина, която намалява количеството отделена микропластмасаКомпаниите Patagonia и Samsung си партнират в борбата с микропластмасите, които са в резултат от текстила и прането. Микропластмасите се отделят при пране на синтетични влакна като полиестер, найлон и акрил и се освобождават в нашите океани, реки и попадат в нашата хранителна верига.

подробно...


Български бранд ще участва в модно ревю в Милано


Български бранд ще участва в модно ревю в МиланоБългарският бранд Wolf Walley отново ще участва в ревютата на AUTORIGOLDI INTERNATIONAL FASHION WEEK, която ще се проведе в Милано на 26.02.2023 по време на Milan Fashion Week 2023. Това сподели за Fashion.bg Милена Петрова, собственик и дизайнер на марката. Тя ще представи своята колекция, вдъхновена от Япония.

подробно...


8 български фирми ще участват в търговска мисия по проекта CLOTH в Милано 01-03 февруари 2023


8 български фирми ще участват в търговска мисия по проекта CLOTH в Милано 01-03 февруари 2023Търговска мисия по проекта CLOTH и програмата ClusterXchange, организирана по време на панаира MILANO UNICA от Българска модна асоциация, ще се проведе в Милано, 01-03 февруари 2023 г. 15 организации, сред които МСП и организации за подкрепа на бизнеса от България, Дания, Испания и Франция ще вземат участие в това краткосрочно пътуване за обмен на опит в подкрепения от ЕС проект CLOTH.

подробно...


Miss Lotus 2023 е Александра Христова


Miss Lotus 2023 е Александра ХристоваАлександра Христова бе избрана за Miss Lotus 2023 на провелия се преди борени дни в морската ни столица конкурс за красота и таланти, организиран от модна и ивент агенция VIP Fashion Group.

подробно...


Цветът на Pantone за 2023 е Viva Magenta


Цветът на Pantone за 2023 е Viva MagentaViva Magenta, цветът на годината 2023 на Pantone вибрира с жизненост и сила. Това е нюанс, вкоренен в природата, произхождащ от семейството на червените и изразяващ нов сигнал за сила. Viva Magenta е смел и безстрашен, пулсиращ цвят, чието изобилие насърчава радостно и оптимистично празнуване.

подробно...


Рокля на RADICHEV в клип на известен индийски певец


Рокля на RADICHEV в клип на известен индийски певецВсе повече са успехите в други държави по света на българските дизайнери. Fashion.bg научи, че мегаизвестният индийски певец Guru Randhawa и екипът му са избрали сватбена рокля на RADICHEV за снимките на последния клип на звездата "Fayaah Fayaah".

подробно...


Бляскаво модно шоу на Чарлино в Дубай


Бляскаво модно шоу на Чарлино в ДубайВ началото на декември Чарлино събра на лъскаво модно шоу приятели, гости и клиенти в емблематичния за емирствата хотел Palazzo Versace Dubai. Сред гостите на събитието бяха Lara Tabet, тв водеща филантроп, Antoni Rubel, собственик на Middle East Fashion Week, Негово превъзходителство Mr Yaqoob Al Ali. Кралсото семейство бе представено от негово височество Шейх Джума Ал Мактум. Българският консул Кирил Апостолов и съпругата му също бяха забелязани сред официалните гости на събитието, както и Софи Маринова, близка приятелка на Чавдар Иванов и Първолета Чавдарова-Летиция и редица знаменитости от арабския свят като Karim Usama, Issam Balalioui, Gyu Manoukian, Mariam Hussein, Dr. Nihal Affan, Leyla и др.

подробно...


Иван Донев и Джузепе Фата с бляскав финал на "ТексТейлър Експо" 2022


Иван Донев и Джузепе Фата с бляскав финал на "ТексТейлър Експо" 2022Гвоздеят в двучасовото шоу беше съвместното дефиле на двама безспорни таланти в световната мода - Иван Донев и Джузепе Фата. Колекцията от елегантни модели на българина в комбинация с експонатите на италианеца, наричан гений в изкуството да създава скулптури за глава, впечатли професионалистите и почитателите на висшата мода.

подробно...


Модни тенденции при десените за пролет/лято 2023


Модни тенденции при десените за пролет/лято 2023За сезон Пролет/Лято 2023 много дизайнери се обърнаха към минимализма от 90-те години. Това включва щампи и десени в черно и бяло. Представяме ви десетте най-добри визии на тази тенденция.

подробно...


Pantone представя ярка цветова палитра за Лондонската седмица на модата сезон Пролет/Лято 2023


Pantone представя ярка цветова палитра за  Лондонската седмица на модата сезон Пролет/Лято 2023Pantone, световният авторитет в областта на цветовете, заяви, че дизайнерите за Седмицата на модата в Лондон (LFW) за Пролет/Лято 2023 ще използват цветова палитра, която съчетава „нуждата ни от жизнерадостна енергия и динамична жизненост с цветове, които ободряват и осигуряват спокойствие“.

подробно...


Мис България 2022 е красавица от София


Мис България 2022 е красавица от СофияПо време на бляскав финал вчера, 10.11.2022, беше избрана новата МИС БЪЛГАРИЯ 2022 - Александра Кръстева. Тя е на 19 години, висока е 175 см и носи също титлата Мис София.

подробно...


Български моден бранд създаде първата серия парфюми с натурални съставки


Български моден бранд създаде първата серия парфюми с натурални съставкиМодният бранд MGrieL fashion създаде първата българска серия парфюми с натурални съставки.

подробно...


Заповядайте на "ТексТейлърЕкспо 2022"


Заповядайте на "ТексТейлърЕкспо 2022"Утре, 27 октомври е откриването на Международната изложба за текстил и мода Текстейлър Експо 2022, която ще продължи до 29 октомври 2022 в Международен панаир Пловдив. През трите дни на панаира ви очакват множество събития, с част от които вече ви запознахме. Представяме ви информация и за модните ревюта и модната работилница CreativeLAB.

подробно...


НОВА КОЛЕКЦИЯ 2023 WHITE ONE & SAN PATRICK & NICOLE by PRONOVIAS


НОВА КОЛЕКЦИЯ 2023 WHITE ONE & SAN PATRICK & NICOLE by PRONOVIASНовата колекция 2023 събира на едно място нежни материи в комбинация с изключително иновативен дизайн.  Дизайните представят колекциите в три категории – класика, романтика и сексапил. На почит са екстравагантните съчетания на платове и апликации от кристали върху голи гърбове и богати шлейфове. Елегантен тюл с бохо дантели, както и 3D цветя, прелестно преобразени върху булчински детайли са едни от най – атрактивните предложения за колекция 2023.

подробно...


Есен в уют и съблазън – есенно-зимни тенденции при бельото


Есен в уют и съблазън – есенно-зимни тенденции при бельотоВсяка дама обича да си дарява усещане за сексапил. Поне от време на време... ей така просто за разкош, без значение дали тя е обвързана или не. Да се чувстваме удобно и секси означава да се чувстваме уверени, а здравословната увереност е изключително важна за личностното ни развитие.

подробно...


BANDEROL представи колекция Prom 2023 на Fashion Forge in Rome


BANDEROL представи колекция Prom 2023 на Fashion Forge in RomeНа 09.10.2022 г. кино център Nu Boyana бе домакин на Fashion Forge in Rome. Модното шоу събра десетки родни и световни дизайнери, които дефилираха на Римския декор в кино център Nu Boyana, превърнат в моден подиум, непосредствено преди грандиозния концерт на 50 Сent.

подробно...


Бела Хадид представи футуристична рокля от течен памук, създадена чрез спрей директно върху тялото й


Бела Хадид представи футуристична рокля от течен памук, създадена чрез спрей директно върху тялото йСветовноизвестният модел Бела Хадид взе участие в представянето на парижката модна марка Coperni, проведено в Музея на изкуствата и занаятите в Париж. Главните дизайнери на парижкия лейбъл Sébastien Meyer (творчески директор) и Arnaud Vaillant (главен изпълнителен директор) прилагат нова технология в колекцията си за Пролет/Лято 2023, която се изразява в използването на Fabrican – спрей, съставен от специални памучни и синтетични влакна, който след нанасяне се втърдява.

подробно...


Българският бранд Чарлино със специална покана да представи колекция на Bursa Fashion Week


Българският бранд Чарлино със специална покана да представи колекция на Bursa Fashion WeekБългарският моден бранд Чарлино получи специална покана от Bursa Fashion Week да представи България и българската мода на престижното международно събитие в Бурса с модно ревю на 22 октомври 2022. Поканата беше отправена към Българска модна асоциация, която препоръча Чарлино като един от най-добрите български брандове с тридесет и три годишна история и активен член на асоциацията. Фирмата произвежда официални бутикови дамски и мъжки облекла, които се продават и са предпочитани от клиенти в България и в дестинации като Дубай, Миконос, Лондон, Барселона и др.

подробно...


Българският модел Бойка Матова дефилира за Валентино в Париж


Българският модел Бойка Матова дефилира за Валентино в ПарижЕдно от новите лица на агенция “Ивет Фешън” Бойка Матова дефилира на ревюто на Валентино по време на Седмица на модата в Париж.

подробно...


Участвайте в българското изложение за текстил и мода ТексТейлърЕкспо 2022


Участвайте в българското изложение за текстил и мода ТексТейлърЕкспо 2022Международната изложба за текстил и мода ТекстейлърЕкспо 2022 ще се състои от 27-29 октомври 2022 в Международен панаир Пловдив. За три изложбени дни ще имате възможност за презентация и В2В срещи.

подробно...


Намигване към бъдещето с футуристични тоалети


Намигване към бъдещето с футуристични  тоалети„Вечер на стила: футуристичен шик“ бе четвъртата тема от социално-културния проект на Академията за мода. Събитието се състоя на 7 септември 2022 година (сряда) в галерия „Милениум“, а носителите на „Златна игла“, както и други талантливи дизайнери, показаха свои произведения посветени на темата.

подробно...


Модата на мини полата


Модата на мини полатаМини полата е в центъра на модата от десетилетия. Британската дизайнерка Мери Куант често е сочена за виновник за възхода на този вид пола, като през 1964 г. пуска на пазара поли над коляното, наречени „мини“.

подробно...


Модни тенденции: Блуза с дълъг ръкав


Модни тенденции: Блуза с дълъг ръкавДамската блуза с дълъг ръкав е важен елемент без значение от сезона, времето или стила, който търсите. Има безкрайни възможности, които са подходящи както за лятото, така и за зимата. През последните месеци се забелязват нови стилове на тази блуза: украси, изрязани части, елегантни и уголемени пропорции. Тя ще бъде ключов елемент за пролет-лято 2022.

подробно...


Модни тенденции 2022: Дънково палто


Модни тенденции 2022: Дънково палтоДънковото палто се среща в различни форми. То е универсално допълнение към всеки гардероб и може да се използва за ежедневна дреха. Появява се редовно на международните модни подиуми. Дизайнерите продължават да експериментират с него и да го развиват.

подробно...


Как да помогнем на мушкатото да оцелее в горещите летни дни


Как да помогнем на мушкатото да оцелее в горещите летни дниТова, което в миналото е било изключение, се превръща в норма: все повече непоносимо горещи летни дни, подлагащи на изпитание всички ни, включително и растенията. Неслучайно мушкатото е едно от най-предпочитаните за отглеждане в домашни условия растения – не е капризно, нуждае се от малко грижи и е далеч по-издръжливо на летните горещи вълни в сравнение с повечето балконски цветя. Експертите от Pelargonium for Europe обясняват защо това е така и как можете да улесните живота на мушкатото в летните жеги.

подробно...


Алек Сандър подготвя песен със Снуп Дог и Лил Уейн


Алек Сандър подготвя песен със Снуп Дог и Лил УейнВ предаването "На кафе" българският рапър Алек Сандър обяви, че подготвя проект със Снуп Дог и Лил Уейн. "От 6 месеца чакам този момент. Сега е моментът да кажем, че за първи път има български изпълнител, който има проект не със един ами със двама световни изпълнители и те са Снуп Дог и Лил Уейн.", сподели изпълнителят.

подробно...


Модна къща БАНДЕРОЛ с модно ревю на седмица на модата в Дубай


Модна къща БАНДЕРОЛ с модно ревю на седмица на модата в ДубайОт 23 до 26 юни 2022 г., Световният Търговски Център в Дубай беше домакин на Седмицата на модата - VIE Fashion Week S/S 2022. В последната, завършваща Гала вечер, Модна Къща БАНДЕРОЛ - България имаше удоволствието да открие модните дефилета.

подробно...


Датата за кастинга за най-грандиозния конкурс за красота Мис Варна 2022 е 24 юли


Датата за кастинга за най-грандиозния конкурс за красота Мис Варна 2022 е 24 юлиКастингът за Мис Варна 2022 ще се състои на 24 юли – неделя от 16.00 часа в комплекс Морско казино, ниво партер – Син салон. Екипът на модна агенция VIP FASHION GROUP, организатор на конкурса, търси момичета с харизматична визия, позитивно излъчване и хармонично тяло. Кандидатките трябва да бъдат на възраст между 16 и 25 години, с височина над 170 см., без грим, с бански костюми и обувки на високи токчета.

подробно...


25 европейски модни институции създадоха "Европейски моден алианс"


25 европейски модни институции създадоха "Европейски моден алианс"Първият истински транснационален съюз на европейските модни съвети и институции беше основан от 23 европейски модни организации, целящи да създадат просперираща, устойчива и приобщаваща европейска модна екосистема. По време на двудневна среща във Франкфурт в края на март 2022 г., Fashion Council Germany събра водещите европейски модни организации, за да формират коалиция за промяна, с подкрепата на Messe Frankfurt и неговата глобална Texpertise Network.

подробно...


Рокли на София Борисова на червения килим в Кан


Рокли на София Борисова на червения килим в КанЗа поредна година рокли на дизайнерката София Борисова впечатлиха на червения килим на 75-годишните филмови награди Кан 2022. Световно известната актриса, модел и продуцент Фенси Александърсън (Fancy Alexandersson), носила на червения килим множество рокли на световни дизайнери, тази година се довери на дизайнер София Борисова. За откриването на филмовия фестивал и премиерата на Top Gun:Maverick тя впечатли с ефектна прозрачна рокля в бели дантелени корали и множество прозрачни кристали от колекция White Angels couture. 

подробно...


Предимства на ленените дрехи


Предимства на ленените дрехиЛенът е естествена материя, чиито влакна са извлечени от едноименното растение. Той се смята за екологична тъкан и се използва от устойчивите модни марки, тъй като отглеждането на ленените култури е щадящо за почвата и водата. Дрехите от лен създават невероятно усещане за комфорт и лукс.

подробно...


Texprocess, Techtextil и Heimtextil Summer Special през юни във Франкфурт на Майн


Texprocess, Techtextil и Heimtextil Summer Special през юни във Франкфурт на МайнМеждународното изложение Texprocess ще се проведе във Франкфурт на Майн от 21 до 24 юни 2022 г. Международни изложители ще представят най-новите машини, процеси и услуги за производство на облекла и текстил и гъвкави материали. Едновременно с Texprocess ще се проведат още две водещи изложения - Techtextil, водещото международно търговско изложение за технически и нетъкан текстил и Heimtextil Summer Special, международно търговско изложение за домашен текстил.

подробно...


20 вдъхновяващи цитати за успеха и бизнеса


20 вдъхновяващи цитати за успеха и бизнесаЕдва ли съществува една единствена формула за успеха. Дали той зависи от вашето постоянство, труд, характер, късмет? Решихме да съберем най-вдъхновяващите и мотивиращи мисли за успеха и бизнеса на известни личности, които ще ви вдъхновят независимо с какво се занимавате.

подробно...


БМА част от нов клъстерен алианс за насърчаване на зеления и дигитален преход на модната индустрия


БМА част от нов клъстерен алианс за насърчаване на зеления и дигитален преход на модната индустрияПроектът CLOTH „CLuster Alliance for the Transition to Green and Digital Fashion” има за цел да засили междурегионалното сътрудничество чрез създаване на клъстерен алианс в рамките на модния сектор. Този нов съюз ще подкрепи МСП в дигиталната и устойчива трансформация и ще засили сътрудничеството, партньорствата и работата в мрежа между клъстери и МСП от модния сектор.

подробно...


Шест известни личности от световния шоубизнес дефилираха в облеклата на ЧАРЛИНО в Дубай


Шест известни личности от световния шоубизнес дефилираха в облеклата на ЧАРЛИНО в ДубайРодният моден бранд ЧАРЛИНО, създаден през 1989 година, превзе червения килим в Дубай по време на тазгодишната гала-вечеря на модните награди Emi. Събитието, което има за цел да покаже културното многообразие на арабските емирства, и този път бе домакин на много знаменитости, влиятелни личности и VIP персони, облечени в произведенията на едни от най-добрите международни дизайнери.

подробно...


Техники за влияние на потребителите към по-устойчив модел на потребление


Техники за влияние на потребителите към по-устойчив модел на потреблениеУстойчивата мода е много важна в днешно време и много модни експерти се опитват да насочат потребителите към по-устойчиво потребление. Какво всъщност е устойчива мода? Много потребители не са наясно с това. Устойчивата мода най-общо е философия за производството на дрехи, обувки и аксесоари по екологично и социално-икономически устойчиви начини и за насърчаване на по-устойчиви модели на потребление и използване.

подробно...


Как се появяват модните тенденции


Как се появяват модните тенденцииВ продължение на десетилетия модните тенденции обикновено започваха и се развиваха стриктно от модните марки към модните списания и след това към потребителите. Въпреки че традиционните модни къщи все още оказват влияние върху начина, по който се появяват модните тенденции, вече не само тези източници играят роля в популярните модни тенденции. Модните тенденции сега започват и се развиват по пет ключови пътя: от модния подиум, от уличния стил, от известни личности, от модни влиятелни лица и блогъри и от световните модни столици.

подробно...


Как да станете потребител на устойчива мода


Как да станете потребител на устойчива модаСъвременните потребители са по-наясно с екологичните и социалните разходи на своя гардероб. Проучвания в Европа и САЩ показват, че потребителите биха искали да купуват по-устойчиви дрехи - и са готови да платят малко повече. Но повечето от нас вече дори не знаят какво означава „устойчиво“. Ние сме бомбардирани със съобщения за органични и рециклирани влакна, екологични сертификати, вегански, екологично съобразени колекции, докато същите модни марки продължават да ни казват, че дрехите са за еднократна употреба и имаме нужда от ново облекло всяка седмица.

подробно...


Посетете Shoptalk Europe в Лондон безплатно


Посетете Shoptalk Europe в Лондон безплатноShoptalk Europe идва в Лондон на 6-8 юни, за да бъде новият дом за най-смелите пионери в Европа, които ще преосмислят бъдещето. Над 2500 участници, сред които търговци на дребно и марки, стартиращи фирми, технологични компании, инвеститори, медии и анализатори, ще се съберат, за да се учат, да работят в мрежа, да си сътрудничат и да се развиват. Освен това, 250+ компании ще демонстрират най-новите иновации и тенденции, които продължават да трансформират сектора в световен мащаб.

подробно...


Петър Петров - успешен български дизайнер, който твори в Австрия


Петър Петров - успешен български дизайнер, който твори в АвстрияПетър Петров вече е едно от големите имена в света на модата. Негови дрехи се продават в едни от най-големите магазини и са предпочитани от звезди като Ан Хатауей, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс и Джейн Фонда.

подробно...


6 основни цвята за 2022 година


6 основни цвята за 2022 годинаВажно е да сме стъпили здраво в настоящето, но също така си струва да хвърлим око и върху бъдещето. Цветовете имат важна роля, когато става въпрос за вашите тоалети. Нищо няма силата да промени излъчването на външния ви вид така, както цветовете, които избирате. Сега, между зимата и пролетта, се очертават няколко доминиращи нюанса и по-точно шест. Те са доста специфични и използвани от много марки. Ето за кои цветове става въпрос.

подробно...


Тенденциите в цветовете за Есен-Зима 2022/2023 за Седмицата на модата в Ню Йорк


Тенденциите в цветовете за Есен-Зима 2022/2023 за Седмицата на модата в Ню ЙоркИнститутът по цветове Pantone публикува своя доклад за модните тенденции в цветовете за есен/зима 2022/2023 за Седмицата на модата в Ню Йорк (NYFW). Той предвижда кои ще са десетте най-добри „открояващи се цвята“ за този сезон и кои ще са петте основни класики, които да се очакват заедно с дизайнерските колекции.

подробно...


ТексТейлър Експо 2022


ТексТейлър Експо 2022В рамките на три дни, 20-22 oктомври 2022, български и чуждестранни фирми ще се представят със собствени щандове на изложението ТексТейлър Експо 2022 в следните направления:

подробно...


Втората покана за предложения на GALACTICA вече е отворена с 1,64 милиона евро за подкрепа на нови вериги за стойност на европейски иновативни МСП


Втората покана за предложения на GALACTICA вече е отворена с 1,64 милиона евро за подкрепа на нови вериги за стойност на европейски иновативни МСППроектът GALACTICA, който има за цел да демонстрира жизнеспособността на новите индустриални вериги за стойност по отношение на текстилния и аерокосмическия сектор, базирани на модерно производство в целия ЕС, стартира втората покана за предложения с общ бюджет от 1,64 милиона евро за подкрепа на европейските МСП.

подробно...


Нова колекция Sherri Hill 2022 е налична в Брилянтин, гр. Бургас


Нова колекция Sherri Hill 2022 е налична в Брилянтин, гр. БургасНовата колекция абитуриентски рокли на Sherri Hill 2022 е налична в Брилянтин, гр. Бургас. Sherri Hill е една емблема за висок стил и класа. Абитуриентските рокли на Sherri Hill съчетават всичко красиво в едно - ослепителен сексапил и елегантен дизайн.

подробно...


Спечелете финансиране на иновативен проект в WORTH Partnership Project


Спечелете финансиране на иновативен проект в WORTH Partnership ProjectПроектът WORTH е инициатива, финансирана от програмата COSME на Европейския съюз. Тази програма има за цел да създаде транснационално и междусекторно сътрудничество между дизайнери (модни, продуктови и индустриални дизайнери), занаятчии, производители от малки и средни предприятия, технологични фирми, стартиращи фирми и създатели от 27-те страни членки на ЕС и други държави, включени в програмата COSME, за разработване на уникални продукти в следните сектори: мода и текстил, обувки, кожи, мебели и декорация за дома, аксесоари и бижута.

подробно...


Спечелете 1 от 30 стипендии за магистратура по дизайн и фотография в Raffles Milano


Спечелете 1 от 30 стипендии за магистратура по дизайн и фотография в Raffles MilanoRaffles Milano, едно от най-ексклузивните училища за мода и дизайн в света, намиращо се в сърцето на Милано, отпуска 30 стипендии до 50% от таксата за обучение за магистърски курсове по моден дизайн и бизнес, фотография, визуален дизайн и комуникация, продуктов и интериорен дизайн, които започват от ноември 2022 г.

подробно...


Безплатно обучение по кръгова иконимика за младежи


Безплатно обучение по кръгова иконимика за младежиJA България предлага една възможност за всички младежи, интересуващи се от опазване на околната среда, разумно използване на ресурси и рециклиране на материали!

подробно...


Български фирми могат да се включат в eBay Growth Program


Български фирми могат да се включат в eBay Growth ProgramОнлайн гигантът eBay предлага на бълагрския бизнес уникален пакет за подкрепа за разрастване на бизнеса в световен мащаб напълно безплатно.

подробно...


Нови условия на Фонда за МСП на Службата на ЕС за интелектуална собственост 2022


Нови условия на Фонда за МСП на Службата на ЕС за интелектуална собственост 2022И през 2022 година Патентното ведомство на Република България ще продължи сътрудничеството си с Фонда за МСП на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (СЕСИС) в подкрепа на българските малки и средни предприятия (МСП).

подробно...


Новата материя Txdown - топла, лека и мека


Новата материя Txdown - топла, лека и мекаКомбинирайки едно от най-добрите творения на природата с модерната технология, TXdown е първата материя, която свързва естествен пух и пера заедно, като създава един лист, който осигурява оптимална изолация.

подробно...


Тея Симеонова и Илиян Илиев са Мис и Мистър Топ Лица на Варна 2021


Тея Симеонова и Илиян Илиев са Мис и Мистър Топ Лица на Варна 2021Конкурсът за красота Мис и Мистър "Топ Лица на Варна" по традиция се организира преди Коледа в известно варненско заведение. Събитието беше организирано от национална фешън организация "Идея Прима".

подробно...


Безплатно участие в търговска мисия с посещение на Международно изложение за мода и текстил MilanoUnica и IdeaBiella


Безплатно участие в търговска мисия с посещение на Международно изложение за мода и текстил MilanoUnica и IdeaBiellaВ периода 01-04.02.2022 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български малки и средни предприятия (МСП) в Търговска мисия с посещение на Международно изложение за мода и текстил MilanoUnica&IdeaBiella.

подробно...


Тенденции в изкуството на ноктите за есен-зима 2021


Тенденции в изкуството на ноктите за есен-зима 2021Днес ще ви запознаем с най-добрите тенденции според експертите дизайнери на нокти.

подробно...


Цвят на годината 2022 на Pantone е...


Цвят на годината 2022 на Pantone е...Pantone, глобалният авторитет в областта на цветовете и доставчик на професионални стандарти за цветове и цифрови решения за дизайнерската общност, днес представи нов син нюанс, PANTONE 17-3938 Very Pery, динамичен зеленикаво син нюанс с оживяващ виолетово-червен оттенък като Pantone Селекцията Цвят на годината за 2022 г.

подробно...


Какво е букле


Какво е буклеБукле е материя, характерна с надебелявания на нишките, подобни на малки възли, които образуват вълниста и грапава повърхност. Откроява се със следните качества: мекота, не се мачка и има способност да запазва топлина.

подробно...


Хотел Роял Спа Велинград с престижни отличия от Balkan Awards For Tourism Industry 2021


Хотел Роял Спа Велинград с престижни отличия от Balkan Awards For Tourism Industry 2021В спа столицата на Балканите – Велинград, има едно място за което всички говорят. Един хотел, който се превърна в любима дестинация на хиляди българи и чужденци, както и на редица лица от родният хайлайф, а именно Роял Спа Велинград.

подробно...


Победител в сезон 3 на маскираният певец е Виктория Георгиева (Госпожицата)


Победител в сезон 3 на маскираният певец е Виктория Георгиева (Госпожицата)След оспорвана надпревара са ясни победителите в Маскирания певец. На първо място е Вики Георгиева (Госпожицата). Втора е Крисия (Гъбарко), а на трето място - Миро (носорогът).

подробно...


Авангардни бижута в проекта "MINOAR REPRESENT"


Авангардни бижута в проекта "MINOAR REPRESENT"Дизайнерите на модния бранд “Minoar” Теодора Спасова и Йоан Гълъбов създадоха проекта “MINOАR REPRESENT”, който има за цел да обедини социално различни сфери на изкуството и културата, обвързани с естетически концепции. Проектът ще се проведе в поредица от събития в концептуалното пространство на официалния магазин на Minoar.

подробно...


Лице на петото издание на Fashion Obsession е Мис България Интернешънъл 2021 Стефани Карова


Лице на петото издание на Fashion Obsession е Мис България Интернешънъл 2021 Стефани КароваУникалният по рода си моден проект Fashion Obsession, създаден специално за ценителите на модата и висшата естетика, излъчи своето пето издание преди броени дни в морската ни столица. Организатор на модната поредица е Мира Матеева и екипът на модна агенция – VIP Fashion Grouр, а домакин - модерният клуб Vogue, където на всяко едно от изданията любителите на модата и красотата имат възможността да се запознаят отблизо с топ дизайнери от цяла България и да се насладят на най - новите им творения.

подробно...


Българска Модна Асоциация организира безплатно обучение на тема: Интернационализация на устойчиви модни брандове


Българска Модна Асоциация организира безплатно обучение на тема: Интернационализация на устойчиви модни брандовеНа 30 ноември 2021 Българска Модна Асоциация организира безплатно онлайн обучение, което е предназначено за мениджъри и специалисти по продажбите на модни и текстилни МСП, отговорни за устойчивостта/кръговата икономика и всички други, които се интересуват от повишаване на знанията относно възможностите, инструментите и стратегиите за интернационализация.

подробно...


Мис България 2021 е Сара Младенова от Шумен


Мис България 2021 е Сара Младенова от ШуменПреди минути се проведе финалът на националния конкурс за красота „Мис България“. Мис България 2021 стана Сара Младенова, мис Шумен.

подробно...


Moschino внася детска закачка в моделите за пролет/лято 2022


Moschino внася детска закачка в моделите за пролет/лято 2022Винаги можете да разчитате, че Джеръми Скот ще внесе забавление и хумор на подиума. За своята колекция Moschino пролет/лято 2022, представена по време на седмицата на модата в Ню Йорк, той направи точно това с доза носталгия по детските стихове, включително портмоне „Мери имаше малко агне“, комбинирано с кичозното „дами, които обядват“.

подробно...


Мис България 2021: Шестнадесет топ красавици ще се борят за короната


Мис България 2021: Шестнадесет топ красавици ще се борят за коронатаГрандиозният финал на националния конкурс за красота „Мис България“ ще се проведе на 20 ноември (събота) 2021, с начален час 19ч. в официалната зала на „Резиденция Диневи“, която се намира на пл. „Велчова завера“ 7 в град София.

подробно...


Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България


Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб БългарияДо 26 ноември 2021 г. български фирми от всички сектори могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO2”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.

подробно...


Модни тенденции за есен-зима 2021/2022: Топ материи


Модни тенденции за есен-зима 2021/2022: Топ материиПредставяме ви две топ материи, които определено не бива да пропускате този сезон.

подробно...


Модерните есенни цветове за ноктите през 2021


Модерните есенни цветове за ноктите през 2021Един отличен маникюр подобрява моментално настроението. Изчистените, лъскави и красиво лакирани нокти могат да украсят и тоалета и, което е по-важно, да ви накарат да се почувствате страхотно.

подробно...


Кои продукти са БИО и защо да ги консумираме


Кои продукти са БИО и защо да ги консумирамеБио продуктите са “на мода” през последните години. Те все по-често участват в съставянето на здравословни хранителни режими, на които разчитаме, за да сме здрави, винаги в добра кондиция и добро разположение на духа. Преди обаче да се втурнем да поръчваме от някой онлайн магазин, е добре да знаем какво точно означава понятието “bio” и какво отличава органичните продукти от останалите. Тази информация би ви помогнала да направите информиран избор и да откриете правилното за вас изделие, разказват от Bio Market. 

подробно...



Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 »






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи