Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Рокли дантела | Българска мода
Електронен магазин за българска мода

Fashion.bg » Автори във Fashion.bg

Автори във Fashion.bg

Тук можете да се запознаете с редакторите и авторите на публикации в Българския портал за мода Fashion.bg.

Veselka Petrova

Веселка Петрова e редактор в Българския портал за мода Fashion.bg.

Брой статии: 1113
Veselka Petrova

Изберете страница:  « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: Розово


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: РозовоЕсен-Зима 2015/2016 ще избухне във вдъхновена от грима розова гама.

Модерни ще са както ярките и наситени (по-момичешки), така и по-меките и приглушени (по-женствени) нюанси.

подробно...


Модни тенденции за Пролет-Лято 2014


Модни тенденции за Пролет-Лято 2014Вече ухае на Пролет и това е прекрасно! Очакваме с нетърпение дългите разходки сред събуждащата се природа! Ако и вие се чувствате така и искате да изглеждате свежи и модерни, ето няколко предложения как да го постигнете...

подробно...


Модни тенденции Пролет-Лято 2014: Гащеризони


Модни тенденции Пролет-Лято 2014: ГащеризониДо всички фенове на модата от 90-те - Гащеризоните отново са тук!
От Алекса Чънг и Пикси Лот през стила от улицата до подиума на Седмицата на модата в Лондон, този "важен елемент" от детството е възкресен в разнообразие от стилове за Пролет-Лято 2014 - от класически избледнял деним до сладки сукмани с принтове.

подробно...


Дамска мода: Колекция Есен-Зима 2014/2015 на Paco Rabanne


Дамска мода: Колекция Есен-Зима 2014/2015 на Paco RabanneВпечатляваща, интересна, страхотна! Така модните експерти описват колекцията за студения сезон на 2014/2015 на модна къща Paco Rabanne, представена в края на Февруари 2014 по време на Седмица на модата в Париж.
Тоалетите са с прав силует, иновативен дизайн и женствени елементи.

подробно...


Колекция Есен-Зима 2014/2015 на модна къща Chloé


Колекция Есен-Зима 2014/2015 на модна къща ChloéФренският бранд Chloé представи колекцията си за студения сезон на 2014/2015 на 2 март 2014 по време на Седмица на модата в Париж.
Творческият директор на марката Клеър Уейт Келър предлага на дамите смесица от неутрални и пастелни тонове плюс луксозни многоцветни палта от кожа с косъм.

подробно...


Топ тенденция за Пролет 2014: Прическа тип Клеопатра


Топ тенденция за Пролет 2014: Прическа тип КлеопатраПрическата на черта и с дебел бретон ще бъде хит тази пролет. Почти няма да има дама от шоубизнеса, която да не реши да пробва горещата тенденция. В момента най-атрактивната Клеопатра е Риана, следвана от нейната колежка Кейти Пери.

подробно...


Удоволствие за сетивата: Цветно шоколадово великденско яйце


Удоволствие за сетивата: Цветно шоколадово великденско яйцеНевероятният сладкар Франсоа Пере от хотел Shangri-La в Париж създаде уникален десерт, който ще бъде включен в менюто на хотела в дните около Великден 2014.
Най-новото му изобретение The Toy Egg е композиция от разноцветни рингове с високо съдържание на какао.

подробно...


На кафе с любимото влечуго


На кафе с любимото влечугоАко имате змия или гущер, едва ли ще ви пуснат в котешкото кафене в Париж, нито пък в Лондон, където стопаните на мъркащи и пухкави създания пият кафето си.
Вашето място е във Виетнам.

подробно...


Мъжка мода от Valentino за Есен-Зима 2014/2015


Мъжка мода от Valentino за Есен-Зима 2014/2015След като ви представихме колекция дамска мода Есен-Зима 2014/2015 от модна къща Valentino, сега е ред да отделим внимание и на предложенията за господата на дизайнерското дуо на бранда. Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли представиха творенията си по време на Седмица на мъжката мода в Париж.

подробно...


Цветове, точки и дантела в колекция Есен-Зима 2014/2015 на Valentino


Цветове, точки и дантела в колекция Есен-Зима 2014/2015 на ValentinoМария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли представиха дамската колекцията за студения сезон на 2014/2015 на модна къща Valentino (2 март 2014, Седмица на модата в Париж), в която продължават темата за Средновековните принцеси.

подробно...


"Загадъчен разкош" за Есен-Зима 2014/2015 от Elie Saab


"Загадъчен разкош" за Есен-Зима 2014/2015 от Elie SaabЛиванският дизайнер Ели Сааб представи своята колекция за студения сезон на 2014/2015 в понеделник (3 март 2014) по време на Седмица на модата в Париж.
Тя носи името "Загадъчен разкош" и е отговор на въпроса "А след Червения килим какво?"
Акцентът е върху ежедневното дамско облекло - изискано и елегантно.

подробно...


Кара Делевин с кинодебют в драматичен филм


Кара Делевин с кинодебют в драматичен филм21-годишната Кара ще направи своя дебют в киното с участието си в новата драма "Timeless". Звездата от модния подиум ще си партнира с актрисата Силвия Сим, която в продукцията играе нейна баба.

подробно...


В кои шест държави населението чете най-много?


В кои шест държави населението чете най-много?Най-много време над книгите, според международно проучване на "NOP World Culture Index", прекарват жителите на Индия, Тайланд, Китай, Република Филипини, Чехия и Египет.
Първенците от Индия прекарват в четене 10 часа и 42 минути седмично.

подробно...


Кейт Мос на корицата на френско мъжко издание


Кейт Мос на корицата на френско мъжко изданиеСлед като по повод 40-ия си рожден ден супермоделът Кейт Мос се съблече за корицата на списание "Плейбой", звездата реши отново да позира гола, но този път за френското мъжко издание "Lui".
Фотосесията за списанието е заснета от прочутия фотограф Тери Ричардсън, а снимката избрана за корица показва Кейт в загадъчна светлина.

подробно...


Ново мобилно приложение за заетите мъже и техните половинки


Ново мобилно приложение за заетите мъже и техните половинкиBroApp е мобилно приложение, което изпраща на момичета предварително създадени съобщения. Негови създатели са двама млади австралийци, известни като Том и Джеймс. Според тях, приложението не е разработено за мързеливи момчета, а за такива, които искат приятелките им да се чувстват обожавани. Всъщност, Том и Джеймс изпробвали изобретението си върху своите половинки в продължение на 3 месеца.

подробно...


Срамежливата Клаудия Шифър и "странната" покана на арабския принц


Срамежливата Клаудия Шифър и "странната" покана на арабския принцСупермоделът Клаудия Шифър отказала да приеме 1 милион паунда, за да излезе на вечеря с арабски принц.
Германският топмодел отказала поканата, защото я сметнала за "странна". На въпрос дали са и предлагали пари, когато е на върха на кариерата си през 90-те години, тя отговаря, че това не е било рядкост.

подробно...


Бебе с ДНК от трима родители - възможност или заплаха?


Бебе с ДНК от трима родители - възможност или заплаха?Американските здравни власти обсъждат възможността за одобряването на нов вид ин витро оплождане, използвайки ДНК от трима родители, съобщи Си Ен Ен. Според някои учени методът ще е опит да се предотвратят наследствени заболявания, смъртоносни болести или тежки респираторни проблеми.

подробно...


Грим предложения от IMFW за Есен-Зима 2014/2015 и как да си ги направите сами


Грим предложения от IMFW за Есен-Зима 2014/2015 и как да си ги направите самиДнес ще ви предложим 11-те най-добри грим визии от Седмицата на модата в Милано (Italy Milan Fashion Week, 19-24 февруари 2014), по време на която бяха представени колекциите за следващия студен сезон на едни от най-утвърдените модни марки в света.
Класацията е на британското издание на списание ELLE, а ние ще я придружим с описание как да постигнете всяка от визиите.
Да започваме...

подробно...


Дамска мода от Missoni за Есен-Зима 2014/2015


Дамска мода от Missoni за Есен-Зима 2014/2015Италианската модна къща Missoni, популярна с пъстроцветните си плетени модели, представи дамската си колекция за Есен-Зима 2014/2015 на 23 февруари 2014 по време на Седмица на модата в Милано.
"Много женствено момиче с мъжко овърсайз палто", каза за визиите от новата си колекция дизайнерката на марката Анджела Мисони преди старта на модното шоу.

подробно...


Джейн Сиймур и Жаклин Бисе: "Искам да остарявам с грация"


Джейн Сиймур и Жаклин Бисе: "Искам да остарявам с грация""Исках да имам собствено лице" - Джейн Сиймур (63) и Жаклин Бисе (69) говорят открито срещу ботокса и други "подмладяващи" процедури
Много Холивудски актриси на възраст над 30 години се поддават на натиска да поддържат младежки вид, прибягвайки до корекции. Но прекрасните Джейн Сиймур и Жаклин Бисе казват, че са твърдо решени да остареят естествено.

подробно...


Бивши половинки на сватбата - да или не?


Бивши половинки на сватбата - да или не?Сватбите са създадени, за да отпразнуват любовта между двама души. Проведено наскоро проучване показва, че на сватбата присъстват повече от двама сексуални партньори.
То разкрива тайните на съвременното общество. 60% от младоженците са спали с най-малко двама от гостите на сватбата си.

подробно...


14 причини да включвате краставиците редовно в менюто си


14 причини да включвате краставиците редовно в менюто сиПролетта наближава и скоро на пазара ще се появят вкусни и полезни пресни краставици. Време е да обърнем внимание на ползотворното им влияние върху нашето тяло.
Краставиците са четвъртият най-отглеждан зеленчук в света и са една от най-добрите храни (често определяни и като супер храна) за цялостното здраве на организма.
Ето защо е така...

подробно...


Вълшебна приказка за дамите през Есен-Зима 2014/2015 от Dolce & Gabbana


Вълшебна приказка за дамите през Есен-Зима 2014/2015 от Dolce & GabbanaСветовноизвестното модно дуо Доменико Долче и Стефано Габана представи колекцията си дамско облекло за студения сезон на 2014/2015 в неделя (23 февруари 2014) по време на Седмица на модата в Милано.
Ключови думи:
Гугли, Феи, Цветя, Шлемове, Ключове, Светулки, Вълшебства, Елфи, Животни, Сънища, Тайна градина, Романтика, Чайковски.

подробно...


Среща с гаджето vs Излизане с приятелки


Среща с гаджето vs Излизане с приятелкиНово проучване показа, че 4 от 10 жени признават, че ако трябва да избират между среща с приятелките или с гаджето, ще изберат приятелките. А също така, че представителките на нежния пол полагат повече труд за разкрасяване за излизане с приятели, отколкото за романтична среща...

подробно...


Мъжете с по-дълбок и жените с по-висок глас са по-привлекателни за противоположния пол


Мъжете с по-дълбок и жените с по-висок глас са по-привлекателни за противоположния полГосподата, които използват кратки думи и говорят лаконично, са по-атрактивни, защото изглеждат по-мъжествени. Тихите привлекателни мъже имат също така по-дълбок глас, подобно на актьора Джордж Клуни.
Много предпочитани са "задъханите" женски гласове като на Мерилин Монро. Задъханият глас с по-тънки гласни струни подсказва младост и здраве.

подробно...


Играйте тетрис, ако искате да отслабнете


Играйте тетрис, ако искате да отслабнетеЗа хората, които са на диета, е полезно да играят класически игри, като тетрис.
Според учените, само 3 минути игра разсейват мозъка от мисълта за глад. Игрите разсейват човек и той няма време, за да си представя храна, алкохолни напитки или цигари.

подробно...


Как влияе бельото на усещането за женственост и сексапил у дамите?


Как влияе бельото на усещането за женственост и сексапил у дамите?Ново проучване на университета в Лестър, Англия дава интересен поглед към това как дрехите могат да определят женствеността. Изследването обаче отива малко по-навътре (буквално) разглеждайки как различните видове бельо, а не толкова връхните дрехи, влияят на усещането на жената за собствената и женственост.
Въпреки че бельото обикновено е скрито под дрехите, авторите твърдят, че за жената, която го носи, то може да е от ключово значение за чувството и за сексапилност.

подробно...


Основната причина за главоболие е стресът


Основната причина за главоболие е стресътНово проучване показва, че в голяма част от случаите на главоболие причина за болката е натрупаният стрес. От своя страна пък главоболието предизвиква по-силно натрупване на стрес и още главоболия.
Хората, изложени на силен стрес, имат 6% повече дни с главоболие, показва изследване на Американската академия по неврология.

подробно...


Флорални мотиви и прав силует за Пролет-Лято 2014


Флорални мотиви и прав силует за Пролет-Лято 2014Както екипът ни вече ви съобщи флоралните принтове са топ тенденция за Пролет-Лято 2014. Днес сме ви подбрали няколко стилни и елегатни предложения с прав, изчистен силует и актуални флорални мотиви, които биха били чудесно попълнение в гардероба на всяка дама за предстоящия топъл сезон:

подробно...


Монохромни десени и злато за дамите през Есен-Зима 2014/2015 от KTZ


Монохромни десени и злато за дамите през Есен-Зима 2014/2015 от KTZKTZ - модният бранд на Мариян Пейоски (македонски дизайнер, наричан от критиците "новият Маккуин") - бързо набира популярност, представяйки набиващи се на очи тоалети, вдъхновени от страстта му към музиката и пътуванията.
Във вторник (18 февруари 2014) по време на Седмица на модата в Лондон, KTZ представи новата си смела и дръзка дамска колекция за сезон Есен-Зима 2014/2015, в която си дават среща Изтока и Запада.

подробно...


Елегантността на 30-те години в "100" на Ханибал Лагуна


Елегантността на 30-те години в "100" на Ханибал ЛагунаПредставил първите си дизайни преди 28 години и създал 99 колекции до миналия сезон, дизайнерът Ханибал Лагуна показа "100" - колекция (Есен-Зима 2014/2015) вплела в себе си същността, характерна за марката още от самото и създаване - завръщане към изразителността и смисълът на класическото скрояване и ушиване на дрехите като част от творческия процес, в който има диалог между клиента и шивача.

подробно...


Дамска мода от Burberry Prorsum за Есен-Зима 2014/2015


Дамска мода от Burberry Prorsum за Есен-Зима 2014/2015Кристофър Бейли (творческият директор на Burberry) представи колекция дамска мода за Есен-Зима 2014/2015 в понеделник (17 февруари 2014) по време на Седмица на модата в Лондон.

Вдъхновение за работата си Бейли е почерпил от Charleston Farmhouse в Съсекс, Англия - дом на артисти като Ванеса Бел и Дънкан Грант.

подробно...


Ботуши до бедрото и зимни цветя от Temperley London за Есен-Зима 2014/2015


Ботуши до бедрото и зимни цветя от Temperley London за Есен-Зима 2014/2015От основаването на модния си бранд Temperley London през 2000 година, Алис Темпърли се е превърнала в една от най-известните британски модни дизайнерки.
Temperley London представи колекцията си за Есен-Зима 2014/2015 вчера (16 януари 2014) по време на Седмица на модата в Лондон.

подробно...


Carolina Herrera за Есен-Зима 2014/2015


Carolina Herrera за Есен-Зима 2014/2015"Няма никакви препратки към миналото - опитвам се да пристъпя към бъдещето!", каза световноизвестната модна дизайнерка Каролина Ерера за колекцията си за Есен-Зима 2014/2015, представена на 10 февруари 2014 в Ню Йорк, по време на Mercedes-Benz Fashion Week.
Каролина предлага на дамите както ежедневно така и вечерно облекло...

подробно...


Потвърдено: Господата са по-големи клюкари от дамите!


Потвърдено: Господата са по-големи клюкари от дамите!Мъжете изобщо не могат да пазят тайна и изглежда са по-големи клюкари от жените, установи британско проучване.
Противно на твърдението, че дамите не могат да задържат нищо в себе си и бързат веднага да се разтоварят пред някоя приятелка, мъжете са тези, които първи разгласяват строго конфиденциална информация.

подробно...


Плетива, пайети и "Междузвездни войни" за Есен-Зима 2014/2015 от Rodarte


Плетива, пайети и "Междузвездни войни" за Есен-Зима 2014/2015 от RodarteЗа израстналите в Калифорния сестри Кейт и Лаура Маливи - дизайнерското дуо зад марката Rodarte - сагата "Междузвездни войни" е била "голяма мания". Те са решили да и отдадат заслуженото в колекцията си за сезон Есен-Зима 2014/2015, включвайки в някои от тоалетите си образите на Люк Скайуокър, C-3PO, R2-D2 и Йода.
Колекцията беше представена на 11 февруари 2014 в Ню Йорк по време на Mercedes-Benz Fashion Week.

подробно...


Откриха формулата на щастливия брак!


Откриха формулата на щастливия брак!Тайната за щастливия брак е да се целувате, да казвате "обичам те" десет пъти седмично и да излизате на среща три пъти в месеца, установи американско проучване.
Изследването на 1 000 американци показва още, че три изненадващи романтични жеста и десет дълбоки и смислени разговора на месец са от ключово значение за хармонична връзка.

подробно...


Chanel с предпремиера в Дубай на колекция Пролет-Лято 2015


Chanel с предпремиера в Дубай на колекция Пролет-Лято 2015Следващото ревю предпремиера на Карл Лагерфелд Пролет-Лято 2015 ще бъде в Дубай. Събитието ще се проведе на 13 май 2014, когато температурите в емирата са около 37 градуса по Целзий.
Марката Chanel е известна с представяне на предпремиерните си ревюта в отдалечени дестинации и нестандартни локации от Маями през Сингапур до Лос Анджелис и Далас. Модното шоу ще бъде в меката на модата в Дубай.

подробно...


Денят на влюбените не е много, много - но не е и чак толкова!


Денят на влюбените не е много, много - но не е и чак толкова!Много хора искат Денят на влюбените да бъде съвършен, без проблеми и непредвидени обстоятелства. Идеята за перфектен празник почти винаги се оказва разрушена, а голяма част от хората, почитащи Свети Валентин изпадат в депресия.
"Унищожители" на деня на влюбените могат да бъдат всички най-обикновени неприятни преживявания, например да нямаш с кого да излезеш, или пък партньорът да забрави за празника, друг неприятен развой е той/тя да закъснее или въобще да не се появи.

подробно...


Кой е Свети Валентин?


Кой е Свети Валентин?Знае се, че Свети Валентин е бил изгорен на клада в края на ІІІ век сл.Хр.
Ето обаче 6 по-малко известни факта за живота на светеца:
1. Свети Валентин, на който е посветен празникът, всъщност може би са двама различни мъже...

подробно...


Мозъкът и имунната ни система - съвършените лечители


Мозъкът и имунната ни система - съвършените лечителиБеше доказано, че наред с всички познати ни функции на мозъка, този орган е истински завод за лекарства. Той е способен да нареди по избор биосинтеза на сънотворни, обезболяващи, антибиотици, лекарства за лечение на рак, опиати, алкохол, кофеин, канабис, дори LSD според моментните нужди. Или по-точно казано, той упражнява тази фармацевтична дейност непрекъснато в ежедневието. "Всеки ден, всеки човек е нападан от микроби, стрес или тайно от ракови клетки, от които се освобождава, без да го съзнава", казва д-р Патрик Льомоан, психиатър и специалист по плацебо ефекта.

подробно...


Свети Валентин е идеален за зачеване на здраво бебе


Свети Валентин е идеален за зачеване на здраво бебеБебетата, заченати в деня на влюбените, са най-малко застрашени от множествена склероза, разкри водеща благотворителна организация.
Според Shift.ms жените, чиято бременност обхваща летните месеци, абсорбират голяма доза витамин D от силното слънце, което според изследванията има положително въздействие върху развитието на имунната система.

подробно...


Клаудия Шифър: Внимателна съм към тялото си и то се отнася внимателно към мен


Клаудия Шифър: Внимателна съм към тялото си и то се отнася внимателно към менМоделът Клаудия Шифър полага ежедневни грижи за тялото си и се старае винаги да поддържа добрата си форма.
43-годишната звезда споделя, че приоритет за нея е да бъде здрава и слаба, а това постига със здравословен режим на хранене и всекидневни тренировки. Сред любимите упражнения на модела е ходенето пеш на свеж въздух.

подробно...


Луксозна мъжка мода: Колекция Есен-Зима 2014/2015 на Louis Vuitton


Луксозна мъжка мода: Колекция Есен-Зима 2014/2015 на Louis VuittonЛукс е думата, която описва най-добре колекцията за сезон Есен-Зима 2014/2015 на известната френска модна къща Louis Vuitton, която беше представена на 16 януари 2014 по време на Седмица на модата в Париж.
Колекцията е в джентълменски стил - изчистени и класически силуети, като цветовата палитра включва тъмно синьо, бежово, сиво, кафяво, патладжанено, бордо и естествено непреходното черно.

подробно...


Новата романтика - изхвърляне на боклука и спускане на капака на тоалетната чиния


Новата романтика - изхвърляне на боклука и спускане на капака на тоалетната чинияИзхвърлянето на боклука, оправянето на леглото и спускането на капака на тоалетната чиния са сред нещата, които съвременните мъже намират за романтични, установи британско проучване.

подробно...


Смелост, талант, вдъхновение и традиция в колекциите от изложба "Етична мода"


Смелост, талант, вдъхновение и традиция в колекциите от изложба "Етична мода""Аз на всички казвам, че най-добрите дизайнери са младите дизайнери, студентите по мода, те са най-креативни, не са обременени. Това, което те предлагат е най-свежо и най-адекватно на това, което наричаме стил", заяви професор Любомир Стойков.
На 7 февруари 2014 в бизнес сградата "Сердика" (София) магистрите от специалност "Мода" от Националната художествена академия представиха четири експериментални модни колекции, обединена в изложбата "Етична мода".

подробно...


За продуктивността ни няма нищо по-хубаво от лошото време


За продуктивността ни няма нищо по-хубаво от лошото времеУчените от Университета в Харвард са открили, че лошото време ни прави по-съсредоточени и по-продуктивни, а през топлите, слънчеви дни продуктивността силно намалява.
Когато времето е лошо, хората се съсредоточават по-добре върху работата си, не защото са сърдити заради лошото време, а защото мислят по-малко за странични неща, за това какво биха правили, ако са навън в хубавото време.

подробно...


5 съвета как да поддържате дома си модерен и стилен


5 съвета как да поддържате дома си модерен и стиленВинаги има най-нова и най-модерна вещ, мебел, цвят или стил, които ви призовават да актуализирате домашния интериорен дизайн.
Това може да се окаже доста скъпо начинание. Добрата новина е, че има начин да спазвате модата в декора на дома без да се налага да похарчите по-голямата част от парите, които сте изкарали с труд. Рецептата е...

подробно...


Котката като рисков фактор за човешкото здраве


Котката като рисков фактор за човешкото здравеПроучване доказа, че котките могат да "инжектират" бактерии дълбоко в ставите и тъканите, където има перфектна почва за развитие на инфекция. За това всеки ухапан от котка трябва да отиде на лекар, независимо колко незначителни изглеждат следите от зъбите на котето.

подробно...


Мъжка мода: Колекция Есен-Зима 2014/2015 от Versace


Мъжка мода: Колекция Есен-Зима 2014/2015 от VersaceВ мъжката колекция на модния гигант Versace за Есен-Зима 2014/2015 мотоциклетистите са новите каубои - изцяло в кожа и деним.
Мъжът Versace е млад, освободен, провокативен и безстрашен.
Цветовете са предимно черно, бяло, кафяво, червено, сиво, синьо и тъмно зелено.

подробно...


Как е преборила депресията Лейди Гага?


Как е преборила депресията Лейди Гага?Лейди Гага: "Направо не можех да се понасям. Светлината ми беше угаснала. Мислех си, че умирам. Но се насилих да се фокусирам върху хубави неща и с настъпването на януари започнах да се съвземам. Казах си: "Каквото и да ти е останало, дори една-единствена молекула светлина, ти трябва да я откриеш и да я мултиплицираш. Трябва да го сториш - заради самата теб, заради музиката си, заради феновете си, заради семейството си".

подробно...


Тайните за здраве и дълголетие на най-възрастните хора по света


Тайните за здраве и дълголетие на най-възрастните хора по светаЛекарите казват, че здравословните навици ще ви помогнат да доживеете до 85, но как да живеете по-дълго от това? Нека се обърнем към тези, които са го постигнали и да видим как са успели...

подробно...


Колекция мъжка мода за Есен-Зима 2014/2015 от Givenchy


Колекция мъжка мода за Есен-Зима 2014/2015 от GivenchyИталианският моден дизайнер Рикардо Тиши, който е част от екипа на луксозния френски бранд Givenchy от 2005, е бил голям фен на баскетбола като малък. Това ясно пролича в колекцията на модния гигант за студения сезон на 2014/2015, която беше представена на 17 януари 2014 по време на Седмицата на модата в Париж. Модният подиум беше преобразен в игрище, а моделите имаха мрежа като за баскетболен кош на лицата си.

подробно...


Ключът към дълголетието зависи от пола


Ключът към дълголетието зависи от полаОказва се, че лошият сън е основен рисков фактор за представителите на силния пол. Той води след себе си затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови проблеми, исхемична болест на сърцето и други.
За жените, добрият сън е от значение само ако менюто им включва достатъчно количество витамин В6, който се съдържа в месото, бананите, шам-фъстъка и чесъна.

подробно...


Знаменитостите в бяло през Есен-Зима 2013/2014


Знаменитостите в бяло през Есен-Зима 2013/2014Както екипът ни ви съобщи преди време белият цвят е топ тенденция за сезон Есен-Зима 2013/2014. Доказателство за това е, че той не само присъства в колекциите на някои от най-известните и утвърдени световни дизайнери, а и много често е избиран от звездите за официални събития, на които са присъствали.
Ето няколко примера за изискана и стилна визия в бяло...

подробно...


"Водни лилии" от Emporio Armani за Пролет-Лято 2014


"Водни лилии" от Emporio Armani за Пролет-Лято 2014Италианският моден бранд Emporio Armani представи колекцията си дамски облекла за топлия сезон на 2014 по време на Седмицата на модата в Милано (септември 2013) - общо 94 тоалета.
Джорджо Армани е нарекъл колекцията си "Водни лилии", защото е почерпил вдъхновение за нея от "повърхността на спокойни или ромолящи води, в които се отразяват сенките на растения, цветя и облаци".

подробно...


Има ли връзка между нивата на кръвната захар и паметта на човек?


Има ли връзка между нивата на кръвната захар и паметта на човек?Високите нива на кръвната захар, дори при лица, които не страдат от диабет, допринася за загуба на паметта.
Изводът е на американски учени, изследвали 141 души със средна възраст 63 г. Никой от участниците в експеримента не страдал от диабет. На всички тях бил направен кръвен анализ, с цел определяне нивото на глюкоза.

подробно...


Четката за зъби, ключът на лампата и дистанционното на телевизора са сред най-мръсните неща вкъщи


Четката за зъби, ключът на лампата и дистанционното на телевизора са сред най-мръсните неща вкъщиЧетката за зъби в банята и копчетата на фурната в кухнята са едни от най-замърсените места в дома ви, които често пренебрегвате, когато чистите.
В хола вредителите полепват най-много по-дистанционното и ключа на лампата. "Вашето дистанционно е по-мръсно от тоалетната. Затова редовно го почиствайте с антибактериален спрей".

подробно...


Модерните цветове в дамския гардероб за Есен 2014 от Trend Council


Модерните цветове в дамския гардероб за Есен 2014 от Trend CouncilTrend Council (нишовата онлайн организация, която предлага услуги в областта на прогнозирането и подпомага собствениците при вземането на адекватни и точни решения за своя бизнес, предоставяйки им ценна информация за цветовете и модните тенденции, базирана на фактически анализи на световните лидери в модната индустрия) обяви прогнозата си за цветовете, които ще бъдат модерни за дамския гардероб през Есен 2014.

подробно...


Нова тенденция в маникюра за 2014 - 3D лак за нокти


Нова тенденция в маникюра за 2014 - 3D лак за ноктиНова тенденция сред лаковете за нокти извежда на преден план въображението и релефа.
Авторките на новото изкуство са дигиталните художнички от Ню Йорк Сара Алад и Демера Форд. Екипът работи под името "Лазерни момичета" и демонстрира своите забавни и нестандартни модели в блога си.

подробно...


Награди "Грами" 2014 - пайети и много блясък


Награди "Грами" 2014 - пайети и много блясъкРоклите с пайети и метални отблясъци доминираха под прожекторите в Лос Анджелис, където пред изминалата нощ се проведе церемонията по раздаването на най-престижните награди в музикалната индустрия Grammy.
Кънтри певицата Тейлър Суифт блестеше в рокля на Gucci в бляскава сива гама. Тоалетът бил идеално комбиниран със сребърни обеци и прибрана на опашка коса.

подробно...


Дамска мода: Колекция Пролет-Лято 2014 на Blumarine


Дамска мода: Колекция Пролет-Лято 2014 на BlumarineКолекцията за топлия сезон на 2014 на модна къща Blumarine, представена по време на Седмицата на модата в Милано (септември 2013) е "скрита градина в лятна нощ", както я описва самата дизайнерка на марката Анна Молинари.
Творенията и включват пеперуди тип дантела, тюл на бели точки и втъкани в плата детайли в нюанси на коралово и златисто, които правят тоалетите наистина свежи и симпатични. Но това далеч не е всичко...

подробно...


Доктор Цветеслава Гълъбова е "Мисис баба" 2014


Доктор Цветеслава Гълъбова е "Мисис баба" 2014Вчера, на Бабинден, 47-годишната Цветеслава Гълъбова се окичи с титлата "Мисис баба" 2014.
Освен красива баба на момченце, Цветеслава е повече от 20 години психиатър, а от 5 години е и директор на психиатричната болница "Св. Иван Рилски". "Баба е титлата, която всяка жена трябва да носи с достойнство, защото нашите внуци имат нужда от нас и нашите съвети, които не искат да приемат, но ние сме тук за да ги подкрепяме и да не забравяме, че нашата работа е да сме до и зад тях в трудните моменти", каза Цвети при представянето си в конкурса.

подробно...


Как да се справим със стреса, депресията и нещастието - храна, цигари, медикаменти, медитация?


Как да се справим със стреса, депресията и нещастието - храна, цигари, медикаменти,  медитация?Голяма част от хората просто правят каквото трябва, за да преживеят деня. Въпреки, че звучи тъжно и отчайващо, трябва да признаем, че в съвременното общество много от хората прекарват дълги години (а някои и целия си живот) в това състояние. Като се има предвид броя на хората с депресия или свръх тревожност, не е изненадващо, че фармацевтичната индустрия е толкова печеливша.

подробно...


Колекция дамска мода за Пролет-Лято 2014 от Carolina Herrera


Колекция дамска мода за Пролет-Лято 2014 от Carolina HerreraЗа колекцията си за топлия сезон на 2014 дизайнерката Каролина Ерера е почерпила вдъхновение от работата на сънародниците си Jesús Rafael Soto и Carlos Cruz-Diez, творили в сферата на кинетичното и оптично изкуство и техните проекти от 50-те и 60-те години на ХХ век.
"Ще бъдете замаяни! Става дума за кинетично изкуство - грабващо окото е!" бяха думите на самата дизайнерка.

подробно...


Слънце срещу високо кръвно налягане


Слънце срещу високо кръвно наляганеСлънчевата светлина спомага за намаляването на кръвното налягане, показва ново проучване.
Британски учени са открили, че излагането на слънчевата светлина променя нивото на азотен оксид в кожата, разширява кръвоносните съдове и по този начин облекчава хипертонията.

подробно...


Гените определят кога сме активни и кога ни се спи


Гените определят кога сме активни и кога ни се спи"Независимо дали ни харесва или не, нашите родители са ни предали по наследство времето, когато трябва да си легнем, за да се чувстваме добре. Този момент е предопределен от гените ни", казват специалистите.
Всички ние имаме вътрешни часовници, но не всички часовници са еднакви, затова някои хора имат нужда да си легнат рано, а други се събуждат падне ли нощта.

подробно...


Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2014 на Etro


Колекция мъжка мода за Пролет-Лято 2014 на EtroДнес ще се спрем на колекцията за топлия сезон на 2014 на модна къща Etro, представена по време на Седмицата на мъжката мода за Пролет-Лято 2014 в Милано (юни 2013).
Новата мъжка колекция на бранда е вдъхновена от образа на Зоро, аржентинските гаучоси и традиционните мексикански състезания по езда (charreada/charrería). На сцената присъстваха мексикански бандити, мариачи, китари, някои от моделите имаха нарисувани мустаци.

подробно...


Диетичните напитки като причина за напълняване


Диетичните напитки като причина за напълняване"Привържениците на течности без захар са привърженици и на по-апетитни и големи закуски", сочат резултатите от американско изследване.
Изследователите откриха, че подсладителите нарушават контрола на сладките сензори в мозъка и по този начин му пречат да изпраща сигнали до тялото за точното количество храна от което се нуждае. В резултат, консумацията на подобни напитки увеличава хранителния прием.

подробно...


Кейт Мос на 40 и с нова биография


Кейт Мос на 40 и с нова биографияЖивотът на супермодела Кейт Мос ще бъде разказан на хартия от Крис Робъртс.
Новината за книгaта идва точно навреме за 40-тия рожден ден на супермодела.
Мос навършва 40 години днес (16 януари 2014) и с повод или не тя неколкократно се е сблъсквала с нелюбезни папараци или е попадала в жълтите колонки на списанията.

подробно...


Мъжка мода: Колекция Пролет-Лято 2014 на Dolce & Gabbana


Мъжка мода: Колекция Пролет-Лято 2014 на Dolce & GabbanaДнес ще се спрем на пролетно-лятната колекция на прочутото италианско модно дуо Доменико Долче и Стефано Габана за 2014, представена по време на Седмицата на модата в Милано (Септември 2013).
Сицилианската митология и пътуването на Одисей са главното вдъхновение на дизайнерите.

подробно...


Световно известен перуански фотограф с почетен Орден на Британската империя


Световно известен перуански фотограф с почетен Орден на Британската империяФотографът Марио Тестино бе удостоен с почетен Орден на Британската империя, съобщава Би Би Си.
Световно известният фотограф, който е роден в Перу, получи почетния орден за работата си в областта на фотографията и благотворителната дейност.

подробно...


Кое предпочитат хората - да останат с наднормено тегло или да спазват хранителен и тренировъчен режим?


Кое предпочитат хората - да останат с наднормено тегло или да спазват хранителен и тренировъчен режим?Един на всеки пет възрастни с наднормено тегло предпочита да остане дебел, отколкото да се подложи на диета. Това откри британско допитване.
Около 17% от анкетираните казват, че никога не са опитвали да отслабнат, а 48 на сто са се примирили с наднорменото си тегло, защото нямат волята за диета.

подробно...


12 съвета за красиви ръце


12 съвета за красиви ръцеДен и нощ, вкъщи или навън, лято или зима, ръцете винаги са изложени на влиянието на околната среда. Тези няколко простички съвета за грижа за ръцете и ноктите, няма да позволят напуканата кожа и чупещите се нокти да помрачават настроението ви...

подробно...


"Златен глобус" 2014 - тоалетите на звездите


"Златен глобус" 2014 - тоалетите на звездитеВечерта на Златните глобуси започна доста "мокро", след като се спука канализационна тръба и наводни червения килим, но това не попречи на звездния блясък в Бевърли Хилс, който се излъчваше от 71-та церемония по раздаването на наградите "Златен глобус".
Актрисата Рийз Уидърспуун, певицата Тейлър Суифт и актрисите Ейми Адамс и Амбър Хард успяха да заковат погледите с рокли с висока талия и голи рамене, но в различни цветове.

подробно...


Медитация срещу стрес, болка и депресия


Медитация срещу стрес, болка и депресияОсъзнатата медитация (Mindfulness meditation, Vipassana или Insight Meditation) е един прост и ефективен начин, с който можете да намалите нивото на стреса, отчаянието и болката. Представлява форма на медитация, предназначена да развива умението ни да обръщаме внимание на вътрешните и външните си преживявания с приемане, търпение и състрадание чрез концентриране върху настоящия момент.

подробно...


Как да си избираме кисело мляко?


Как да си избираме кисело мляко?Киселото мляко се смята за една от храните с най-голяма хранителна стойност и с големи ползи за здравето. Има обаче и един "капан", тъй като тази полезна храна лесно може да се превърне в нездравословен микс.
С толкова много възможности, които съществуват по рафтовете на магазините, как може да сте сигурни, че сте избрали правилно?

подробно...


Домашни лекове, препоръчани от лекари


Домашни лекове, препоръчани от лекари556 от най-добрите лекари и здравни експерти в света от най-престижните медицински институции на Земята се обръщат отново към Майката Природа и ни дават съвети за домашно лечение с напълно естествени средства.
Днес ще се спрем на някои от тях, публикувани в книгата "The Big Doctors Book of Home Remedies" ("Книгата на големите лекари за домашни лекове")...

подробно...


За да сте сити по-дълго хапнете половин авокадо


За да сте сити по-дълго хапнете половин авокадоСпоред експертите авокадото намалява усещането за глад между храненията. Половин авокадо на обяд изпитано задържа чувството за ситост по-дълго.
Изследването сравнява обяд, комбиниран с авокадо, и такъв, в който плодът отсъства. Резултатите показват, че авокадото стимулира чувството за ситост, инсулина в тялото и кръвообръщението.

подробно...


Сандра Бълок с 4 отличия от People's Choice Awards 2013


Сандра Бълок с 4 отличия от People's Choice Awards 2013Юбилейната 40-а церемония за връчване на престижните отличия People's Choice Awards ("Изборът на публиката") за 2013 година се състоя вчера (8 януари 2014) в театър "Нокиа" в Лос Анджелис, Калифорния.
Американската актриса Сандра Бълок триумфира като спечели най-много награди и победи в 4 от 5-те категории, в които беше номинирана, включително "Любима филмова актриса".

подробно...


И днес отслабваме с диети от древността


И днес отслабваме с диети от древносттаКакто знаем: "Всичко ново е добре забравено старо".
Оказва се, че диетите на днешните знаменитости са измислени още през Средновековието и то от монаси и отшелници.
Професор по история от университета в Ланкастър е направил дълго проучване по темата.

подробно...


Фантастична реалност - смарт бъдещето на хранително-вкусовата промишленост


Фантастична реалност - смарт бъдещето на хранително-вкусовата промишленостБъдещето на храненето включва холограмни готвачи, умни ножове и чипс от яйчен белтък. Това сочи проучване на британска компания, изучаваща развитието на хранително-вкусовата индустрия.

подробно...


9 причини да ядете картофи по-често


9 причини да ядете картофи по-честоСпециалистите по хранене казват, че картофите не са само вкусно допълнение към менюто ни, а и източник на много ползи за организма. Прегледайте списъка с плюсовете от хапването на картофки и помислете как да ги приготвите довечера...

подробно...


Как да запазим мотивацията си да се храним здравословно?


Как да запазим мотивацията си да се храним здравословно?Новата година настъпи и сигурно много от вас са си обещали през 2014 да се отърват от някои лоши навици и да прибавят полезни такива в ежедневието си.
Започнали сте изпълнението (този път твърдо решение да успеете) на поставените цели - справяте се отлично ден, два, три, но изкушенията дебнат отвсякъде - гости у приятели, имен ден на роднина, рожден ден на колежка. Как да запазите мотивацията си да се придържате към здравословното хранене?

подробно...


Колко истински близки приятели можем да имаме?


Колко истински близки приятели можем да имаме?Има естествена граница за броя приятели, с които можем да общуваме, показва ново проучване.
Дори в днешния свят на мобилни телефони, електронна поща, социални мрежи, които позволяват да имаме стотици приятели, ние прекарваме времето си с много малък кръг от близки и роднини.
Освен това приятелите може да идват и да си отиват, но броят им остава приблизително същият.

подробно...


Кристен Стюарт с фотосесия за новия аромат на Balenciaga


Кристен Стюарт с фотосесия за новия аромат на BalenciagaАктрисата Кристен Стюарт засне рекламна фотосесия на новия парфюм на модната марка Balenciaga.
23-годишната актриса позира гола до кръста за черно-бялата фотосесия. По нея има само цветя, виещи се по голата и кожа. Идеята на фотографите създава много екзотична и чувствена концепция за представянето на парфюма "Rosabotanica".

подробно...


Зимна заплаха за дихателните пътища: Мъгла


Зимна заплаха за дихателните пътища: МъглаМъглите са опасни най-много за хората с вирусни инфекции или с дихателни заболявания. Това каза пред "Труд" професор Камен Плочев, началник на Клиниката по инфекциозни болести във ВМА.
Рискът идва оттам, че мъглата представлява кондензирана пара, която се разстила до почвата, т.е. на нивото, на което дишаме. Около самите водни частици обаче се събират други твърди прахообразни частици, а също вируси и бактерии.

подробно...


L'Oreal Professionnel с ново рекламно лице


L'Oreal Professionnel с ново рекламно лицеКирстен Дънст стана първата чужденка, избрана за лице на френската марка L'Oreal Professionnel.
Актрисата ще участва в три рекламни кампании през 2014 година и в няколко реклами за линиите "Tecni-Art", "Beach Waves" и "Absolut Repair Limpidium".

подробно...


Тенденция при мъжките прически за 2014: Русо


Тенденция при мъжките прически за 2014: РусоВсе по-голям става броят на мъжете, които посягат на естествения си цвят. Изглежда, че силният пол се вдъхновява за промяна във външния вид най-вече от известни модели и актьори.
Актьорът Райън Гослинг се спряга за един от виновниците, вдъхновили нашумялата тенденция.

подробно...


Оранжеви храни за крепко здраве


Оранжеви храни за крепко здравеОранжевите храни имат прекрасни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни.
Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините.

подробно...


Как различните емоции влияят на човешкия организъм?


Как различните емоции влияят на човешкия организъм?Страх, любов, удоволствие, радост. Емоциите влияят не само на умствената дейност, но и на целия организъм на човека. За да разберат по-добре това явление, финландски изследователи са картографирали телесните промени, причинени от различните чувства.
Радостта предизвиква топлина в цялото тяло. Какво правят с тялото ни другите емоции?

подробно...


2014 - годината на Дървения Кон


2014 - годината на Дървения КонСпоред Китайския зодиак, 2014 е годината на Коня. Тя ще настъпи на 31 януари 2014 и ще продължи до 18 февруари 2015.
Наричана е още годината на Зеления Кон или на Дървения Кон. Това е така, защото китайският календар е с дървовидна структура и е свързан със системата на Петте елемента - дърво, огън, метал, земя и вода.

подробно...


11 ползи за здравето от редовното хапване на тиквени семки


11 ползи за здравето от редовното хапване на тиквени семкиТиквата несъмнено е вкусна и полезна. Но не само това - независимо дали сте решили да я приготвите като гарнитура към вечерята, като десерт или за украса за Хелоуин, не забравяйте да запазите семките! Не изхвърляйте на боклука всички здравословни ползи, които могат да ви донесат.

подробно...


Коледният обяд по света


Коледният обяд по светаТрадиционният британски обяд на Коледа е най-нездравословният в Европа с цели 7 000 калории, показва ново изследване.

Типичният обяд на жителите на Острова на 25 декември се състои от 30% захар и съдържа още 69 грама мазнини и 211 грама въглехидрати.

подробно...


Ани Владимирова за жените, семейството и кариерата


Ани Владимирова за жените, семейството и кариератаСемейството беше отричано дълго. Сега отново е поставено на пиедестал, но в крайна сметка, за да го има толкова хилядолетия, това не е случайно. Това каза пред БГНЕС психологът Ани Владимирова. Според нея колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата.

подробно...


Фабриката за мъжки костюми "Ричмарт" със специална награда от конкурса "Сграда на годината"


Фабриката за мъжки костюми "Ричмарт" със специална награда от конкурса "Сграда на годината"На тазгодишното издание на националния конкурс "Сграда на годината" бяха връчени 24 отличия.
В категория "Производствени сгради" фабриката за мъжки костюми "Ричмарт" на един от най-големите производители в сферата на мъжката мода в България - фирма "Топ Ман Русе", бе отличена със специална награда, като първата сграда в страната със системата за прозоречна автоматизация TipTronic - нощно охлаждане, комбинирано с функция топло- и димоотвеждане (ВСОДТ).

подробно...


7 храни, към които да не посягате на закуска


7 храни, към които да не посягате на закускаДа се закусва е важно, но също толкова важно е и какво точно хапвате на закуска, защото това ще определи как ще се чувствате през целия ден. И не само това - ежедневната здравословна закуска може да намали риска от заболявания като рак и диабет.
И така кои храни да избягвате сутрин?

подробно...


8 милиона писма, 5 556 къщи в секунда и няколко тона бисквитки за Дядо Коледа


8 милиона писма, 5 556 къщи в секунда и няколко тона бисквитки за Дядо КоледаSanta Claus (САЩ), Father Christmas (Англия), Babbo Natale (Италия), Weihnachtsmann (Германия), Pere Noel (Франция), Santakurōsu (Япония), Shengdan Laoren (Китай), още известен като Дядо Коледа (България), ще бъде много търсен тази година. Той ще получи около 8 милиона писма, които ще му бъдат изпратени от пощенските служби от цял свят, съобщи Световният пощенски съюз в Берн, Швейцария.

подробно...


Дъвчащите бонбони с пълнеж са най-вредното лакомство


Дъвчащите бонбони с пълнеж са най-вредното лакомствоВсички сладкиши увеличават риска от кариес, но най-опасни са меките бонбони с пълнеж, сочи ново изследване.
Много хора смятат, че не могат да са щастливи, без да ядат шоколад. Ако и вие сте от тях, имайте предвид, че големите качества захар могат да навредят на усмивката ви.

подробно...


Коя е носителката на титлата "Мис Франция 2014"?


Коя е носителката на титлата "Мис Франция 2014"?Флора Кокрел (Flora Coquerel), 19 годишна студентка по Международна търговия, бе обявена за най-красивата французойка.
Високата 1,82 м брюнетка се пребори за титлата "Мис Франция 2014" в конкуренция с 33 девойки на възраст от 18 до 24 години на пищна церемония в Дижон, централна Франция.

подробно...



Изберете страница:  « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »






Bridal Fashion

Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се    отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи